שותפות המו"פ אינוניישן בדרך להנפקה בבורסה

ההנפקה משקפת את התיאבון לסיכון בבורסה ואת העובדה כי המדינה תעמיד למוסדיים ערבות על השקעות בחברות היי-טק; אמיר גל-אור, הרוח החיה בחברה עמד מאחורי מעיין ונצ'רס שקרסה והותירה חוב למשקיעים לפני פחות מעשור

 | 
telegram
(3)

חברת המו"פ אינוניישן מתכננת הנפקה בזמן הקרוב בבורסה. החברה מנהלת בתקופה האחרונה שיחות עם חתמים כדי שאלה יובילו את ההנפקה וינצלו את הבום בשוק הראשוני בניסיון להשלים את ההנפקה בזמן קצר.

אמיר גל-אור הרוח החיה מאחורי אינפיניטי ואינוניישן היה גם במשך מספר שנים הרוח החיה מאחורי מעין ונצ'רס (חממה טכנולוגית) שהונפקה בשנת 2005 וקרסה בשנת 2012 אחרי שהותירה חוב של כמה עשרות מיליוני שקלים למחזיקי האג"ח שלה. גל-אור, יש לציין, שימש כדירקטור במעיין בזמן שקרסה ולא היה הרוח החיה באותה תקופה. 

אינוניישן הוקמה בשנת 2016 על-ידי בני משפחת גל-אור ולאחרונה הודיעה החברה שבכוונתה להקים מרכז חדשנות בהאנז'ו שבדרום סין. האנז'ו מעוניינת לקדם את העיר כמרכז פיתוח לחברות טכנולוגיה ואף השקיעה 3 מיליון דולר בהקמת מבנה מתאים בעיר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בסך הכל הודיעה החברה לא מכבר, כי בכוונתה להקים עוד מספר מתחמי חדשנות בסין בהשקעה בהיקף כולל של 10 מיליון דולר. כרגע מחזיקה החברה בשני מתחמים בתל- אביב (רמת החייל) ובביג'ינג בהם השקיעה 4 מיליון דולר.

מרכז הפעילות של החברה בסין מהווה לטענת החברה, בסיס פיתוח לחברות כמו התעשייה האווירית, אל-על וטאבולה.

למעשה אינוניישן מעוניינת לשמש כזרוע שמייצרת שיתופי פעולה בין חברות ישראליות לחברות סיניות או מייזמים סיניים בתחומי הטכנולוגיה. ככל הידוע לחברה עצמה אין מיזמים משל עצמה.

אינוניישן יזמה לאחרונה יחד עם בית החולים איכילוב שיתוף פעולה (שעדיין בבעלות מלאה של אינוניישן) במטרה לחבר יוזמות טכנולוגיות בתחום הרפואה בין בית החולים לחברות טכנולוגיה סיניות. 

הניסיון של משפחת גל-אור לקחת את אינוניישן לבורסה בשלב כה מוקדם ועם רקורד של הסדר חוב נובע בין היתר מהעבודה כי לאחרונה בחרה המדינה במספר משקיעים מוסדיים שיקבלו ערבות של 40% להשקעות בחברות היי-טק. המוסדיים רעבים לבצע את ההשקעות האלה כדי לקנות סיכוי ולגלגל את הסיכון, לפחות את חלקו, על המדינה דרך התמיכה בהשקעות בהיי טק. 

אמיר גל-אור כיהן כיו"ר מעין בשנים 2005-2008. ב- 2007 עשה רילוקיישן לסין. תחת ההובלה של אמיר המניה הגיע למעל פי 3 ממחיר ההנפקה. מי שהוביל את מעין ב- 2012 בתקופת ההסדר הם גיא רוזן (יו"ר) וצביקה בן פורת (מנכ"ל). 
   
בזמן שהותו בסין, גל-אור בנה וניהל 23 קרנות של אינפיניטי בסין לצד הקרנות הישראליות של אינפיניטי, והשקיע במעל 250 חברות עם יותר מ-50 אקזיטים. בשנת 2014 הוביל גל-אור את ההנפקה הזרה הראשונה של חברת WLCSP בבורסת שנגחאי (Foreign Related). החברה שהונפקה מבוססת על טכנולוגיית חברת הסטארט-אפ שלקייס הישראלית ונסחרת כיום בשווי של 4-5 מיליארד דולר בבורסת שנגחאי. 

בשנת 2019, גל-אור זכה בפרס ירושלים לציין את התרומה שהוא נתן ונותן להייטק הישראלי בעולם. בשנת 2017 העניקה ממשלת סין לגל-אור את אות הידידות, העיטור הגבוה ביותר שמעניקה ממשלת סין לזרים, על פעילותו לקידום היחסים בין סין לישראל.   

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    אמיר גלאור
    אזהרה 29/01/2021 20:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש להזהר מהאדם הזה
    סגור
  • 2.
    ערבות 40%, אז ב 60% לדפוק את הפנסיה שלנו?
    ג'סי 13/10/2020 14:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך השוק נותן לכל אחד שמספק עמלות הפצה לעבוד? אולי צריך רגולציה? אולי זאת הסיבה דווקא להגביר רגולציה?
    סגור
  • 1.
    יש לו נסיון למחוק משקיעים
    נסיון נוסף 13/10/2020 14:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך המדינה נותנת ואיך המוסדיים ממשיכים לתת
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות