סייברוואן
צילום: איציק בירן

סייברוואן קיבלה אישור פטנט בישראל למערכת שפיתחה

לחברה כיום מעל עשרה פטנטים בשלבים שונים בארה"ב, אירופה, סין וישראל, מתוכם ארבעה פטנטים מאושרים בארה"ב ופטנט מאושר אחד בישראל
ערן סוקול | (2)

חברת סייברוואן 0% (SaverOne) אשר פיתחה מערכת ייחודית המספקת פתרון לבעיית היסח הדעת בנהיגה כתוצאה משימוש בטלפון סלולרי, הודיעה על קבלת אישור מרשות הפטנטים הישראלית לפטנט החמישי במערך הפטנטים של החברה הנושא את השם "מערכת ושיטות המקדמות נהיגה בטוחה". הפטנט אושר לתקופה של 20 שנים, עד יוני 2035.

לקריאה נוספת: > "תוך שנה נמכור אלפי מערכות בישראל; הפוטנציאל בחו"ל - מכירת מאות אלפי מערכות לציי רכב ברחבי העולם" > סייברוואן: הסכם מסחרי ראשון עם מילניום להתקנת 250 מערכות

על פי הדיווח, בדומה לפטנט הרביעי שאושר, הפטנט הנוכחי מתייחס לטכנולוגיה שפיתחה החברה, המאפשרת למערכת סייברוואן לזהות מספר מכשירי סלולר במרחב הפנימי של הרכבים בהם מותקנת המערכת, לצורך מניעת הגישה ליישומים שונים במכשיר הסלולר של הנוהג ברכב הממוקם בסביבת מושב הנהג.

לחברה כיום מעל עשרה פטנטים בשלבים שונים בארה"ב, אירופה, סין וישראל, מתוכם חמישה מאושרים, ארבעה פטנטים מאושרים בארה"ב ופטנט מאושר אחד בישראל. לחברה מערך פטנטים אשר הגישה מאז הקמתה וכן בקשות לרישום פטנט התלויות ועומדות.

בחברה מציינים כי הם פועלים לרישום פטנטים בהתאם לאסטרטגיה אשר תקיף את מלוא האספקטים הרלוונטיים של מערכות סייברוואן לשם הגנה על קניינה הרוחני של החברה.

מערכת סייברוואן נועדה לתת מענה לבעיית היסח הדעת של נהגים העושים שימוש באפליקציות שונות במכשיר הנייד במהלך נהיגה ומסכנים את משתמשי הכביש. על פי מחקרים, העלות השנתית של תאונות דרכים בארה"ב בלבד עומדת על כ-300 מיליארד דולר, כאשר 25% מהתאונות קשורות לשימוש במכשיר הנייד בזמן נהיגה.

טכנולוגיית החברה מונעת היסח הדעת על ידי מניעת גישה ליישומים שונים במכשיר ואינה מצריכה שיתוף פעולה של הנהג.

שוק היעד הראשוני של החברה כולל ציי רכב מסחריים ופרטיים בהם תותקן מערכת החברה במטרה להפחית סיכונים ולהוריד עלויות בשל תאונות דרכים בהן מעורבים נהגיהם.

בחברה מציינים כי לחברות ביטוח וליסינג וכן לחברות המנהלות ציי רכב יש עניין רב בהפחתת נזקים ועלויות כתוצאה מתאונות דרכים. החברה פונה בשלב ראשון לשוק הרכב הישראלי ובהמשך לשווקים ברחבי העולם ומעריכה כי לשינויים רגולטוריים להכנסת מערכות מצילות חיים עשויה להיות השפעה חיובית דרמטית על הביקוש למערכותיה.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    לא מתרשם 14/09/2020 16:52
    הגב לתגובה זו
    גם בארץ לא פורסמו ההכנסות ממכירות...הכל על העץ. בינתיים השיווק עובד חזק. שיהיה בהצלחה
  • 1.
    כבוד לחברה ישראלית לדעתי מוצר דרוש בשוק הישראלי והעולמי (ל"ת)
    אבי 14/09/2020 11:03
    הגב לתגובה זו