
אופנהיימר: סיכונים גדולים בטבע בטווח הקרוב; מנגד - החברה נסחרת במכפיל רווח של 4
בנק ההשקעות אופנהיימר בהמלצה פושרת במיוחד ואפילו שלילית על טבע -0.41% . האנליסט ליילנד גרשל אומנם מספק המלצת Perform, אבל נמנע ממחיר יעד ובין השורות אפשר לחוש את הדאגה שלו ממצבה של החברה. גרשל מסביר כי קיימת אי וודאות הנוגעת למנועי הצמיחה של החברה וכן אי וודאות לגבי הסיכונים המשפטיים בטווח הקרוב. שני גורמים אלה מובילים את האנליסט לתמחר נמוך את מניית טבע.
גרשל סבור בביטחון הולך וגובר כי החברה תשיג צמיחה חד ספרתית נמוכה בשורה העליונה במהלך השנים הקרובות, צמיחה שאמורה לתמוך בייצור תזרים מזומנים חופשי, שיספיק לטבע להפחית את יחס ה-Net Debt / EBTIDA ליעד החברה של 3x עד סוף שנת 2023. עם זאת, להערכתו ההכנסות השנה יסתכמו ב-16.6 מיליארד דולר, לעומת 16.9 מיליארד דולר בשנה שעברה. בשנה הבאה ההכנסות ירדו להערכתו ל-16.4 מיליארד דולר. הרווח למניה שהסתכם אשתקד ב-2.4 דולר למניה יעלה השנה להערכתו ל-2.55 דולר למניה ובשנה הבאה יגיע ל-2.69 דולר למניה. הרווח הצפוי מבטא מכפיל רווח חזוי נמוך מ-4, לכאורה נמוך, אבל על רקע החששות מצמיחה חלשה מהצפוי וחששות מעניין התביעות המשפטיות, המשקיעים יושבים על הגדר.
"למרות שמניית החברה נסחרת קרוב לרמות השפל ההיסטורי אנחנו חוששים שסנטימנט המשקיעים יגיב באיטיות ובזהירות להתקדמות חיובית בעסקי החברה", מסביר גרשל, "זאת בשל חוסר הוודאות בנושא חשיפת ליטיגציה באופיואידים ולתיאום מחירים".לצד זהירות זו מוסיף גרשל כי הוא ממתין לבהירות טובה יותר עבור תוכניות הצמיחה ארוכות הטווח ויצירת ערך.
כך או אחרת, הנהלת טבע צופה כי הכנסות בשנת 2020 יסתכמו בטווח של 16.5-16.8 מיליארד דולר, עם EBITDA בטווח של 4.7-4.9 מיליארד דולר. הרווח המתואם צפוי לעמוד בטווח של 2.4-2.55 דולרים למניה, והתזרים החופשי צפוי לעמוד בטווח של 1.8-2.2 מיליארד דולר.
- הדובים שוב ניצחו: הנאסד"ק ירד 3.2%, אפל 5% וטסלה 9%
- ויאטריס - המתחרה של טבע - לא מעניינת, אפילו לא היום
במהלך הרבעון השלישי, טבע רשמה ירידה של 3% בהכנסות שהסתכמובכ-3.98 מיליארד ופספסה את צפי האנליסטים. הירידה בהכנסות מיוחסת בעיקר לירידה המתמשכת בהכנסות מקופקסון ותרופות OTC. בשורה התחתונה, דיווחה החברה על רווח מתואם של 58 סנט למניה, בדומה לרבעון המקביל אשתקד ולצפי האנליסטים.
ה-EBITDA המותאם ברבעון השלישי הסתכם בכ-1.15 מיליארד דולר, ירידה של כ-3% לעומת כ-1.18 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.
על פי כללי החשבונות (GAAP) ההפסד הנקי של טבע הסתכם ב-4.4 מיליארד דולר ברבעון השלישי. ההפסד מיוחס בעיקר לירידת ערך של 4.6 מיליארד דולר בגין הפחתת נכסים בלתי מוחשיים (goodwill impairment), השפעה שקוזזה בשל ירידה בהיקף ההוצאות הקשורות להליכים משפטיים. בחברה הסבירו כי הפחתת המוניטין נבעה מ"חוסר ודאות המיוחס ללוח הזמנים בקשר עם הגעה לפתרון לגבי סוגיות משפטיות מסוימות".
אלי כליף, סמנכ״ל בכיר ומנהל הכספים הראשי של טבע הסביר בראיון לביזפורטל מה בדיוק השתנה מבחינה משפטית מול התביעות בפרשות השונות ומה בעצם הוביל למחיקת הענק שכנראה הבריחה את המשקיעים? לדבריו, המחיקה בכלל לא קשורה להליכים משפטיים חדשים או התפתחויות חדשות בזירה המשפטית כנגד טבע, אלא לכך שההליכים המשפטיים הקיימים משפיעים על מחיר המניה ושווי החברה בשוק וכאשר שווי החברה בשוק נמוך מהשווי בספרים לאורך זמן ממושך, יש מקום לבחינת הנכסים הלא מוחשיים והמוניטין ולבצע התאמה כנדרש. (לראיון המלא)
- נקסט ויז'ן: הזמנה של 6 מיליון דולר; 67 מ' דולר מתחילת השנה
- שתי המתחרות של מיטרוניקס מתאחדות, איך זה ישפיע עליה?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נראה כי פרשות האופיואידים ותיאום המחירים רחוקות מסיום. באוגוסט האחרון דווח כי הממשל האמריקני תובע את החברה על "מתן שוחד" לבתי מרקחת, על רקע דיווחים כוזבים בתוכנית המדיקר - תוכנית סיוע ממשלתית בתחום הרפואי בארה"ב. זמן קצר לאחר מכן דווח כי משרד המשפטים בארה"ב החליט להגיש נגד החברה תביעה בפרשת תיאום מחירי התרופות. וכעת דווח כי האיחוד האירופי פתח בחקירה נגד החברה על רקע תיאום מחירים בתרופת הקופקסון.
הצרות לא נגמרות- טבע איבדה את הבכורה בשוק הגנריקה בתחילת השנה, היה נראה שזוהי דווקא השנה של טבע, ובהובלתו של המנכ״ל קאר שולץ היא אכן תצליח לצאת מהצרות שאליהם נכנסה. חברת מיילן והחטיבה הגנרית של פייזר PFIZER, התמזגו לחברה בשם ויאטריס VIATRIS ולקחו את הבכורה של טבע בשוק הגנרי.
טבע יורדת מהמקום הראשון בתעשייה הגנרית, יש כאן עניין תדמיתי, אבל זה מעבר לכך. מדובר בגוף חזק עם מגוון רחב יותר של מוצרים, עם יכולות חזקות יותר מול הלקוחות והמפיצים. התחרות הגנרית היתה תמיד חריפה, אך דווקא בשנה-שנתיים האחרונות על רקע הצרות של חברות הגנריקה, היה נדמה שהיא הורידה הילוך. כעת, עם משאבים וכוח תחרותי חזק יותר, ויאטריס עשויה להגביר את התחרות. (לכתבה המלאה)
ולמרות הצרות של טבע, צריך לזכור שמדובר בחברה שיודעת לייצר תזרים חופשי של 2 מיליארד דולר בשנה ושהתביעות המשפטיות עשויות בסופו של דבר להסתיים בפשרות. הפשרות האלו יעלו הרבה כסף, אבל יש סיכוי לא קטן שיהיה מדובר בעיקר במתן תרופות עתידיות על פני תקופה ארוכה מה שיאפשר לטבע "לחיות" על הפשרה. על פי השיחות שנוהלו לפני שנה דובר על פיצויים שעשויים להגיע למעל 15 מיליארד דולר, אבל מבחינת עלויות לטבע מדובר ב-2-3 מיליארד דולר. לא זניח, אבל גם לא סכום שימוטט את החברה.
- 7.דן 26/11/2020 18:25הגב לתגובה זולא יעזור לכם טבע בדרך הנכונה
- 6.שי 26/11/2020 10:18הגב לתגובה זוהעדפתי לצאת בהפסד של 60% ולא לחכות ל10 שנים של תיקון,אם בכלל!
- 5.ערן 26/11/2020 10:10הגב לתגובה זואני חייב לציין שכל פעם שהמניה עולה מתחילים פרסומים שליליים. למי שכותב כאן מומלץ לציין שטבע ואמזון משתפים פעולה במכירת תרופות, החברה מקטינה את החוב בסביבת ריבית נמוכה שלזה השפעה הרבה יותר משמעותית מכל תביעה. למשקיעים בטבע תהיו סבלניים לא נשאר ברמות האלה הרבה זמן. וולסטריט כרגע מרוכזת במניות טכנולוגיה וטסלה אבל סביבת ריבית נמוכה והגעה לפשרות בכל החברות האחרות יביא את טבע לפשרה..צריל לזכור שהסכסוך המרכזי עכשיו הוא על שכר הטרחה ל עורכי הדין.
- 4.טבע טובעת 26/11/2020 09:39הגב לתגובה זויש דברים יותר טובים מטבע למה להסתבך עם חולה אנוש כשיש בשפע חולים קלים
- 3.יבוא יום שהיא תירכש או תמוזג (ל"ת)שמעון 26/11/2020 09:30הגב לתגובה זו
- 2.אוהד 26/11/2020 08:44הגב לתגובה זודורשים מטבע התקדמות לטובת פשרה עבור פרשת תיאום המחירים.אחרי הכל הם מושקעים שם הרבה והם לא מתכוונים לתת לטבע להמרח ולהוריד את ערך המניה.ברגע שתצא הודעה על כוונות להגיע לפשרה חוזרים מהר מאוד ל 12-13 דולר
- 1.רונן 26/11/2020 08:21הגב לתגובה זואתר שונא את חברת טבע , עד כמה אתם יכולים לדבר על המניה הזו . רק רע אתם יודעים לכתוב .
- לרונן 26/11/2020 10:39הגב לתגובה זוועיקשותך ונישואיך לחברת טבע.. תובילך לאובדן כל מה שעדיין נשאר לך בחברה..אין לה זכות קיום והיא תעלם בבום גדול די בקרוב. צר לי להכאיב לך..אבל פקח עייניך..כבר שהייתה 70 דולר או בסביבות 24.500 שאלנו שם סחורה באטרף ואנו ממשיכים לשאול סחורה גם בימים אלו בצור ממונפת..זאת הייתה מעיסקות שאילות הסחורה הטובות ביותר שעשינו בשנים האחרונות..אגב..רוב פעילותנו מבוססת על שאילת סחורה "איכותית" צברחבי העולם. ודאות הרווח ביא תמיד 99.5% ופי 5 מכל עיסקת לונג ומהטובות שיש שאנו אוחזי שנים(את הלונג) בהצלחה בודי...
- שי 26/11/2020 10:20הגב לתגובה זוגם אני הייתי שם! תממש הפסדים עם כמה שזה כואב,ותעשה שינוי בתיק ...כל יום שחולף מבוזבז לרווח שיכולת לעשות בחברה אחרת