רביב צולר
צילום: יח"צ

ICL - מדווחת על ירידה של 58% ברווח הנקי ל-54 מיליון דולר; תוצאות מעל הצפי

הכנסות החברה הסתכמו ב-1.2 מיליארד דולר ברבעון השלישי, ירידה של כ-9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד; רביב צולר: "תזרים המזומנים חזק, גם כאשר מחירי הסחורות נותרים נמוכים והשיבושים ברבים משוקי הקצה שלנו נמשכים"
ערן סוקול | (6)
נושאים בכתבה כיל

חברת איי.סי.אל -0.66%  (כיל) מדווחת ירידה של 58% ברווח הנקי ל-54 מיליון דולר, אבל ביחס לתחזית מדובר בתוצאות טובות. הכנסות החברה הסתכמו ב-1.2 מיליארד דולר ברבעון השלישי, ירידה של כ-9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. ההכנסות נפגעו מהירידה בביקוש לחלק ממוצרי מגזר המוצרים התעשייתיים כתוצאה מירידה משמעותית במחירים ובביקוש לנפט, וכן למעכבי בעירה מסוימים עקב הירידה בפעילות בענפי הרכב והאלקטרוניקה. בנוסף, תוצאות הפעילות הושפעו לרעה מהירידה בפעילות היצרנית באירופה ועלויות תפעול נוספות הקשורות במגפת הקורונה. רביב צולר: "תזרים המזומנים חזק, גם כאשר מחירי הסחורות נותרים נמוכים והשיבושים ברבים משוקי הקצה שלנו נמשכים".

הכנסות החברה הסתכמו ב-1.2 מיליארד דולר, ירידה של כ-9% לעומת כ-1.3 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד ולעמות הצפי בשוק להכנסות של 1.16 מיליארד דולר.

בשורה התחתונה מדווחת החברה על רווח של 54 מיליון דולר, ירידה של כ-58% לעומת רווח של 130 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח המתואם הסתכם ב-4.5 סנט למניה, לעומת התחזיות בשוק ל-3.1 סנט למניה.

תזרים המזומנים המפעילות שוטפת עמד על 203 מיליון דולר, עלייה של 26 מיליון דולר בהשוואה לרבעון הקודם וירידה של 45% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

תמצית התוצאות הכספיות מקור: מצגת למשקיעים

אירועים משמעותיים נוספים  הקמת מפעל מעכבי הבעירה החדש בנאות חובב - בימים אלו נפתח מפעל ה-TBBA החדש בנאות חובב. בספטמבר 2019 הודיעה ICL כי תבצע השקעות של 50–60 מיליון דולר, שהחלו ב–2019 והסתיימו השנה, על מנת כדי להגדיל את כושר הייצור של תרכובות ברום ואת צי האיזוטנקים שלה שמוביל את הברום האלמנטרי, ובכך לספק את עודף הביקוש הגדל בשוק הסיני. המפעל החדש יגביר את ייצור ה-TBBA, מעכב הבעירה המוביל של החברה, ב–20–25 אלף טון בשנה. המפעל החדש קלט אליו עשרות עובדים חדשים מאזור הדרום. 

השלמת בניית המחפר ותחילת קציר ים המלח - אירוע משמעותי נוסף הוא השלמת בניית המחפר לצורך ביצוע קציר המלח בים המלח. לאחרונה הודיעה ICL כי החל השלב הראשון בקציר שמטרתו לאסוף את המלח השוקע בקרקעית הבריכה המשמשת גם את תעשיית התיירות, ששטחה כ-80 קמ"ר, בהיקף של כ-7 מיליון טון  בשנה. 

כפי שפורסם בעבר, ICL חתמה הסכם עם חברת Holland Shallow Seas Dredging לביצוע הקציר ולאחר שנות תכנון והקמה החלה זו להפעיל את המחפר הראשון, אשר תוכנן ויוצר במיוחד עבור הפרויקט.  זהו המחפר הראשון בסדרה של 3 מחפרים ימיים. פרויקט זה נחשב לאחד הגדולים והמורכבים בישראל בתחום התשתיות והקיימות והיקפו הכולל מוערך בכ-7 מיליארד שקל. על פי הסכם שנחתם בין ICL למדינה כבר ב-2012 - ICL תממן 80% מעלות הפרויקט.

השפעות הקורונה במהלך תשעת החודשים הראשונים של שנת 2020, המשיכו מרבית מתקני הייצור של החברה בישראל ובעולם לפעול ללא הפרעה, והפעילויות הוגדרו כעסקים חיוניים על-ידי מרבית הרשויות הממשלתיות הרלוונטיות. עם זאת, להתפרצותה של מגפת הקורונה הייתה השפעה שלילית על ביצועיה העסקיים של החברה במהלך תקופה זו, כאשר ההכנסות פחתו בעיקר עקב ירידה בביקוש לחלק ממוצרי מגזר המוצרים התעשייתיים של החברה, דוגמת תמיסות צלולות כתוצאה מירידה משמעותית במחירים ובביקוש לנפט, וכן למעכבי בעירה מסוימים עקב הירידה בפעילות בענפי הרכב והאלקטרוניקה. בנוסף, תוצאות הפעילות של החברה הושפעו לרעה, בעיקר עקב ירידה בפעילות היצרנית באירופה ועלויות תפעול נוספות הקשורות במגפת הקורונה. עם זאת, השפעות אלה קוזזו בחלקן על-ידי מהלכי התייעלות שיושמו בחברה.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

בעוד השפעתה הסופית של המגפה על הכלכלה העולמית עודנה לוטה בערפל, החברה צופה כי היא תביא להשפעה מתמשכת על תוצאותיה במהלך הרבעונים הקרובים, לרבות, אך לא רק, השפעה על ההכנסות והרווח התפעולי, עקב הירידה בביקוש הגלובלי לחלק ממוצרי החברה בשוקי הקצה, וכן הגבלות ואמצעי בטיחות וגהות המשפיעים על פעילות החברה.

רביב צולר, נשיא ומנכ"ל החברה: "היכולת של ICL לפעול בהתאם לסדרי עדיפויות אסטרטגיים, בא לידי ביטוי באופן עקבי בביצועים תפעוליים חיוביים בכל מגזרי הפעילות וביצירת תזרים מזומנים חזק, גם כאשר מחירי הסחורות נותרים נמוכים והשיבושים ברבים משוקי הקצה שלנו נמשכים. סל המוצרים המגוון והרחב שלנו, יחד עם המשך מהלכי ההתייעלות שאנו מיישמים, קיזזו חלק מהשפעות מגפת הקורונה ומחירי הסחורות הנמוכים ברבעון השלישי של 2020. על אף האתגרים המתמשכים בתקופה זו, אנו ממשיכים להתמקד ביוזמות צמיחה בכל המגזרים, כפי שהצגנו ביום המשקיעים שקיימנו לאחרונה ואנו שבעי רצון מההתקדמות שאנו משיגים. חוסנה הפיננסי האיתן של ICL והקצאת ההון המאוזנת של החברה יסייעו לנו לנווט אותה בהצלחה דרך אתגרי השוק הגלובליים הנוכחיים ולמצב אותה בעמדה טובה לניצול הזדמנויות, כפי שעשינו לאחרונה עם ההסכם לרכישת Fertiláqua, אחת החברות המובילות בברזיל בתחום הדשנים המיוחדים.

"הרכישה תייצר סינרגיות מידיות בהפצה בברזיל ותביא להמשך הרחבת סל המוצרים של ICL עם מוצרים בעלי רווחיות גבוהה יותר. בכוונתנו להמשיך באסטרטגיה להגדלת פעילות המוצרים המיוחדים, הן אורגנית והן דרך מיזוגים ורכישות. על אף שמגפת הקורונה עשויה להמשיך ולהשפיע על תוצאות החברה בטווח הקרוב, החברה נמצאת בעמדה טובה מאוד לקראת העתיד. עם תחילת חזרתם של תנאי שוק רגילים, תהליך שיתרחש להערכתנו במהלך שנת 2021, נראה פירות נוספים של תוכניות ההתייעלות האסטרטגיות של החברה, אשר הואצו על-ידי מגפת הקורונה ויושמו בכל מגזרי הפעילות של החברה, ואשר יביאו לחיסכון שנתי של כ-50 מיליון דולר, צמיחה בשעורי הרווחיות וייצור מואץ של תזרימי מזומנים", סיכם צולר.

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    יע 13/11/2020 07:45
    הגב לתגובה זו
    אם היא תמשיך בדרך המצועצעת והפוליטית שלה...מפעלים יסגרו. חלקם כבר ממש לא רחוקים מיזה המדינה חייבת להתערב ולעצור את הכדור שלג הזה. ההרס שלהם גדול והמילים היפות מטרתם לעלות קצת את המנייה זה לא אמיתי. המשקיעים מבינים את זה ...אבל זה לא מספיק כי הם עדינים מידי וזה ממש לא משנה
  • 3.
    ICL בהצלחה יישר כח (ל"ת)
    ICL 12/11/2020 12:31
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    זבל ישראלי מצוי 12/11/2020 10:40
    הגב לתגובה זו
    טבע בגלל ניהול כושל וכיל בגלל חמדנות ממשלתית וחבורת צעקנים מהמפלגה האבודה הם נעלמו כולם אבל הנזקים לטווח ארוך נמשכים . הבטיחו לנו אפסייד 97% . אנליסטים שיכורים מגראס רפואי
  • תגובה לא משהו (ל"ת)
    חחחחח 12/11/2020 13:55
    הגב לתגובה זו
  • מושיקו לוויקו 12/11/2020 18:43
    אני מאמין גדול בצולר
  • 1.
    מקלקל שמחות 12/11/2020 10:26
    הגב לתגובה זו
    ירידה מתמשכת התוצאות החברה פגיעה קשה בדרג הניהולי בניסיון להקטין את ההכנסות מתי רביב יחזיר את המפתחות? זה גדול עליו