
לאן נעלמו המשקיעים הזרים ומתי הם יחזרו להשקיע בבורסה?
השיא עוד לפנינו. המשבר הזה יחריף – מספר הנדבקים, החולים והמתים ימשיך לעלות. המשבר הבריאותי הזה פוגע בכלכלה באופן ישיר – פחות צורכים, פחות עובדים, אבטלה וחל"ת בשיעור מפחיד, וגירעון ממשלתי שהולך וגדל מדי יום בצורה מופקרת. חלוקת התמיכות והכספים בתקופת הקורונה היא מחדל. נתנו לחזקים, נתנו פחות לחלשים, ולא פגעו במגזר הציבורי השמן. אלא שזה לא כל הסיפור. לקורונה יש השפעה עקיפה על הכלכלה עם השלכות דרמטיות - הקורונה פוגעת בהתנהגות שלנו. אנחנו במשבר פסיכולוגי גדול. אנחנו בחרדה – האם הנגיף יגיע אלינו, האם להיות בבידוד, האם לצאת עם הילדים מהבית, איך נתגבר על המשבר הכלכלי? אלה רק חלק מהשאלות והחרדה הזו מביאה למהלך צפוי, אבל עם השלכה גדולה - אנחנו מצמצמים. אנחנו מצמצמים קניות, מצמצמים הוצאות, מתכנסים למה שצריך. אומנם זה ממש לא כולם, אבל זה המצב בהסתכלות על כלל האוכלוסייה. בלי לשים לב הציבור מעצים את המשבר - אנשים פשוט חזרו לעשות חשבון ולבדוק את התקציב האישי שלהם. הם צודקים. הם מצמצמים והם מנסים לחסוך יותר.
מגדילים חסכונות - זה טוב לבורסה הבעיה היא שדווקא עכשיו לחלק מהם אין ממה לחסוך, ההפך. המשבר הזה פגע בחיסכון של מאות אלפים שיצאו לחל"ת וההפרשות שלהם לחיסכון ירדו. גם אחרים מעדיפים לאכול מאשר לחסוך, ועדיין – הפגיעה הכוללת בחיסכון באופן יחסי לפגיעה הכלכלית היא נמוכה יחסית. הירידה בהשקעות ובחיסכון בתקופת הקורונה לעומת התקופה המקבילה מוערכת באחוזים בודדים בלבד. אז כן, פתאום הפכנו לאחראים יותר, למתכננים את העתיד, שמים כסף בצד על כל צרה שלא תבוא, כי הקורונה היא צרה, והיא עוד לא נגמרה. הנטייה שלנו להשקיע ולחסוך עלתה. אנחנו מתפשרים על צריכה למען השקעות וחיסכון, ויש לזה משמעות בשטח.
הגופים שמנהלים את הכספים שלנו, מקבלים מדי חודש מעל 10 מיליארד שקל לחיסכון ארוך טווח ואם לוקחים בחשבון את החסכונות הנוספים זה עשוי להגיע ל-13-15 מיליארד שקל בחודש. זה כסף גדול, וכשהמצב שלנו ישתפר, אנחנו ככל הנראה נחסוך יותר. גם בגלל שלמדנו שיש משברים וצריך להיערך אליהם כלכלית, וגם כי באופן טבעי ההפרשות לפנסיה הולכות ועולות ובהינתן שההפרשות שלנו עדיין לא מספיקות, יש צורך לחסוך יותר.
לחיסכון הזה היה אמור להיות ערך גדול לבורסה המקומית – הכספים האלו היו אמורים להעלות את המחירים (כתלות כמובן באיכות הסחורה), להזניק את ההנפקות הראשוניות – שזה אגב, מתחבר לתפקידה ולמטרתה של הבורסה להיות מקור מימוני לחברות במשק. זה פוספס בעשרות השנים האחרונות, אם כי בשנה-שנתיים האחרונות עם הפיכתה של הבורסה לחברה (נסחרת) עם אג'נדה של הגדלת רווח, יש משב רוח מרענן. ועדיין – הבורסה שלנו כשלה במבחן הכי חשוב שלה. היא מאפשרת לעשרות מיליארדים לעוף מכאן להשקעות בחו"ל. הגופים המוסדיים לוקחים את הכסף שלנו ומשקיעים אותו בוול סטריט, במניות כמו אפל אמזון, נטפליקס, פייזר, ג'ונסון אנד ג'ונסון, וולמארט ועוד.
המוסדיים נוהרים לחו"ל - בשביל זה אנחנו לא צריכים אותם התהליך הזה אפילו התעצם בתקופת הקורונה. הטענה של המוסדיים היתה –"אין לנו במה להשקיע כאן. הבורסה המקומית מוטה בנקים, פיננסים ונדל"ן. אנחנו רוצים טכנולוגיה". מעבר לכך שזו אמירה שמלמדת יותר מכל על המוגבלות בניהול כספים (כבר הרחבה), היא ההסבר העיקרי לכך שהבורסה שלנו לא עלתה. התיקון העולמי בשוקי המניות מסביב לעולם ווול סטריט בראשם היה אגרסיבי ומרשים. מניות הטכנולוגיה שברו בחודשים האחרונים שיאים כמעט מדי יום – עד ספטמבר שבו המגמה התהפכה. אלא שלמניות בבורסה שלנו לא היה ביקוש – הכספים שהוזרמו (והוזרמו כאמור כספים רבים) שימשו לרכישות של מניות אמריקאיות.
אי אפשר לבוא בטענות לגופים המוסדיים. זה כמו לבקש מהציבור לקנות כחול לבן. אין לזה שום הצדקה. הציבור צריך לקנות את המוצר הטוב לו במחיר הכי נמוך. כך גם משקיעים מוסדיים צריכים לנהל את הכסף באופן אובייקטיבי ולקנות את המניות שהם סבורים שיספקו את התשואה הטובה ביותר, ואם מדובר במניות מעבר לים אז סבבה. הבעיה עם השקעות מעבר לים היא שעם כל הכבוד למנהלי ההשקעות הבכירים ביותר, אין להם שום יתרון על פני אחרים, על פני מנהלי השקעות בוול סטריט, על פני אנליסטים שנמצאים ועובדים שם ומדברים באופן שוטף עם החברות. אלטשולר, פסגות, מיטב, הראל לא יודעים לנתח את אפל יותר טוב מ-900 האנליסטים שמכסים את החברות הזרות. אם הקופה או הקרן שלכם משקיעה ישירות במניות בחו"ל, אתם מפסידים, כי יכולתם לעשות את זה לבד בעלות נמוכה יותר דרך מכשירים עוקבי מדדים – קרנות סל, קרנות מחקות ועוד. אתם משלמים דמי ניהול למנהל ההשקעות שלכם כדי שיהיה אקטיבי בבחירת ההשקעות שלו, כדי שירים טלפונים ויבדוק באופן שוטף מול החברה בארץ מה המצב שלה. בהשקעות מקומיות יש יכולת לייצר ערך. אבל משקיע מוסדי לא יכול לספק לכם ערך אמיתי בהשקעות בחו"ל. הוא יכול לתפוס את המגמה בזמן, הוא יכול כמובן להרוויח ולייצר תשואה עודפת. אבל הוא לא יכול לנתח טוב יותר מאחרים מניות, אגרות חוב – הוא פשוט חלק מהעדר העולמי לטוב ולרע. עכשיו (בשבועיים האחרונים), אגב, זה לרע. ההשקעות של הציבור הישראלי במניות ובניירות ערך בכלל בחו"ל הן בהיקף אדיר – 175.5 מיליארד דולר נכון לסוף יוני בהשוואה ל-142 מיליארד דולר בסוף מארס. ההשקעה במניות בסוף יוני היא מעל 101 מיליארד דולר. חלק גדול מההשקעות שלנו נמצא במניות בחו"ל. ביולי ואוגוסט המספרים המשיכו לזנק, לא יהיה מופרך להניח שאנחנו מתקרבים ל-120 מיליארד דולר של השקעות במניות בחו"ל, ובהינתן אגרות החוב ויתר ניירות הערך אנחנו קרובים ל-200 מיליארד דולר.
הכספים האלה הם אובדן גדול לכלכלה הישראלית. תדמיינו מה היה קורה אילו בבורסה המקומית היו עוד 100 חברות גדולות וטובות שהמוסדיים היו משקיעים בהן. עוד כמה עשרות מיליארדים היו מוזרמים למשק הישראלי וכנראה גם ציבור המשקיעים היה נהנה. אז שוב – יש סימנים חיוביים (עדיין בקטנה יחסית) וזה מבורך, אבל כשנזכרים שבעשר השנים האחרונות זה כואב: הבורסה שלנו התכווצה במעל 200 חברות לכ-440 חברות בלבד, ובזמן הזה המחזורים בשוק ירדו בכ-50% והשווי המצרפי של החברות (שנותרו סחירות) לא עלה. קוראים לזה מחדל.
- עופר גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
תנועה בהשקעות הזרות (במיליוני שקלים):
אז לא פלא שהמשקיעים בתל אביב מתוסכלים, רק שהמצב של הבורסה כל כך מעליב, כל כך בשפל שנראה שמכאן יש סיכוי גבוה יותר לשיפור מאשר להמשך הדיכאון. אז נכון - בטווח הקרוב הכל יכול להתרחש - גם המשך ירידות על רקע הקורונה וצרות אחרות, אבל דווקא עכשיו צריכים להיות אופטימיים ביחס לטווח הבינוני-ארוך. ומאיםפה האופטימיות? תמונת המצב בבורסה היא פשוטה:
- המדד המוביל לא עלה כבר עשר שנים. ואם אדייק – הוא עלה, ירד, עלה, ירד ובסופו של דבר נתקע על אזור 1,300. - מכפילי הרווח בבורסה נמוכים. החברות המובילות בבורסה נסחרות במכפילי רווח היסטוריים של כ-10. בוול סטריט זה כ-20 והטכנולוגיה – מעל 40. - הגופים המוסדיים נמצאים בחשיפה גדולה לחו"ל. ההשקעות שלהם ובכלל של כל המשקיעים הם כמו כלים שלובים – הם עברו לנאסד"ק כי הם חשבו שזה זול (מותר להם לחשוב כך) או שהם חשבו שהנאסד"ק יעלה בגלל העדר (מותר להם לחשוב כך, אבל משלמים להם כדי שלא יהיו חלק מהעדר). אבל בינתיים הנאסד"ק עלה 20%-30% ובעולם של מחירים יחסיים זה אומר שהבורסה שלנו הפכה לזולה יותר, במיוחד מכיוון שהיא לא עלתה (אפילו ירדה בחודשים האלו). אז אולי הכסף יחזור הביתה? אולי. - המשקיעים הזרים – הם היו בעבר בכותרת של כל סקירת בורסה. המשקיעים הזרים רכשו בזק, המשקיעים הזרים קונים מניות של בנקים. המשקיעים הזרים עזבו את הבנקים ומכרו את בזק. המשקיעים הזרים לא הגדילו את הפוזיציה שלהם במניות ישראליות כבר 13 שנים – 18 מיליארד דולר בלבד. אתם צריכים לקרוא את הנתון הזה לצד ההשקעה של הישראלים במניות בחו"ל – כ-120 מיליארד דולר. אנחנו משקיעים אצלם 120 מיליארד דולר והם משקיעים אצלנו 18 מיליארד דולר. אנחנו מגדילים מדי שנה את ההשקעות במניות והם לא. מגוחך, מעליב. אגב, המשקיעים הזרים כן מגדילים את ההשקעה שלהם באג"ח שקליות – הם נהנו בשנים האחרונות מריבית גבוה יותר בשוק המקומי מאשר בארה"ב. סוג של סמי ארביטראז'.
אבל דווקא בגלל שזה כל כך מגוחך. דווקא בגלל שההשקעה של הזרים כאן היא נמוכה יש מקום לאופטימיות. בעולם ההשקעות הגלובלי צדים השקעות מעניינות. הציידים לא מתעניינים באיזו בורסה החברה נסחרת, אלא בנתונים ובפוטנציאל שלה. כאשר הם מבינים שבמקומות אחרים נהיה קשה לצוד (כי המחירים גבוהים) הם נודדים לאזורים אחרים – תחומים אחרים, חברות אחרות, בורסות אחרות. הבורסה שלנו כאמור אטרקטיבית באופן יחסי. אז הם אמורים להגיע לכאן. מספיק שיוזרמו כספים בהיקף שישראל הקטנה משקיעה בעולם כדי שנהנה מבורסה משגשגת. אבל יש בעיה. היא נראית בעיה טכנית, אבל היא בעיה גדולה. רוב תזוזות הכספים נעשות דרך מכשירי השקעה עוקבי מדדים. אם גוף השקעה בלונדון יקבל החלטה להגדיל חשיפה לישראל הוא יעשה זאת דרך מכשירים פאסיביים, ולרוב דרך מכשירים פאסיביים ברמה של שווקים – שווקים מפותחים. ישראל היא חלק מהשווקים המפותחים (מלפני 10 שנים) וזה עומד בעוכרי הבורסה שלנו. אנחנו כלום ביחס לשווקים המפותחים בעולם, וכאשר גוף השקעה מקבל החלטה להשקיע הוא לרוב מקבל החלטה להשקיע בהגדרה העליונה – של שווקים מפותחים. הכסף שזורם אלינו הוא אפסי. בעבר היינו שוק מתפתח ושם המשקל שלנו היה גבוה. זה מסביר חלק מהירידה בהשקעות הזרות.
מנגד, בעולם השקעות של מאות טריליונים יש גם קרנות ומשקיעים מתוחכמים שפועלים ישירות בשווקים מסוימים, ישירות במניות מסוימות, ישירות בתחומים מסוימים. אז אי אפשר להתווכח עם העובדות - הבורסה שלנו לא מספקת את הסחורה כבר הרבה שנים, אבל מספיק שאיזה 3-4 גופים זרים יגלו אותנו ויזרימו כמה מיליארדים טובים כדי שהמצב ישתנה, ובנקודת הזמן הזו - יש יותר סיכוי ש"יגלו" אותנו מאשר בעבר. הנתונים היחסיים שלנו פשוט טובים.
- 48.HMJE 22/09/2020 16:39הגב לתגובה זולהוריד את המס בבורסה כמה שיותר מהר
- 47.יימח שמם האמריקקים..למה סיבוב פרסה פתאום? (ל"ת)tt 22/09/2020 15:03הגב לתגובה זו
- טעות... (ל"ת)tt 22/09/2020 16:19הגב לתגובה זו
- 46.עומר 22/09/2020 10:35הגב לתגובה זולבטל את המיסוי על רווחי הון בהשקעה בבורסה בארץ, ואז , אולי אשקול להשקיע כאן. בורסה קטנה ומווסתת על שחקני מעוף. הממשלה יכולה להחיות את הבורסה עי ביטול המיסוי. כך גם תוציא משקיעים מתחום הדיור
- 45.אמיר 22/09/2020 05:44הגב לתגובה זותשים לב אבישי כל התשואה חסר שלנו הגיעה בעקבות המחאה של 2011 הברחנו את כל המשקיעים מחו״ל
- 44.לא צריכים אותם מסתדרים לבד (ל"ת)משה 21/09/2020 23:52הגב לתגובה זו
- 43.המוסדיים מחרימים ע"י הגז,בשל לחץ הירוקים ,בחו"ל לא קורה (ל"ת)אלי בובליל ר"ג 21/09/2020 19:45הגב לתגובה זו
- 42.מומחה לקנוניות 21/09/2020 18:13הגב לתגובה זומיליארדרים קנו מזמן את גופי התקשורת המרכזיים
- 41.אידיוט 21/09/2020 17:44הגב לתגובה זוהבורסה לא תעלה כשהקורונה גורמת לחולים קשים ומוות. גם הכלכלה בנסיגה בגלל הקורונה. לצאת מהבורסה מהר. המדינה בדרך לפשיטת רגל.
