"כולם מנסים להדפיס בשר תחליפי. אנחנו הולכים על היהלום שבכתר - הדפסת בשר אמיתי; כל 20 שניות נייצר סטייק"

שרון פימה, מנכ"ל מיט-טק  לא רואה מכירות בטווח הבינוני; מקווה להגיע עוד שלוש שנים לפיילוט עם חברה גדולה ונערך לגיוס בנאסד"ק; האם זו עוד חברת חלום שתתרסק, או שהפעם זה שונה? 

 | 

חברת {מיט-טק} הישראלית, נסחרת לפי שווי של כ-270 מיליון שקל, ומכוונת למטרה גבוהה - לשנות את עולם הפודטק. החברה שמפיקה לדברי מנהליה בשר אמיתי, מתאי גזע המודפסים באמצעות מדפסת ייחודית, עברה את השלב הראשון של הפיתוח כאשר הצליחה לייצר שכבה דקה של בשר. טוב, זו כפי שאתם מבינים חברת חלום. חברות כאלו, צריך לזכור, ברובן נכשל כשבדרך המשקיעים מזרימים כספים ומפסידים ערמות של כסף. עוד נתון שכדאי לזכור - חברות עם חלום שוות הרבה, אבל ככל שמתקדמים עם החלום ומתקרבים למציאות, השווי נוחת.  

בראיון לביזפורטל עם המייסדים השותפים שרון פימה, מנכ"ל החברה, ועומרי שיינין, סמנכ"ל התפעול, הם מספרים לנו איך יראה להערכתם הסטייק של העתיד ואיך החברה תשתלב בעולם הענק של הפודטק. 

מה החברה עושה? באיזה שלב נמצא הפיתוח?
"החברה מגדלת בשר מחוץ לפרה, אנחנו מפיקים תאי גזע מחבל הטבור, ממיינים את התאים לתאי שריר ותאי שומן והופכים אותם לדיו. בשלב השני אנו מדפיסים את אותם תאים בצורה וברזולוציה שאנחנו רוצים באמצעות המדפסת שהחברה פיתחה, לאחר מכן המוצר נכנס לאינקובטור להמשך גידול עד שנוצרת רקמה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"אבן הדרך האחרונה שעברנו לפני כחודשיים, הייתה הדפסה של שכבה דקה בעובי של מילימטר, בפרויקט שכונה "קרפצ'יו" בגלל הדמיון למוצר. שכבה זו הכילה סוגי תאים שהתחברו, בפרויקט שהיה נפלא מבחינה טכנולוגית. בשלב הבא, נדפיס 100 גרם בשר אמיתי, שמאפשר ביצוע של מבחני טעימה. משם נמשיך בשלבי הפיתוח עם התמקדות בייעול תעשייתי."

יש לא מעט חברות שמדברות על פיתוחים דומים, מה היתרונות שלכם לעומתן?
"ככל הידוע לנו, אין אף חברה בעולם שעובדת כרגע על פיתוח בסגנון שלנו. כולם רוצים להדפיס, אבל הטכנולוגיה שלנו היא ייחודית, אנחנו פיתחנו את המדפסת מרמת הקוד ועד לראש ההדפסה. אנחנו הולכים על היהלום שבכתר, מרבית החברות מפתחות בשר צמחי או תחליפים למיניהם המבוססים על חומרים מן הצומח, זה בדרך כלל רק מתכון טוב ולא באמת בשר. אנחנו לוקחים תאים חיים והופכים אותם לבשר אמיתי לכל דבר, באמצעות מדפסת שיכולה לייצר כל 20 שניות סטייק".

נשמע ממש מדע בדיוני, ממה נובע הצורך בפיתוח שלכם? אנחנו הולכים לקראת עולם ללא בשר?
"אם נדמיין לרגע ציר של התקדמות בעולם תחליפי המזון, אנחנו נמצאים כרגע בהבנה שיש בעיה שחייבים למצוא לה פתרון. צריכת חלבון מן החי, יחד עם גידול האוכלוסייה יוצרים בעיה גלובלית. התעשייה הנוכחית היא התעשייה הכי מזהמת בעולם, יותר מתעשיית הדלקים והרכב. בסופו של דבר פרה לא נועדה לייצר בשר אלא לחיות. המטרה היא לייצר פתרון שיספק חלבון מן החי שלא בדרך של שחיטה".

האם אתם מתכננים להיות חברה עצמאית בשוק ענק? או שאתם מכוונים לאקזיט?
"אנחנו לא מתכננים אקזיט, אנחנו פותחים את מיט-טק לכיוונים נוספים באמצעות חברות בנות. אחת מהחברות שבשליטתנו מתחילה לעבוד על פעילות מוצרי עוף, שתשתלב גם בפעילות המוצר המודפס וגם בפעילות עצמאית שתשלב תאי עוף בתוך מוצרים צמחיים, או מה שמכונה מוצרים היברידיים. כרגע אנחנו נמצאים במגעים מתקדמים לרכישה של חברה נוספת, המייצרת תאי שומן, מתוך מטרה דומה. כיום תהליך גידול הבקר במעבדה הוא תהליך יקר, בעיקר בגלל שמרבית המרכיבים מגיעים מהעולם הרפואי, כחלק מהפיתוחים שלנו, אנחנו מפתחים רכיבים שיגיעו מעולם המזון ויורידו משמעותית את מחירי המוצרים".

תוכלו להרחיב על הרכישה האחרונה?
"מדובר בחברה בינלאומית שנמצאת לאחר מבחני טעימה. המוצר שלה הוא המוביל ביותר שיש כרגע בתחום השומן, כאשר מטרת הרכישה היא הן לחזק את החברה באזורים שכרגע הפוקוס לא עליהם, וגם לתת למיט-טק הציבורית חברת בת שיכולה להשתלב בתעשיית התחליף הצמחי וההיברידי. הצוות עובד חזק על שלבים של בדיקות נאותות"

מתי אתם צפויים להירשם לנאסד"ק? מה הציפיות שלכם?
"יש חוקים בנאסד"ק שלא מאפשרים לדבר על תהליכים שקורים לפני שמסיימים את הרישום. אני יכול להגיד שהחברה עובדת על זה ונמצאת בשלבים מתקדמים, לא ניתן לתת תאריכים אבל אנחנו בדרך לשם. המטרות של החברה גם בבורסה בארץ וגם בבורסה האמריקאית, הם להשתמש בכלי הזה שנקרא חברה ציבורית, מבחינתנו זה כלי עבודה. ההנפקה בבורסה מאפשרת לנו קישורים שקשה לעשות בחברה פרטית, כמו רכישות באמצעות מניות, קישורים לחברות ענק, ועוד. אם נשתמש נכון בכלי זה, הוא ייתן הרבה ערך מוסף לחברה, וניתן לראות זאת אצלנו

"אנחנו מחוברים לסטיב לוין, מבעלי OSI, שמונה ליו"ר הדירקטוריון בחברה. OSI הם ספקי הבשר מהגדולים בעולם, וספקי הבשר מספר 1 של מקדולנדס העולמית. לחברה יש 65 מפעלי ייצור בשר ב-17 מדינות ברחבי העולם. סטיב עוזר לנו מאד בחברה עם קישורים אסטרטגיים, הוא ממש נמצא מתחת לאלונקה בכל השלבים שהחברה נמצאת בהם, הן מצד שיתופי פעולה ועד להיבטים כספיים ואסטרטגיים."

החברה עדיין הפסדית, מה מצב הקופה? מתי תצטרכו לגייס הון?
"לחברה יש מספק כסף כרגע לפעילות השוטפת שלה, אבל זה לא אומר שלא נגייס כסף. לחברה יש תהליכים אסטרטגיים ובניהם רכישות ושיתופי פעולה, ככל שיתפתחו דברים נוספים נצטרך עוד כסף. ברגע שנלך לנאסד"ק נרצה להיות יותר חזקים, אי אפשר לדעת מה יקרה בהמשך".

מתי נתחיל לראות מכירות?
"אנחנו כרגע לא מסתכלים על מכירות בתהליך של מיט-טק, אנחנו נמצאים בשלבי הפיתוח ומפתחים טכנולוגיה עתידית, שעדיין לא נתפסת אצל האנשים. אנחנו לוקחים תאי גזע והופכים אותם לבשר אמיתי שאפשר לאכול. עוד לפני שנסיים את שלב הפיתוח, נוכל להתחיל לייצר רווחים באמצעות חברות הבנות. המזון ההיברידי הוא אפיק הכנסה נוסף, שמשלב בשר אמיתי בעל ערך תזונתי של בשר, ולכן אחת המטרות של חברות הבנות היא לייצר רווחים בשלבים מוקדמים יותר, ולא להמתין עד לנקודה שיהיה את הטכנולוגיה שלנו, המשנה סדרי עולם."

איפה אתם רואים את עצמכם בעוד 3 שנים?
"אנחנו רואים את עצמנו בתוך פיילוט, אנחנו מאמינים שזה יהיה מחובר לחברה גדולה, וכמובן עם מספר מוצרים היברידים שיצאו מהחברות הבנות שלנו"

תגובות לכתבה(17):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    מי רוצה לאכול אוכל כ"כ תעשייתי ומהונדס בכלל? (ל"ת)
    גועל נפש 04/10/2020 14:56
    הגב לתגובה זו
    0 5
    סגור
  • 10.
    סיפורי פוג'י
    הנצ 03/10/2020 18:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בהצלחה למנחשים
    סגור
  • לא צריך לנחש
    עודד 04/10/2020 12:37
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יאכילו את המשקיעים ניירות . בתאבון
    סגור
  • 9.
    ניפגש בעוד 3 שנים...
    tt 01/10/2020 18:20
    הגב לתגובה זו
    2 1
    הבעיה היא שאם הנייר ימשיך באותו כוון כמו עכשיו אזי בעוד 3 שנים הוא כבר יהיה נייר טואלט
    סגור
  • 8.
    מדהים רק תמשיכו אין על הראש הישראלי (ל"ת)
    נדב 01/10/2020 18:19
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • טען עוד
  • 7.
    מילניום עד סוף השנה בשער 200 (ל"ת)
    אחת שיודעת 01/10/2020 17:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    באם המוצר שלהם אינו בשרי
    מוטי 01/10/2020 17:17
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הוא שווה הרבה יותר ברמת הכשרות והטיבעונות העולמית.
    סגור
  • כל היהודים בעולם יחד זה 15 מיליון
    דגכע 04/10/2020 00:13
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מספיק עם החשיבה האגוצנטרית כאילו היהודים הם מרכז העולם.
    סגור
  • אבל זה לא רק יהודים..
    אסף 05/10/2020 10:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש את המוסלמים שיש להם סוג מסוים של כשרות, חלאל.
    סגור
  • 5.
    איך אומרים במרוקאית לך תחפש
    כבר כל העיסקאות והשיווק מגולם בחברה אחת 1 ביונד מי 01/10/2020 16:27
    הגב לתגובה זו
    2 3
    כבר כל העיסקאות והשיווק מגולם בחברה אחת 1 ביונד מיט בארה״ב מפוזר כבר בכול העולם די לקשקש ולחשוב איך לעשות סיבוב על העם שלך
    סגור
  • איך אסביר לך שתבין? ביונד מיט - לא טעים!!!!!!!!
    חגי 01/10/2020 20:29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ואין שום קשר בין מה שהם מנסים לעשות למה שביונד מיט מוכרת - אבל ממש שום קשר. אז באמת לך תחפש....
    סגור
  • 4.
    נשמע לא רציני (ל"ת)
    דוד 01/10/2020 15:18
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • גם התגובה שלך לא רצינית (ל"ת)
    אחד שקורא 01/10/2020 20:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    מעניין מה זה אומר לגביי הכשרות? (ל"ת)
    אלון 01/10/2020 14:34
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • מה זה חשוב ?
    מרקו 01/10/2020 18:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שהפרימיטיבים לא יאכלו.
    סגור
  • 2.
    ב 2025 אפשר יהיה להוסיף ספר במיתולגיה היוונית על מיט ט (ל"ת)
    ברונכזאורוס 01/10/2020 13:49
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 1.
    בשר משויש
    קניבור 01/10/2020 12:58
    הגב לתגובה זו
    1 0
    נחמד לקבל איזה נתח משויש לבדיקה .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות