
השקעה בדירות למגורים בתשואה של 11.2% - כדאי?
באפריל 2016 הוסדרה בחוק פעילותן של קרנות השקעה בנדל"ן למגורים תוך מתן הטבות ייחודיות ומשמעותיות למשקיעים בקרנות אלו. קרן מגוריט 2.85% היתה הראשונה להנפיק כשמאז שער המניה צונח במצטבר בכ-45% . האם מדובר בהזדמנות השקעה בעלת סיכון נמוך וסיכוי גבוה? לקרן ריט למגורים מספר הגבלות ולצדן הטבות מס משמעותיות. ריט למגורים מחויבת בהון מינימלי של כ-200 מיליון שקל ועליה להירשם למסחר בבורסה 36 חודשים מהקמתה. על הריט לרכוש מקבצים של 20 יחדות דיור מינימום ולהחזיקן לתקופה מינימלית של 20 שנה לפחות. כיוון שתחום המגורים נחשב דפנסיבי לקרן ריט לנדל"ן למגורים יש אפשרות להגיע למינוף של עד 80%.
על הקרן לחלק לפחות 90% מהרווחים השוטפים שלה (הנובעים משכ"ד) כדיבידנד. הריט פטורה ממס חברות והמשקיעים הפרטיים בקרן זוכים להטבת מס משמעותית בגין פטור ממס שבח, אך מחויבים בתשלום של 20% מס על הדיבידנד.
הטבה משמעותית נוספת גלומה בשיעור מס רכישה מופחת של 0.5% בהשוואה למס רכישה של 5% החל על דירה שניה למשקיעים פרטיים. הטבה נוספת שאינה כחלק מהתקנות, אך נובעת מהיתרון לגודל הינה ההנחה לה זוכה הקרן בעת קניית הדירות. יש הבדל בין רכישת דירה בודדת מקבלן ובין רכישת בניין שלם.
מגוריט – למאמינים בעליית מחירי הנדל"ן הקרן אמורה להוות אלטרנטיבה עדיפה להשקעה בנדל"ן למגורים בהשוואה לרכישת דירה באופן פרטי ועל כן הכישלון בביצועים של קרן הריט הגדולה בישראל מגוריט, מעוררים תהיה. מבחינת מנהלי הקרן ההתקדמות הייתה בהתאם לצפי. הקרן רכשה מתחמי נדל"ן ומשכירה את הנכסים ללא קושי. הקרן הצליחה לגייס כ-1.2 מיליארד שקל בריביות נמוכות מ-2% למח"מים בינוניים ומתקדמת בכל המישורים על פי התוכנית. אז כיצד ניתן להסביר את הירידה במחיר הקרן בבורסה ואת העובדה שהקרן נסחרת ב-35% מתחת להונה העצמי? דמי הניהול ועלויות התפעול למשקיעים במגוריט לא היה יום אחד של חסד מיום ההנפקה ועוד לפני שהקרן קנתה דירת מגורים אחת, היא נסחרה מתחת לשווי המזומן. הגופים שהשתתפו בהנפקה והמשקיעים לא הבינו את המודל עד הסוף ובעיקר לא קיבלו את מודל דמי הניהול של החברה המנהלת. נדל"ן למגורים נחשב תחום יציב ודפנסיבי באופן יחסי ובהתאם גם תשואת שכר הדירה שהינה סביב ה-3% בשנה. ככל שדמי הניהול של הקרן גבוהים יותר הם פוגעים בתשואה השוטפת של המשקיעים. דמי הניהול השנתיים של הקרן היו (עד העדכון שבוצע לאחרונה) 0.85% + מע"מ. כשמוסיפים את העלות של חברה ציבורית ועלויות התפעול, התשואה על הנכסים יורדת דרמטית. נוסיף לכך את העובדה שבשנים הראשונות של הקרן ההוצאות הקבועות היו משמעותיות ביחס להכנסות שכר הדירה והנה מודל שמתפקשש בהשוואה ללוחות האקסל והמצגות שהוצגו בתחילת הדרך.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
עיקר הרווחים שהוצגו במאזני החברה נבעו בעיקרן מעליית שווי נכסי הנדל"ן שנבעו משערוך ההנחה של כ 10% שהחברה קיבלה בעת הרכישה.
כאשר מגוריט מגייסת חוב בריבית של כ-2% ועלויות התפעול ודמי הניהול הן 1% נוספים (בחישוב גס), למינוף כמעט אין משמעות מלבד עליית ערך הנכס. בשנים האחרונות גבתה הנהלת הקרן דמי ניהול, מסך כלל הנכסים הכוללים גם את המזומן ולכן עלות ההנהלה וכלליות של הקרן הייתה בשנים האחרונות גבוהה מהכנסת שכר הדירה.
האינטרס של חברת הניהול להגדיל את פורטפוליו הנכסים ברור. חברת הניהול נהנית גם מאופציות של 5% מכל הנפקה ולכן דוחפת באופן טבעי לקצב עסקאות גבוה. ביוני 2018 הנפיקה מגוריט 70 מיליון מניות בתמורה ל־70 מיליון שקל בעסקת החלף לשלוש שנים עם הבטחה למשקיעים לשווי מינימאלי של 70 מיליון שקל בתום התקופה . מחירי המניות ירדו ואיתם צמחה התחייבות (SWAP) שרשומה במאזני החברה בכ-18.3 מיליון שקל . עלויות המימון והתפעול, יחד עם התפטרות חלק מצוות ההנהלה, פגעו בביצועי המניה לאורך השנים הראשונות להקמתה. הפחתה בדמי הניהול לצד הצמיחה בצבירת הנכסים ולאחר דיונים עם הגופים מוסדיים על סוגיית דמי הניהול, הודיעה החברה כי החל מה-1.7 עודכנו דמי הניהול במקביל להסכם דמי ניהול עד 2023 . יש לזה השלכה חיובית והשאלה - בהינתן מכלול הפעילות, המינוף, ההכנסות וההוצאות - האם השוק מגזים ו"קונס" את שווי הקרן יותר מידי?
דמי הניהול של מנהל הקרן:
- גוטו: הפוטנציאל קיים אבל ההפסדים ממשיכים להצטבר
- מכסי טראמפ מדאיגים את תעשיית התרופות: החברות מחפשות אלטרנטיבות, וישראל על המפה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
עם גיוס ההון בנובמבר 2019 הדברים מתחילים להתייצב. החברה מקבלת ומשכירה עוד ועוד יחידות דיור, ישנה עליה בקצב רכישת דירות חדשות בהנחה ולאור הודעת החברה על הפחתה בדמי הניהול, היינו מצפים לתיקון בשווי הקרן. אך מחיר המניה ממשיך לצלול והדיסקאונט מתרחב. משקיעי שוק ההון הם אמוציונאליים והשוק יכול לאהוב או לא לאהוב תהליכים שקורים בחברות, אך תמיד בסופו של תהליך, שווי החברה מתכנס לערכו הכלכלי. אנו רואים זאת היום מתגובת שוק ההון לחילופי הבעלות הצפויים בחברת דסק"ש שקפצה בכ50% בכמה ימים מבלי שקרה דבר בפורטפוליו החברות שלה.
בנוגע למגוריט, השאלה שאנו צריכים לשאול את עצמנו היא האם הדיסקאונט העמוק בו נסחרת הקרן מוצדק לאור התנהלות חברת הניהול ודמי הניהול שהיא גבתה בעבר. האם נכון להתעלם מהעובדה שהקרן קונה נדל"ן למגורים בהנחה משמעותית ממחירי השוק? האם נכון להתעלם מהטבת המס הרכישה (חצי אחוז במקום 5%), האם נכון להתעלם מהיתרונות לגודל בניהול הדירות? ובכלל - האם נכון להתעלם מהעובדה שהחברה נסחרת 35% מתחת לשווי הונה העצמי? בכל זאת, מדובר בנדל"ן למגורים ולא למשרדים או קניונים.
צפי לעלית שווי הנדל"ן למגורים בישראל המודל של מגוריט פשוט, אך הוא יגיע להבשלה ולידי ביטוי רק אחרי שהחברה תקבל את כלל ה-1,450 דירות שהיא קנתה ותשכיר את כולן. התהליך יקרה וברמת סבירות גבוהה, אך התהליך ייקח זמן. בינתיים מגוריט נהנית בעיקר מעלית שווי הנכסים שהיא רוכשת. החברה רכשה דירות בעלות של כ-792 מיליון שקל המשוערכים במאזן החברה בכ-882 מיליון שקל. מחיר השוק נקבע ע"י שמאי, אך הוא מבוסס בעיקר על מחירי נכסים בבניין ליד או באותה השכונה ולכן הרווח של הקרן מקנית דירות בהנחה הוא אמיתי או לפחות די קרוב למציאות.
פרט מעניין נוסף הוא שמגוריט מנסה למקסם את שכר הדירה ע"י חוזים עם דיירים לטווח ארוך ומתן מנגנון יציאה מהחוזה בהתראה של 3 חודשים. בעל דירה פרטי לא יוכל לקחת על עצמו סיכון של "להיתקע" עם הנכס באמצע חוזה, אך עבור חברה המשכירה מאות ואלפי יחידות דיור, הפסקות החוזה באמצע הוא אירוע סטטיסטי המתפרס על פני כל השנה. הקרן יכולה להרשות לעצמה מתן הטבה כזו לדייר ובתנאי שישלם פרמיה עבור ההטבה. שכ"ד שהקרן גובה שואף ל-3.5% ממחיר הרכישה והינו גבוה מהממוצע.
המודל העסקי של מגוריט במצב של השקעה מלאה (עוד כשנתיים) נגזר מהפרמטרים הבאים: 80% מינוף בריבית ממוצעת של כ-2%, תשואה של כ-3.5% על הנכסים (שכר דירה), עליית ערך נדל"ן של כ-2% בשנה. עלות התפעול של הדירות צפויה לעמוד בסוף התהליך על כ-0.2% בשנה ועלות החברה הציבורית צפויה לעמוד על עוד כרבע אחוז בשנה.
ננסה לחשב את המספרים ע"פ המודל של החברה:
זו התשואה על ההון. בפועל מכיוון שבשוק הקרן נסחרת מתחת להון, התשואה הצפויה גבוהה יותר. ככל שמשחקים עם המספרים ונניח הנחות מחמירות יותר ממה שמציגה החברה, נגיע למצב בו עיקר הרווח, לפחות בגודל הנוכחי של החברה הינו מעליית ערך הנדל"ן הנובע מעלות מופחתת של מס רכישה, הנחה במחיר הדירה ועליית מחירי הנדל"ן למגורים בישראל.
גם בדוגמא המצורפת ניתן לראות כי העלויות "שורפות" את עיקר שכר הדירה וכי הרווח נובע מעליית שווי הנכס. כצפוי החברה מעריכה מספרים אופטימיים יותר ככל שתגיע להשקעה מלאה, אך אנו נבחר בתרחיש הפסימי בו שכ"ד מתקזז עם כלל העלויות של החברה כולל הפחת. מי שחושב שמחירי הדירות צפויים לרדת ב-35% אסור לו לקנות את קרן מגוריט במחירה הנוכחי, אך מי שמעריך המשך זחילת מחירי הדיור כלפי מעלה, יכול לקנות פורטפוליו של דירות מפוזרות בשלל פרויקטים בהנחה משמעותית.
ניתן להניח כי הדיסקאונט העמוק ייסגר ככל שהחברה תצמח, תקבל את הדירות לרשותה ותשכירן .
שוק המגורים בישראל נהנה מביקושם יציבים יחסית הנובעים ממספר גורמים. סביבת ריבית נמוכה, יחד עם שיעור ילודה מהגבוהים במערב והיצע מוגבל הנובע מסיבות בירוקרטיות והיצע חסר באזורי הביקוש של מרכז הארץ. ישראל היא בין המדינות הצפופות ביתור ממדינות ה OECD ובעלת תוחלת חיים גבוהה. שיעור השוכרים גדל לאורך העשורים האחרונים ועומד על כ 25% מהשוק. קצב התחלות הבניה בישראל הואט בשנים האחרונות עקב חוסר הוודאות שנבע מיוזמת המחיר למשתכן והיעדר תכנית ברורה של משרד השיכון. הקורונה לא שיפרה את המצב ואנו נמצאים כעת בקצב התחלות בניה נמוכות גם ברמה היסטורית.
