מחזיקי האג"ח הצביעו בעד ההצעה של צחי נחמיאס; סלקום על המדף

נחמיאס מעוניין למכור את סלקום ואלרון ולהישאר עם נכסים ובניין וגב ים; אלשטיין צפוי לנהל מלחמת מאסף
 | 
telegram
(3)

8 שנים לאחר שאיש העסקים אדוארדו אלשטיין נכנס לאי.די.בי הוא נפרד ממנה או לפחות מהפעילות הריאלית המשמעותית ביותר של מה שהייתה פעם: קבוצת ההחזקות הגדולה בישראל.

צחי נחמיאס, יו"ר מגה אור, קיבל כאמור את אמון מחזיקי האג"ח (ברוב של כמעט 90%) של אי.די.בי שמחזיקים שיעבוד על מניות דסק"ש והקבוצה. אם לא יהיו שיבושים של הרגע האחרון, תעבור לבעלותו. ממש א בטוח שהוא רוצה זאת (הרחבה כאן)

נחמיאס אמר אתמול כי בכוונתו לפרק את דסק"ש, למכור את החזקותיה שאינן נדל"ן ולייצר ביניהן סינרגיה. אין ספק כי מדובר בתוכנית מעניינת ונחמיאס, איש עסקים מעניין, מעמיד למעשה את סלקום, אלרון, אפסילון למכירה כך שיוותר עם מהדרין נכסים ובניין וגב ים. מבחינתו העניין פחת אחרי שאהרון פרנקל עלה בהחזקה בגב ים ועשה סימנים שישתלט על גב ים.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אפסילון היא אינה מהגדולים בשוק ההון אך עדיין מדובר בהחזקה מעניינת שככל הנראה תימכר. אבל סלקום, שדסק"ש הייתה בין המקימות שלה, היא החזקה משמעותית מבחינת שוויה ומעניין יהיה לראות אם ימצאו לה קונים ובאיזה מחיר.

נזכיר, סלקום הוקמה באמצע שנות ה-90 של המאה הקודמת כשבשוק הסלולר הייתה רק פלאפון. הכניסה של סלקום הייתה מחוללת תחרות ולמעשה כל מי שלא רצה להמתין שנות אור לקו סלולרי בפלאפון או לשלם לה סכומי עתק רכש קו טלפון של סלקום. התורים בכניסה למרכזי המכירות היו כל כך גדולים עד שסלקום לא יכלה לספק בזמן את המוצר מפאת מחסור במכשירים.

לימים נכנסה למגרש פרטנר ושוק הסוללר התחלק בין 3 חברות. נזכיר עוד, חשבון טלפון יכול היה להגיע באותם ימים עליזים בנקל ל-1,000 שקל, עד שבא שר התקשורת לשעבר, משה כחלון, ושינה באופן קיצוני את הרגולציה בענף כך שניתן היה לעבור בין החברות השונות ולשמור על המספר הסלולרי.

כאן נכנס שחקן נוסף למגרש - גולן טלקום. גולן גבתה סכומים זעומים ביחס למה שהיה מקובל עד לאותה תקופה בענף והלקוחות ניצלו את הרפורמה של משה כחלון והחלו לעזוב את החברות הוותיקות עד שאלה נאלצו להוריד מחירים וליישר קו עם גולן.

ברגע שהתהליך הזה קרה כל קבוצת אי.די.בי עברה טלטלה וסלקום, מפרת מזומנים של הקבוצה שאיפשרה למי ששלט בה אז, נוחי דנקנר, לבצע תעלולים פיננסים שונים ומשונים הפכה לנטל על הקבוצה עד כדי שדנקנר קרס.

מי שהחליף את דנקנר היה אלשטיין שנזכיר, נכנס בהתחלה כשותף המציל של דנקנר וחטף לו את הקבוצה. דנקנר התבטא אז במילים חריפות נגד אלשטיין אבל זוהי היסטוריה רחוקה.

סלקום למעשה איבדה את דרכה וממובילת שוק שלא היה תחרותי נאלצה להתחרות בחברות קטנות יותר, דינמיות יותר ובמחירים נמוכים. למרות זאת, במונחי נתח שוק סלקום עדיין דומיננטית בענף אך רמות הרווחיות שהיו בעבר - נשארו בעבר.

לא ברור מי ירכוש כיום את סלקום ובאיזה מחיר כי שוב, מדובר בענף שהרווחיות בו אינה גבוהה כשמה שיכול להעלות את הרווחיות בתחום יהיה כניסה הדור החמישי, אז ינסו החברות להעלות מחירים, אבל גם כאן יש בעיה. להעלות? בכמה? מה יהיה ההחזר על ההשקעה האדירה בתשתיות? מה יעשה הרגולטור? מה יעשו המתחרות?

בקיצור, המצב בתחום הסלולר רחוק מלהיות ברור ולמעשה יש יותר חוסר וודאות בענף מאשר וודאות ולכן לא ברור מי ירצה להכניס את הראש שלו למיטה הזו.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    סלקום מזמן איננה רק סלולר
    dw 11/11/2020 15:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הייתי מצפה לראות איזכור אודות מיזם הסיבים המשותף עם ח"ח, שלאחרונה גם הוט מצטרפת אליו.
    סגור
  • 2.
    80 אחוז על סלקום
    אף מילה על אלרון למשל רוב הכתבה על סלקום סוג של פר 11/11/2020 10:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אף מילה על אלרון למשל רוב הכתבה על סלקום סוג של פרסומת ויחסי ציבור לטובת סלקום
    סגור
  • 1.
    אדלשטיין פטריוט היה עדיף
    חזירים גדולים נאכלים 11/11/2020 10:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נחמיאס ימכור ויפרק , אין ערך אין עתיד
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות