מה עומד מאחורי הראלי במניית בזק והאם היא לא עלתה יותר מדי?
איך הפכה מניית בזק מ"מניה מצורעת" לאחת מהפופולאריות בבורסה; איך זה שבזק יקרה יותר ממניות התקשורת הגדולות בעולם, והאם התוצאות ישתפרו?
הראלי במניית בזק -2.71% בזק 520 -2.71% בסיס:534.5 פתיחה:526 גבוה:533 נמוך:516.6 תמורה:36,559,728 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בתקופה האחרונה נמשך כשאתמול היא עלתה ב-3.3%, והשלימה קפיצה של כ-11% בחודש האחרון, למחיר של 4.1 שקל למניה המבטא שווי של כ-11.4 מיליארד שקל, וזאת בשעה שהמדדים המובילים בתל אביב איבדו כ-6%. ובכלל - בזק נהנית משנה פנומנלית עם תשואה של 80% בניגוד למגמה בשוק ובהיפוך לשנתיים שקדמו לשנה האחרונה - אז נפלה מניית החברה כמו אבן על רקע הרעה בתוצאות, והסדר החוב בקבוצת השליטה אינטרנט זהב-ביקום. למעשה, מאז שסרצ'לייט רכשה את השליטה וביתר שאת מאז ששר התקשורת החדש יועז הנדל נכנס לתפקיד - הכיוון הוא למעלה. אך, הטריגר העיקרי לעליות האחרונות הוא אישור מתווה הסיבים של משרד התקשורת (להמלצות אנליסטים).
לקריאה נוספת:
> האנליסטים חושבים שיש אפסייד במניית בזק, אבל חלוקים בהמלצות...
> בזק עברה לרווח נקי של 270 מיליון שקל ברבעון השני
> "הדוחות מסמלים שינוי מגמה; הצלחנו לעצור את הדימום"
התפתחות מחיר מניית בזק בשנה האחרונה:
בזק הצליחה בשנה האחרונה לייצב את עצמה, בין היתר באמצעות יישום תוכנית רה ארגון שאפתנית ואיחוד מטות של חברות הבת תחת המותג אלפא בהובלת המנכ"ל רן גוראון. דבר שהביא לחיסכון משמעותי בעלויות השוטפות. במקביל, נהנתה בזק משחיקה נמוכה מהציפיות בשוק הקווי כשתחום האינטרנט ממשיך לגדול. בזק גם מתקדמת טכנולוגית לעומת המתחרות שלה ויש לה יתרון שאין לאף אחת - תשתיות מאוד משמעותיות ברחבי הארץ, לרבות פריסה רחבה ביחס למתחרות של הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר בתחום הסיבים האופטיים.
עם כל זאת, שווי של 11.3 מיליארד שקל לעומת רווח צפוי של 1 מיליארד שקל ובהינתן שחלק גדול מהתזרים ישמש להשקעות בתשתיות, הוא לא עניין של מה בכך. חברות התקשרות הגדולות בעולם נסחרות במכפילי רווח נמוכים מ-10, יש גם כאלו ב-7-8 ומדובר על חברות גדולות ויציבות מבזק. גם במכפיל ה-EV/EBITDA בזק לכאורה לא "מציאה" במחיר שאליו האמירה, אבל השאלה החשובה היא לא העבר, אלא מה יהיו הרווחים בעתיד, ונראה ששם צפויה עלייה.
בזק צפויה להמשיך וליהנות מהסינרגיה בין החברות הבנות, מאיחוד מערכי הפרסום והשיווק, מחיסכון והתייעלות במספר העובדים לצד חיסכון בהוצאות על משרדים. כל אלו עוד לפני השיפור הצפוי בתוצאות על רקע פריסת הסיבים האופטיים והענקת שירותים איכותיים ורחבים יותר ללקוחות תוך כדי הגדלת ההכנסות והרווחים.