הכותב הינו ערן בן שושן, מנהל משותף בבית ההשקעות דולפין
המידע המוצג בסקירה זו מהווה מידע כללי והינו חומר מסייע בלבד ואין לראות בו כמידע עובדתי או שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בהשקעה בני"ע, וכן אין לראות במידע האמור כהמלצה או כתחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא או לרכישת נייר הערך. האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ/שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס בידי מי שמוסמך לכך, המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
פרסום מידע זה אינו מהווה הצעה לציבור להשקעה בשותפות. ההשקעה בשותפות הינה על בסיס הצעה פרטית בלבד, בכפוף למגבלות כמפורט בהוראות הדין החל, ולפי שיקול דעתו המוחלט והבלעדי של השותף הכלל
- 36.אבי 11/10/2020 22:41הגב לתגובה זואם אכן מצהירים על 11.2% שנתי אני אהיה הרבה יותר צנוע מוכן להסתפק בחצי כלומר 5.6 אחוז אבל מובטחים !! ועם בטחונות קשיחים ! מה אומרים מגוריט ? מוכנים לעסקה ?
- 35.כחלון 11/10/2020 19:05הגב לתגובה זוהמינוף בפועל לא מגיע ל 80% וגם לא יגיע לשם לכן התשואה תהיה נמוכה מאוד אם בכלל תהיה תשואה. אם הקרן רוצה לייצר תשואה שחברה הניהול תפסיק לשדוד את המשקיעים
- יש התחייבות להפחתה ל-0.71% (ל"ת)גדעון 12/10/2020 08:15הגב לתגובה זו
- 34.יתכן מיתון ב- 2021. המחירים יכולים לרדת. אז מה יקרה? (ל"ת)משה מיציע א 11/10/2020 19:04הגב לתגובה זו
- 33.שאלת, מסכים? תשובה לא. תורידו את הכתבה כי היא מגמתית. (ל"ת)משה מיציע א 11/10/2020 19:02הגב לתגובה זו
- 32.כחלון גמר את הנדלן וברח . חפשו מקום אחר (ל"ת)י 11/10/2020 18:22הגב לתגובה זו
- 31.ואם המחירים ירדו? כמה יפסיד המשקיע? (ל"ת)סמי 11/10/2020 18:01הגב לתגובה זו
- 30.לא משקיע במגוריט 11/10/2020 15:24הגב לתגובה זולמשקיע פרטי שאיננו מגיש דוחות למס הכנסה. זו בעיה אמיתית.
- 29.בתשובה לשאלה שבכותרת: במילה אחת- לא (ל"ת)אבי 11/10/2020 15:18הגב לתגובה זו
- 28.תשואה 11 אחוז ...חחחחחח (ל"ת)יהודה 11/10/2020 13:44הגב לתגובה זו
- 27.השקעה בזהב שווה לכם הרבה יותר (ל"ת)יוסי 11/10/2020 12:32הגב לתגובה זו
- עדין לא מאוחר רכבת הזהב דוהרת קדימה! (ל"ת)ע 11/10/2020 14:50הגב לתגובה זו
- הבהלה לזהב (ל"ת)י 11/10/2020 13:20הגב לתגובה זו
- 26.שמוליק 11/10/2020 12:23הגב לתגובה זוקונים היום וזה מתגלגל כמו כדור שלג, בהתחלה אלפי דירות, אחר כך עשרות אלפי דירות. אחר כך המדיננ תוריד את תקופת הצינון ל15 שנה, מחירי הדירות יקפצו - יש הרבה רוח גבית בדירות
- 25.יוני 11/10/2020 12:05הגב לתגובה זואם אתם רוצים להשקיע בדירה תקנו דירה. לשים כסף שדמי הניהול ילכו למשכורות מנופחות של פקידים- לא תודה. להחזיק היום מזומן זה רעיון רע. מציע לכל חסרי הדירה- נצלו ההזדמנות. קנו דירה. הפערים רק הולכים ומתרחבים ושהקורונה תחלוף תשאר האינפלציה
- 24.יש טעות, המס על הדיבדנד הוא 50 אחוז ולא 20. (ל"ת)אלמוג 11/10/2020 11:49הגב לתגובה זו
- 23.כתבת יח"צ - רוזנבוך 11/10/2020 11:30הגב לתגובה זוכתבת יח"צ. החברה נסחרת כפי שנסחרת מכיוון שכל מטרת החברה היא לייצר רווח לחברת הניהול. החברה גוזרת שכר טרחה פנומנאלי- תיכנסו לדוחות.
- 22.אילנה 11/10/2020 11:29הגב לתגובה זושדרות דגניה
- 21.אייל 11/10/2020 11:03הגב לתגובה זושכחו פרט שולי של תחזוקה ופחת, מה שמוזכר שם זה בספרים לטובת מס לא במציאות. תחזוקה של דירות שכורות עולה המון כסף, כל התשואה הפיקטיבית שהם מציגים תעלם עם השנים בתחזוקה של הדירות בעוד 5-10 שנים
- 20.אייל 11/10/2020 10:55הגב לתגובה זוחברה שהוקמה על ידי שני מנכלי משרדים ממשלתיים שגייסו כסף ציבורי מעמותות וחברות כמו קקל, בנו חברת ניהול שיושבים שם מקורבים ואוכלים בורקסים ודמי ניהול, השערוך מתבצע על בסיס ״שווי״ ודמי הניהול נלקחים מה״שווי״. היזהרו מאוד מכל הסיפורים שלהם, לא תשואה ולא בטיח
- 19.חיים 11/10/2020 10:23הגב לתגובה זולא קונים דירה במחיר בועה
- גיא 11/10/2020 12:06הגב לתגובה זוככל שתמשיכו יותר- ככה יותר תשלמו לי שכר דירה כל חודש כמו שעון.
- 18.אמזלג 11/10/2020 10:22הגב לתגובה זושל עשרות אחוזים על ההון העצמי ומדללת ומשמידה ערך למשקיעים?
- 17.מני 11/10/2020 10:13הגב לתגובה זושיורידו את דמי הניהול ההזויים וינהלו כמו שצריך ובשקיפות את החברה
- 16.אני 11/10/2020 10:00הגב לתגובה זוכאשר רווחי הקרן נובעים משערוך נכסים, לא ניתן לחלק אותם כדיבידינד. בקרן ש 90% מרווחיה מחולקים, זה לא ראוי להתיחסות?
- 15.גם אזרח 11/10/2020 09:43הגב לתגובה זוהמדינה נותנת הנחות מפליגות לחברה והכל "הולך" על דמי ניהול. זה לא "חלם" מצד המדינה? כשאומרים שהמדינה מומחית בלהעשיר עשירים זו בדיוק הדרך.
- 14.משה מיציע א 11/10/2020 09:37הגב לתגובה זוכסף והעברת הנכס על שמם. לקנות רק דירות שמוכנות לכניסה מידית, אחרת תקנו שרטוטים ותוכניות.
- 13.משה מיציע א 11/10/2020 09:33הגב לתגובה זובשוק ההון. בימים האלה קונים רק דירות מוכנות וכניסה מידית.
- 12.כתבת פמפום 11/10/2020 09:12הגב לתגובה זוומה יקרה כאשר מחירי הדירות יירדו? הפסד גדול. לא ליפול לכתבות אינטרסנטיות
- 11.אממ 11/10/2020 09:12הגב לתגובה זוזה השערה בלבד, אם אין תשואה מהשכירות אז לא נשאר רווח בטוח
- לא קונים דירה במחיר בועה (ל"ת)מני 11/10/2020 10:24הגב לתגובה זו
- 10.אם הדירות עולות 3% בשנה - עדיף לקנות דירה... (ל"ת)דן 11/10/2020 09:11הגב לתגובה זו
- 9.נועם טוויג 11/10/2020 08:56הגב לתגובה זודמי ניהול תמוהים (כחלק מהשווי במקום לרשום את הוצאות הניהול תחת סעיף הוצאות הנהלה וכלליות) - נראה שהבעלים מנסים לעשות קופה על המשקיעים ככה.FFO של אפס.אין רווח משכירויות. הכל ספקולציה על עליה או ירידה של המחיר. וזה עוד בריבית של 2%. אני מאוד מקווה בשבילם שער ריבית קבועה ולא משתנה. כי אם כן והריבית תעלה הם יאכלו אותה... והמספרים האלה בכתבה, אפילו לא כתוב על איזה אחוז איכלוס הם מדברים. אם יהיה רק 95% איכלוס התזרים מזומנים כבר יכול להיות שלילי.בקיצור נטו ספקולציה על מחירי הנדלן.יש קרנות reit פי 1000 יותר מעניינות בעולם היום. בעיקר בשוק הקנדי. כאלה שנותנות 10% דיווידנד בשנה וגם נסחרות במכפיל 0.65 על השווי בספרים. ובלי משחקים של שמאות, עליות ערך מזוייפות ומשחקים על החוק (ניצול של פרצה שנותנת להם 5% הנחה - כי בסוף יסגרו גם אותה)
- יש לך דוגמאות או סימבולים ספציפיים בקנדה? (ל"ת)תודה רבה 11/10/2020 14:05הגב לתגובה זו
- שרון 12/10/2020 06:25אין 10% על ריט למגורים. יש הרבה ריטס מעורבות שנותנות את זה. מגורים קלאסי בקנדה זה בסיביבות 3.5% אם אתה רוצה מעורבות יש REI.UN ו SRU,UN ועוד הרבה אחרות שנותנות בסיסות 10% ומחלקות כל חודש.
