מיט טק משקיעה מיליון אירו ב-Peace Of Meat
חברת {מיט-טק} המפתחת תהליך להדפסה תעשייתית של בשר נקי באמצעות מדפסת תלת-ממד, מדווחת על השקעה של 1 מיליון אירו בחברת Peace Of Meat - POM, הפועלת בתחום מוצרי השומן המתורבת. ההשקעה הנה שלב ראשון בתהליך רכישה כולל וזאת בהמשך להודעת החברה מחודש ספטמבר על חתימת מכתב כוונות לרכישת 100% ממניות חברת היעד בהתאם לתוכנית האסטרטגית הרחבה של מיט-טק להטמעת טכנולוגיות חקלאיות מבוססות תאים.
לקריאה נוספת:
> "כולם מנסים להדפיס בשר תחליפי. אנחנו הולכים על היהלום שבכתר - הדפסת בשר אמיתי; כל 20 שניות נייצר סטייק"
חברת POM שבסיסה בבלגיה, פיתחה טכנולוגיה ייחודית, מוגנת קניינית, המבוססת על תאי-גזע לייצור שומנים מן החי באמצעות ריבוי בביוריאקטורים, ממקורות כמו: בקר, עוף אווז וזאת ללא פגיעה כלשהי בבע"ח. החברה הנרכשת ביצעה מבחני טעימה למוצרים היברידיים (על בסיס צמחי עם 20% שומן עוף מתורבת). מתוך 150 המשתתפים במבחני הטעימה כולם הצביעו באופן ברור על טעם של עוף.
רכישת יתרת האחזקות בחברה תהיה כפופה להשלמת הסכם סופי, לפיו מיט-טק תרכוש את כל ההון העצמי של POM בסך כולל של 17.5 מיליון דולר, באמצעות שילוב של מזומן ומניות מיט-טק, בכפוף לעמידת החברה הנרכשת באבני דרך טכנולוגיות לאורך תקופה של שנתיים.
בכוונת מיט-טק למנף את טכנולוגיות השומן המתורבת של POM כדי להרחיב את היצע מוצריה על בסיס תאים, על ידי האצת פיתוח מוצרי שומן מתורבת וקיצור זמני ההגעה לשוק.
כאמור, רכישה זו הנה חלק מאסטרטגיית הצמיחה של מיט-טק, במטרה לייעל את תהליכי הפיתוח ולהרחיב את מגוון מוצרי החברה, כדי לחדור לשוקי טכנולוגיית הבשר המתורבת בזמן קצר ככל האפשר.
שרון פימה, מנכ"ל וה-CTO של חברת מיט-טק: "הרכישה המיועדת של POM שהנה ממובילות תחומה בעולם, מדובר ברכישה סינרגטית אשר מסייעת להאיץ את תהליכי פיתוח ופותחת מגוון רחב של אפשרויות ליצירת שומן מתורבת שהנו מוצר מבוקש בפני עצמו. רכישה זו מקצרת את זמן ההגעה שלנו למכירות ראשונות בשוקי היעד".
אז כמה זה יעלה בסוף?
לשאלת אתר ביזפורטל לגבי הליך הייצור ועלויות הייצור של הבשר העתידי שתייצר מיט-טק (בהנחה שאכן החברה תשלים בהצלחה את כל הפיתוחים הנדרשים לצורך כך), הסביר פימה כי נכון לכרגע, חומר הגלם אשר משמש את מיט-טק לצורך הכנת ה"דיו" ממנו מדפיסה החברה בשר, הינו תרבית המכילה נוזלים, סוכרים וחלבונים אשר כרגע רוכשת החברה תמורת כ-50 דולר לכל קילו סטייק.
עם זאת, החברה נמצאת כעת בעיצומו של פיתוח תרבית דומה המופקת מצמחים אשר השלמת פיתוחה (ככל שתושלם) צפויה להוזיל משמעותית את עלות הייצור לרמה של 5-10 דולר לקילו סטייק.
לדברי פימה, "אסטרטגיית מיט טק הינה לפתח דרך חברות הבת טכנולוגיות נוספות אשר יאפשרו הגעה מוקדמת יותר לשוק עם מוצרים היברידיים המשלבים חלבון מן הצומח ושומן מתורבת. אפשר להתייחס לכך כאל ''ביונד מיט משודרג'' וישנה התעניינות רבה בשוק לעניין זה".
סטיב לוין, יו"ר דירקטוריון מיט-טק: "אנו מאמינים כי מוצרים היברידיים כמו המבורגרים צמחיים המיוצרים משומן מתורבת, עשויים להתגלות כקטגוריית מוצרים חדשה ומלהיבה. שומנים כאלה יכולים להציע ניחוחות, טעמים ומרקמים משופרים בהשוואה למוצרים המבוססים על חלבונים צמחיים בלבד. השלמת הרכישה תוסיף למיט-טק יכולות טכנולוגיות חשובות עבור היצע המוצרים שבליבת הפיתוח של החברה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.כמה מאמץ להוסיף קישור לחברה בארץ?ניצן הורוביץ 20/10/2020 20:59הגב לתגובה זו0 0במטותא מכם הינכם פועלים בדיוק כמו לולן המראה לתרנגול חצי עבודה. הוצאתם מתחת ידכם מאמר מפואר אך ללא סימוכין למקור, אולי זו המצאה מקורית של כתב משועמם?סגור
-
5.כל חברות הבניה הגדולות הגדילו את המכירות, ועדיין בוכים (ל"ת)אני 19/10/2020 09:41הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.מספיק להסתכל על ביונד מיטביונד מיט 19/10/2020 08:31הגב לתגובה זו0 0ביונד מיט אותו מגרש משחקיםסגור
-
3.הפסד בטוחמשה 19/10/2020 08:11הגב לתגובה זו0 0תזהרוסגור
-
2.טכנולגיה מהפכנית בנסדק היא כבר היתה שווה מילארד לפחות .. (ל"ת)A.s 18/10/2020 18:17הגב לתגובה זו0 1סגור
- טען עוד
-
1.מי שלא קונה יצטער (ל"ת)אנונימי 18/10/2020 17:43הגב לתגובה זו0 1סגור