למרות כל זאת, אסור לשכוח - לבזק יש תקרה. הרווחים יעלו, אבל בכמה? בתקופת הגאות שלה הסתכמו הרווחים בכ-2 מיליארד שקל. לא נראה שהרגולטור מתכוון להחזיר את בזק לענקית בשוק התקשורת מול יתר הגמדים. לא סביר שבזק שבכל זאת סובלת בתקשורת הקווית שזה המקור העיקרי שלה לרווחים בגלל תחרות ובעיקר בגלל ירידה (איטית) במפר הטלפונים הקווים, תחזור לרווחים של לפני 3-4 שנים.
לצד זאת, צריך לזכור את המשקולת הגדולה - yes, החברה שרשמה הפסדים כבדים בעבר עברה שינוי בשנה האחרונה עם ההחלטה לעבור מהלוויין לאינטרנט. מוקדם להעריך את השינוי וכלל לא ברורה הצלחתו, אך בחברה יקוו לשים מאחוריהם את התקופה בה החברה הייתה לנטל, ולהפוך אותה למנוע צמיחה.
לצד הפעילות הקווית ו-yes מחזיקה החברה בפלאפון ובבזק בינלאומי. פלאפון בדומה ל סלקום -3.02% סלקום 1,860 -3.02% בסיס:1,918 פתיחה:1,874 גבוה:1,917 נמוך:1,800 תמורה:5,644,590 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו פרטנר -0.4% פרטנר 1,987 -0.4% בסיס:1,995 פתיחה:1,995 גבוה:2,015 נמוך:1,970 תמורה:7,900,496 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המתחרות מצליחה אמנם לשמור על היקף ההכנסות ועל רווחיות סבירה, אבל השנים האחרונות היו קשות עבורה בעיקר בגלל הרגולציה. עם זאת, כשבוחנים את העתיד של שוק התקשורת לצד המהפכה של העשור האחרון בשוק הסמארטפונים, מבינים שתקשורת סלולארית היא רוב התקשורת כיום בין אנשים ולמרות שהיא לא מייצרת רווחים זה כנראה העתיד - כמה זמן יוכלו להחזיק סלקום ופרטנר במצב הקיים עם רווחים נמוכים, ויותר נכון - כמה זמן ייקח להנדל ולמשרד התקשורת בכלל, לשחרר קצת את הרסן? זה כבר קורה, באיטיות, וכשזה יקרה - זה דווקא לא יהיה טוב לבזק בטווח הבינוני-ארוך. החוזקה הגדולה של בזק היא החולשה של המתחרות שלה שלא הצליחו להתחרות בה בצורה משמעותית בתחומי התקשורת הרחבים (שוק קווי, טלפוניה ועוד) כי פשוט לא היה להם כסף ומשאבים. אם הם יחזרו להרוויח, להשקיע בתשתיות ולהתחרות בבזק, היא כבר לא תהיה ענקית מול גמדים.
אז בהינתן גבולות הגזרה של בזק, ההזדמנויות והאיומים והשווי הנוכחי שלה מול השווי של חברות התקשורת בעולם, לא בטוח שיש מקום לעליה במניה, אבל לפעמים המומנטום חזק יותר מכל דבר, ועכשיו האנליסטים אופטימיים אפילו מאוד אופטימיים.
שוק ההון מבין את כוחה ויכולותיה של בזק
בראיון לביזפורטל, ערן יעקובי, מנכ"ל רוסאריו ייעוץ ומחקר, מסביר מה עומד מאחורי הראלי, והאם המנייה עדיין מתומחרת בחסר. לדבריו, "שוק ההון מתחיל להפנים לאט לאט שזו טעות להשוות בין בזק לבין המתחרות. לטעמנו, שוק התקשורת בנוי על שתי קבוצות: קבוצת בזק וכל היתר. כעת, עם כניסת הוט להשקעה ב-IBC, גם שוק ההון מבין את כוחה ויכולותיה של בזק, שמצבה הפיננסי טוב בהרבה מכל השאר, ואולי אפילו מכולן יחד".