- נועם טוויג 12/10/2020 02:08rei.un - הכי גדול הכי פשוט. קרן הנדלן המסחרי הכי גדולה בקנדה. אין מה לפחד מהביטוי נדלן מסחרי. לא מדובר בקניונים אלא בפלאזות מעוגנות סופרמרקטים גדולים.למיטיבי לכת:nxr.un - קרן של נדלן תעשייתי - משכירה שטחי ייצור ולא שטחים מסחריים ולכן היא לא נפגעה בכללbtb.un - קרן שיש בה הכל - משרדים, תעשייה ומסחר, אבל השוכרים הכי גדולים שלה הם וולמארט והממשלה הקנדית, ככה שאין להם שום בעיה לגבות שכירויות
- 8.כותב יקר ! סוס ירוק ראיתה באורווה ???? חחחח (ל"ת)אבי 11/10/2020 08:53הגב לתגובה זו
- 7.ג'יזס 11/10/2020 08:51הגב לתגובה זוהייתם רושמים "השקעה בתשואה של 50% זה כדאי?" ברצינות, למה ביזפורטל נהיה אתר פרסומות אחד גדול :/
- 6.אין בעברית את המילה "באם" צריך להגיד או לכתוב "אם" (ל"ת)איציק 11/10/2020 08:42הגב לתגובה זו
- תירס חם בים באם באם (ל"ת)אנונימי 11/10/2020 11:56הגב לתגובה זו
- 5.אנונימי 11/10/2020 08:36הגב לתגובה זוכתבה שטחית ולא נכונה.בולשיט!
- התנחמתי שלפחות שלך מנומקת (ל"ת)גם אזרח 11/10/2020 09:44הגב לתגובה זו
- 4.ניהול 11/10/2020 08:31הגב לתגובה זוברגע שמנפיקים בתחתית אין שווי להחזקה והם ימשיכו להנפיק יש להם את אופציה 5 אחוז דידננד לא יהיה ואם כן רק אולי חצי אחוז אל תקנו מניות של דמי ניהול
- 3.וכמה התשואה אם מכניסים ירידה במחירי הדירות של 3%? (ל"ת)תום 11/10/2020 08:19הגב לתגובה זו
- 2.ביבי בועת נדלן 11/10/2020 08:17הגב לתגובה זואו ארהב או כל מדינה שיש לה מלשינון לישראל. ביבי יצר בועת נדלן בכוונה עובדה שעשור מחאות לא עזרו להוזיל ולו דירה אחת . מחאת הקוטג והעגלות גרמה למס על הבורסה וכעת גם מס על דיבידנדים קבוע וזה ניפח עוד את הנדלן. הבורסה פה וכל הכלים הנילווים לבורסה לא מתאימים לכל אחד אפילו הסוחרים ומנהלי הקרנות ברחו מישראל ועברו להשקיע בחול ולביבי לא אכפת כי הפנסיה שלו מובטחת והוא עושה עסקים מחוץ לבורסה . ביבי יצר פצצה חברתית עוד 10 שנים תראו את המבוגרים בלי כסף ובלי פנסיה ושוב כל העוול הזה יפול על האזרח העובד ביבי יצר עם עני וממשלה עשירה
- חמצמצי? (ל"ת)תום 11/10/2020 09:37הגב לתגובה זו
- 1.בקיצור לא הס ן בקיצור, לא הזמן להשקיע בה (ל"ת)אבי 11/10/2020 08:14הגב לתגובה זו