- 40.תעלו מס ל80% חחחחחחחח (ל"ת)חחחחח 21/09/2020 15:57הגב לתגובה זו
- 39.בני 21/09/2020 15:24הגב לתגובה זוהם ימירו את כל המטח ואז יהיה אסון המטח הראשון של ישראל, השקל יטוס
- 38.קודם כל שיפחיתו את המס על הבורסה (ל"ת)הכי חשוב 21/09/2020 15:14הגב לתגובה זו
- 37.שאול 21/09/2020 15:03הגב לתגובה זוכחלון גרש את המשקיעים וכספם לחו"ל והקורונה לא נותנת להם לחזור . ככה זה כשמקבלים החלטות גרועות .
- 36.מישהו אמר שורטים + טרכטנברג- מס 25% (ל"ת)דוד 21/09/2020 13:21הגב לתגובה זו
- 35.כשיש דם ברחובות זה הזמן לקנות (ל"ת)אבי 21/09/2020 13:08הגב לתגובה זו
- 34.שלומי 21/09/2020 13:02הגב לתגובה זומה שיש כאן זה משחק ילדים ולא מעניין .
- 33.איתן 21/09/2020 12:52הגב לתגובה זומדינה שמנוהלת על ידי כנופיה, ושקהילות גדלות והולכות בוזזות אותה, עם דמוגרפיה איומה, אינה מקום טוב במיוחד להשקעה מניבה לטווח ארוך
- 32.סמרטוט נשאר תמיד סמרטוט ! ככה הבורסה כבר שנים רבות (ל"ת)רם 21/09/2020 12:43הגב לתגובה זו
- 31.משה ראשל"צ 21/09/2020 12:34הגב לתגובה זולממשלה פפפחחח
- 30.משקיע 21/09/2020 12:01הגב לתגובה זוכל העולם רואה את הסכמי השלום שישראל חותמת ועוד תחתום האירועים הללו יעיפו את ישראל קדימה ואת הכלכלה שלה וגם את הבורסה העלובה והחלשה שלנו שיש לה סיכוי גבוהה להניב תשואות נהדרות הכתבה נכונה ומדוייקת רק היה צריך להוסיף את האלמנט של הסכמי השלום יש אופטימיות גדולה לדעתי
- כמו עם מצריים וירדן ? או כמו שמצאנו גז ? (ל"ת)שי 21/09/2020 12:42הגב לתגובה זו
- 29.כניראה שגם הם כבר מבינים שהנאשם מבלפור מלאך חבלה (ל"ת)לא רק יצחק שמיר 21/09/2020 11:54הגב לתגובה זו
- 28.הדולר זול והשקל יקר. (ל"ת)בתמצית 21/09/2020 11:40הגב לתגובה זו
- 27.הליכוד 21/09/2020 11:29הגב לתגובה זולא ברור מי הריץ את גנץ ויצר יש מאין . אין ממנו שום בשורה או תקווה גם הוא לעצמו וכנראה שלא מבין כלום בכלכלה לא מתעניין בנדלן לא מתעניין בבורסה פמפם על שלום הדרום כקרדום לחפור בו וביבי מידר אותו מכל דבר. כך שאין שום תקווה לבורסה כל עוד הליכוד עם האין מנהיגות שלהם בשלטון. וחוץ מזה מדינת ישראל מידרדרת מיום ליום אין גם מנהיגות בשום דבר כל אחד עושה פה מה שהוא רוצה מזכיר את ימי חורבן בית ראשון ובית שני גם שם חכמים למינהם לקחו את החוק לידיים ועשו השמדה עצמית כנ"ל קורה עכשיו ביבי בונה פירמידה שבה הוא מרויח כעת כסף אבל הכל יתמוטט על ראשו והעם יצטרך לחפש אוכל בזקנתו בפחי האשפה ויתפגר ברחובות לא מקורונה
- בני גנץ זה סוס טרויאני של ההסתדרות (ל"ת)משה ראשל"צ 21/09/2020 12:37הגב לתגובה זו
- 26.מוטי 21/09/2020 11:25הגב לתגובה זוניתוח הכותב של המאמר היה נכון גם לפני 10 שנים. לאחר עליות וירידות נשאר הוא ברמה של לפני 10 שנים. הבורסה שלנו משקפת המציאות והבורסה האמריקאית היא בועה שבבועות שתתפוצץ כמו לפני 20 שנים. בועת הדוט קום. זוכרים?