"בנוסף, ישנה התקדמות משמעותית בנושא פריסת הסיבים האופטיים. לאחר שנים של אטימות במשרד התקשורת, נראה כי הקברניטים הנוכחיים במשרד מבינים את גודל השעה בכל הקשור לתשתיות מתקדמות, ומפנימים כי ללא נוכחותה של בזק, ישראל תמשיך לפגר מאחור. תקופת הקורונה בהחלט, העניקה חומר למחשבה בכל הקשור להבנה כי אסור להיכנס לפיגור בנושא".
נקודה נוספת אותה מציין יעקובי היא פרויקט אלפא, הפרויקט לאיחוד החברות הבנות, במסגרתו, ממזגת בזק את שלושת החברות הבנות, פלאפון, יס ובזק בינ"ל, תחת קורת הגג של הראשונה. תהליך שלהערכתו עשוי להשפיע רבות על מצבה הפיננסי ועל תוצאות החברה בשנים הקרובות.
"התהליך מתנהל כבר קרוב לשנתיים ואת פרותיו התחילו לראות בדו"חות המחצית הראשונה של 2020. אנחנו מאמינים כי גם בהיבט של הצעת הערך ללקוח, תחת מותג ושירות אחד, וגם בהיבט של התייעלות תפעולית שתימשך עמוק לתוך שנת 2021, ישנה בשורה למשקיעי החברה".
"למיטב הבנתנו, קבוצת אלפא (עדיין עם הפרדה מבנית מחברת האם) תוכל ליהנות ממיזוג מלא כבר בעתיד הבינוני (כ-4 שנים), תוך ירידה בהשקעות הדרושות, ירידה בהוצאות התפעול והמתן שירות משופר ללקוח הן במוצר והן בשירות הכולל".
ערן יעקובי, מנכ"ל רוסאריו ייעוץ ומחקר
האם צפויות הקלות רגולטוריות נוספות בהמשך הדרך?
"המונח הקלות רגולטוריות הוא מונח לא טוב. הרגולטור אמור לעשות הכל עבור אזרחי המדינה בהיבט של זמינות תשתיות במחירים סבירים. זו מטרתו. האם בדרך יש יעדים שצריך לקיים? תמיד כן, וזה מה שהמשרד מנסה לעשות עכשיו לאחר שנים של עיסוק במיקרו רגולציה (לכאן המונח הקלות או ענישה מתאים)".
"ביטול ההפרדה המבנית הוא הכרח אבולוציוני ויש לקוות כי המשרד ידע לעשות זאת בזמן הנכון עבור אזרחי ישראל, ללא קשר אם זה טוב או לא טוב לבזק. ישנם לא מעט כלים כדי לבחון, לתקן ולבלום כוח של שחקן חזק בענף, אולם אין צורך להשתמש בכלים שהתאימו לשוק שהיה כאן לפני עשרים ואף יותר שנים".
לאחר העליות האחרונות, מניית בזק עדיין מתומחרת בחסר?
"מניית בזק מתמחרת כרגע תזרים פנוי של מעל מיליארד שקל, אולם מדובר בטווח הקצר בלבד, ונראה כי בזק לא תתקשה לעמוד בו. נקבנו עד כה בשווי הוגן של 4 שקל למנייה, אולם לאור ההתפתחויות הרגולטוריות וההבנה לגבי קטיף פירות פרויקט אלפא, והיתרון בהחזקת תשתית הסיבים הגדולה במדינה, אנו עובדים בימים אלה על עדכון השווי ההוגן. לכן, בהקשר הזה רק נזכיר כי גם כאשר המניה הייתה בקידומת 2, נקבנו באפסייד גדול מאד (3.6 שקל למנייה) מתוך הבנה שמה שקורה היום, היה רק עניין של זמן".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
10.מתי יעלו את דירוג ביקום אגח?dw 24/09/2020 03:56הגב לתגובה זו1 0לא הגיוני שביקום מדורגת ccc בזמן שנורסטאר, המסוכנת יותר, מקבלת -a נכס הבסיס של ביקום התחזק משמעותית, לכן הגיע הזמן להחזיר את דירוג ההשקעה לאגח של ביקום.סגור
-
9.הכיוון חיובימאיר 23/09/2020 12:40הגב לתגובה זו2 0בזק חברה חזקה ,מנוהלת נכון יש לה עבר ובטוח גם עתיד עם עליות חזקותסגור
-
8.הכתב מתעלם מתחרות בשוק התקשורת (ל"ת)ומריץ את מניית בזק 23/09/2020 12:36הגב לתגובה זו0 0סגור
-
7.אני 30 שנה בבורסה כזות עוד לו ראתי אך מריצים אותה למעלה (ל"ת)דוד 23/09/2020 10:02הגב לתגובה זו0 6סגור
-
לפי שגיאות הכתיב שלךסאקו 23/09/2020 10:59הגב לתגובה זו2 0אתה אפילו לא 30 שנה באסטיונר בשוק הכרמלסגור
- טען עוד
-
6.חצי עולם בקורונה והבורסה לו מעניו אותה רק עליות יש כסף (ל"ת)דוד 23/09/2020 10:02הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.בזק רק בתחילת הדרךנמרוד 23/09/2020 09:31הגב לתגובה זו9 2מנית קרונה .רק היום מבינים בארץ את חשיבות האינטרנט המהיר.היום אין תשתית בארץ לכל התעבורה לכן יש ניתוקים והרבה.בכל בית זקוקים לאינרנט מהיר ורחב.הרווח של בזק צפוי לגדול ב 20 אחוז ויותר.אנליסטים סיקרו את החברה ב 520סגור
-
מניית קורונה זו על בדdw 24/09/2020 03:53הגב לתגובה זו0 0היתה כתבה מצוינת על חברת על בד כאן בביזפורטל, מאת מיכה צ'רניאק. הביקוש למגבונים בעולם עולה ועל בד נהנית מכך.סגור
-
4.ניתוח טוב, תמשיך לעלות אבל המחיר מלא (ל"ת)עדי 23/09/2020 09:20הגב לתגובה זו2 0סגור
-
3.בזק וביקום לדעתי זולות ביחס לשוקשווה קניה 23/09/2020 08:54הגב לתגובה זו11 1בזק מרוויחה מיליארד ש"ח בשנה. בזק מחזיקה בתשתיות בכל הארץ - בכל מרכזי הערים, יש לה את התעלות ואת הסיבים והיא הגיעה להסכמות על הנחה נוספת של סיבים מול הרגולטור הכל מהתזרים החופשי. בשנתיים האחרונות בזק שילמה את מחיר הרעש התקשורתי בעניין אלוביץ - נתניהו - בזק (לכאורה). המניה איבדה המון רק בשל הסנטימנט הזה. בזק לדעתי מתומחרת בחסר וצריכה לעלות עוד 200אג על מנת לשקף את הקיים. לאמא של בזק ביקום יש כסף לשלם ריבית עד 2023 בקופה אבל לאחר מכן היא תזדקק לדוידנדים. יש לבזק שנתיים - שלוש לצבור רזרבות, ליעל את העסק, להגיע להסכמות עם הרגולטור, לפרוס תשתיות ולהגדיל את עסקיה כולל דרך צדדים שלישים שרוכבים על התשתית שלה. מי שמבין שבעוד שלוש שנים בזק תהפוך לפרת מזומנים יקנה את בזק היום. אם הוא יותר הרפתקן יקנה ביקום. כמו כל דבר יש סכון - מחר יכול לבוא רגולטור חדש ולהחליט החלטות חדשות. אבל בהינתן הקיים אני מעריך את בזק ב- 50% יותר משוויה ואת ביקום ביותר מ- 150% משוויה דהיום.סגור
-
2.תגיע ל500עד סוף 2020 צפויה להגיע ל500, בטווח בינוניבזקתשאר 23/09/2020 08:46הגב לתגובה זו8 2עד סוף 2020 צפויה להגיע ל500, בטווח בינוניבזקתשאר החברה החזקה בתחוםסגור
-
1.דברו איתי ב 530רפאל 23/09/2020 08:41הגב לתגובה זו9 2שכחתם שבזק גם הייתה בשער 600 ויותר ....ולכן אחרי התייעלות רצינית יש עוד מקום ובגדולסגור