- 25.כתבה מושקעת (ל"ת)מורן 21/09/2020 11:11הגב לתגובה זו
- ערן ד 21/09/2020 11:50הגב לתגובה זולהגדיל חשיפה למניות בבורסה בתל אביב. לא הייתי עושה עכשיו מסוכן מדי ואני לא משקיע לטווחים מאוד ארוכים
- 24.לירן 21/09/2020 11:01הגב לתגובה זועדיף מציאות מאשר חלומות, בורסה לא צריכה להתנהג כקזינו.
- בנקים ב-0.65 זו לא מציאות זו הזדמנות (ל"ת)בני 21/09/2020 11:51הגב לתגובה זו
- איזה מציאות 21/09/2020 11:32הגב לתגובה זושבועיות מהאופציות והכח שביבי נתן למוסדיים השטחיים מגדיל רק את עושרם. למרות ההשקעות בחו"ל קופות הגמל והפנסיה בקושי עשו תשואה. הכל בלוף . ביבי טוען שיש לנו כלכלה מצויינת אז איזה מציאות יש פה כלכלת ביבי או כלכלת הבורסה . בולשיט של מלל
- 23.טרמפ הרס את הכלכלה עלה את הבורסה הפיל את הדולר (ל"ת)דוד 21/09/2020 10:52הגב לתגובה זו
- 22.האס אם פי 3300 לא היהה מזה 10 שנים גבוע חייב ליפול (ל"ת)חיים 21/09/2020 10:50הגב לתגובה זו
- 21.הבורסה גבועה הדולר בשפל מה עוד צריך שהבורסה תרד (ל"ת)חיים 21/09/2020 10:48הגב לתגובה זו
- 20.אני מסכים עם הכתבה, יהיו שנים טובות (ל"ת)גדעון 21/09/2020 10:39הגב לתגובה זו
- 19.בועת נדלן 21/09/2020 10:38הגב לתגובה זוהמשמעות היא שוד של כספי ההורים, שעבוד הנדלן והפנסיות שלהם לבנקים, שעבוד קרנות הפנסיה וקרנות ההשתלמות בשביל להציג הון "עצמי" ולטול חוב של 1.2M ל- 30 שנים. כעת הגיע משתנה חיצוני כמו קורונה ויש מיליון מובטלים שלא יכולים לשלם משכנתא - בועת הנדלן שגדלו המדינה והבנקים מאיימת לרסק את המדינה. מי שאשם לדעתי הוא סטנלי פישר שלא עצר את הגדול במשכנתאות כבר ב- 2010 - אשם נוסף הוא רוה"מ נתניהו שרכב על בועת נדלן ואני מקווה שלפחות הבין שהוא רוכב על גב נמר. לפיד כשר אוצר יזם מהלך של מע"מ 0 שברגע אמור היה להגדיל את כח הקניה של הצבור ב- 17% והמחירים טסו. הבורסה? את מי היא מעניינת? יש בה בנקים שרק מנסים להחלץ מהאשראי העצום שחלקו לבועת הנדלן - המוסדיים בצדק לא ממש קונים. יש נדלן מניב וגילינו שאפשר לעבוד מהבית. יש נדלן למגורים - המחירים בשמיים. יש חברות בטוח. מה עוד יש בבורסה בת"א? קצת תקשורת אבל בתחום הזה אין כסף. קצת חברות מזון שמתומחרות יקר. איזה פוטנציאל עתידי יש בבורסה בת"א?
- 18.בועת נדלן 21/09/2020 10:35הגב לתגובה זוכשהמדינה מייצרת עוות מס - 25% על קופון של אג"ח צמוד מהשקל הראשון ומס דוידנד ומס רווחי הון 25% מהשקל הראשון - אבל מצד שני יש 0 מס עד כ- 5,000 ש"ח הכנסות שכר דירה המשמעות היא שהמדינה אומרת בצורה מאוד ברורה: אנחנו מתמרצים השקעות בנדלן למגורים. התמרוץ הזה עבד כל כך טוב שבמקום להשקיע בבורסה או בפקדונות עם ישראל גילה את עולם ההשקעות במינוף. דירות חורבה שעד לפני 10 שנים במיקומים גרועים בפריפריה כולל השכונות הרעות של גוש דן עלתה 100-200,000 ש"ח התייקרה לכדי 700,000ש"ח. מי שקנה בריבית אפסית דירה או שתיים ואפילו בכסף של הבנק יצר רווחים שאין דברים כאלו. בין 2010 - 2016 מחירי הדירות במרכז הארץ עלו בכ- 130% - דירות בפריפריה עלו בכ- 300-400%. כל אותו הזמן המדינה נהנתה מבועת הנדלן שהם יצרו ולא חשבו רגע אחד לעצור אותה - אני זוכר אמירה של רוה"מ רוצו לקנות דירות. עם ישראל פעל בצדק, אחרי משבר 2009 מי שהיה לו כמה גרושים עשה פי 2-7 על ההון כולל כספי שכירות. הגענו למצב שרק עשירון 10 יכול לקנות משכר במרכז, עשירון 9 יכול לקנות בשאר הארץ, עשירונים 8 ומטה לא יכולים משכר לקנות בשום מקום. המשמעות היא שוד של כספי
- 17.אך אתם רוצים לכנס שהבורסה בסי כול הזמנים (ל"ת)יוסי 21/09/2020 10:35הגב לתגובה זו
- 16.הבורסה צריכה ליפול 20 אחוז שנוכל ליכנס לבורסה (ל"ת)דןד 21/09/2020 10:34הגב לתגובה זו
- למגיב 21/09/2020 12:01הגב לתגובה זוכוד ילד שחושב שהוא טייקון וחושב שעשו כתבה עבורו שב בשקט ותחכה 200 שנה ל 20 אחוז ירידה חחחח
- 15.אכן 21/09/2020 10:33הגב לתגובה זוכ"כ הרבה על "דמוקרטיה" הופכים במעשה לדיקטטורה,עדיין יש פה "הפגנות" אך זה הכל ולא יותר
- 14.פוליטיקאים 21/09/2020 10:32הגב לתגובה זויחימוביץ ורוזנטל שעשו קריירה על גב המשקיעים בכיל . כנ"ל לפיד שסירב למכור את כיל בלי בדיקה בלי מחשבה מטעמים פופוליסטיים שמא יחימוביץ תכתוב עליו פוסט והביא את שישנסקי 2 עוד מס על מס ותמלוגים . כנ"ל עם מניות הגז "קרן העושר" הדמיונית של ביבי השקרן . ואיזה מסכנים המשקיעים שהפסידו כסף רב וגם על דיבדנדים מהגז עשו 30% מס לכולם ומשקיעים פשוטים שחשבו שהם קונים מניות גז לפנסיה העלובה שלהם צריכים להגיש דוח כדי לקבל החזר. מי ישקיע פה למען אופציות שבועיות ועמלות ל לבורסה. כל עוד ביבי והליכוד בשלטון לא יקרה כלום ביבי לא מתעניין הוא אוטיסט לצערי
- 13.ביבי בלוף 21/09/2020 10:28הגב לתגובה זועל דיבידנדים 25% מס קבוע ללא יכולת לקזז . גם אם תקבלו 9 אג דיבידנד כמו שכיל נתנה לאחרונה תשלמו 25% מס בעוד שיש מדינות בארהב שאין בהם מס על דיבידנדים . הכספים עברו למנהלים בוגרי כלכלה מקושרים שקיבלו תפקידים ומשחקים בכספים לא שלהם תוך לקיחת סיכונים וקבלת עמלות כל אחד מרויח הון להמר בכספי משקיעים. אם עשור כולם ברחו מפה זה אומר דרשני מר קלקלה רק הרס ולא בנה הוא עצמו עשה עסקה של 16 מליון מחוץ לבורסה אז אין פה שום עתיד . המאמר יפה אבל לא ישנה כלום פה
- 12.ישראל מסוכנת 21/09/2020 10:15הגב לתגובה זומי המשוגע שישקיע פה. שחיתות בכל מקום ומגזר ציבורי רקוב שמייצר יוקר מיחייה שחונק צמיחה.
- 11.הבורסה צריכה ליפול בשכיל לחזק את הדולר (ל"ת)דוד 21/09/2020 10:09הגב לתגובה זו
- 10.אני ארבה שנים בבורסה זה בורסה מסוכנת מרצים לפיל אותכים (ל"ת)דוד 21/09/2020 10:08הגב לתגובה זו
- 9.רק הלבנת כספים נכנס לבורסה חייב חקירה בהלבנת כספים (ל"ת)אבי 21/09/2020 10:02הגב לתגובה זו
- 8.יש קורונה כול העולם בפחד אין להם כסף רק כסף שחור נכנס (ל"ת)אבי 21/09/2020 10:01הגב לתגובה זו
- 7.שושו 21/09/2020 10:00הגב לתגובה זושיער לבן. בנתיים זורמים....
- 6.מרדכי 21/09/2020 09:55הגב לתגובה זורק ירידת המס תשפר
- 5.זה נכון, אבל השאלה מתי זה יקרה (ל"ת)מיקי 21/09/2020 09:53הגב לתגובה זו
- 4.יוסי עטיה 21/09/2020 09:52הגב לתגובה זוהשוק המקומי דל בסחירות ....והחברות מעולם הטכנולוגי מצביעות ברגלים שוק משוכלל נותן למשקיע הקטן ביטחון במשחק אמיתי והוגן ...הבעיה שהמשקיע הקטן כבר נכווה לא מעט פעמים הואיל ואינו מוזמן למסיבה .. אלא רק לתהליך הפירוק ... יש יותר מידי אנשים שיודעים לפני אחרים והמשחק לא הוגן
- 3.מחכים ומעניין (ל"ת)בני 21/09/2020 09:52הגב לתגובה זו
- 2.רצים לקנות מניות טכנולוגיה מנופחות בארה"ב (ל"ת)המוסדיים עדר טיפשים! 21/09/2020 09:47הגב לתגובה זו
- 1.משקיע 21/09/2020 09:33הגב לתגובה זובישראל אין יציבות פוליטית. אחרי 3 מערכות בחירות אין ממשלה מתפקדת ואין תקציב. מערכת המשפט פה מטורללת. שופטים ממציעים חוקים ומבטלים חוקים תלוי על איזה צד קמו בבוקר. אין משמעות להסכם ולמילה הכתובה. מעדיף לשים את הכסף המקום יותר יציב.
- חבל שלא הקשבתי לך (ל"ת)שקעתי ואני טובע 21/09/2020 15:24הגב לתגובה זו
- שים בחדר האטום חחח (ל"ת)חחחח 21/09/2020 10:33הגב לתגובה זו