לודן: ההכנסות בקיפאון; ההתייעלות הקפיצה את הרווח ל-4 מיליון שקל
מניית לודן +1.04% לודן 1,949 +1.04% בסיס:1,929 פתיחה:1,929 גבוה:1,974 נמוך:1,949 תמורה:76,477 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: עלתה היום על רקע הדוחות הכספיים ב-8.5% לכ-7.2 שקל למניה, המבטא שווי של 83 מיליון שקל. מתחילת השנה המניה עלתה ב-19% כאשר מאוגוסט אשתקד המניה זינקה בקרוב ל-100%.
לודן דיווחה על רבעון שלישי חזק. הרווח הנקי זינק ללמעלה מ-4 מיליון שקל לעומת 240 אלף שקל בתקופה המקבילה וזאת, למרות הקיטון של 1% בהכנסות. הרווח הגולמי עלה מכ-11 מיליון ללמעלה מ-15 מיליון, עלייה של 40%.
למרות שבשורות ההוצאות לא היו שינויים מהותיים, הרווח התפעולי עלה בלמעלה מ-100%, מלמעלה מ-4 מיליון שקל ל-8.5 מיליון. הוצאות המימון קטנו כמעט בחצי. עוד נתון מרשים זו העובדה שהחוב קטן מ-13 מיליון ל-9 מיליון ביחס לרבעון הקודם.
אז מה קרה ביחס לאשתקד? 2 דברים. החברה מכרה את חטיבת הביו גז ההפסדית, שפגעה לה בכל השורות. הדבר השני שקרה זו הקורונה. זה הכריח את החברה לחתוך "כמעט בבשר החי", לפי מנכ"ל החברה, ארנון אהרון. "כל פרויקט שאין בו ודאות של 100% נחתך, כשכמובן שזה הביא גם לקיצוצים בכוח האדם. כל פעילות או עובד או מנהל שלא הכרחי, אנחנו משחררים ומצמצמים היקפי משרה", הסביר.
הדברים של אהרון הם שינוי מגמה מובהק. בתחילת המשבר נזהר מאוד מלבצע קיצוצים במצבת כוח האדם. אבל הימשכות המגפה וההשפעות על עיכוב בהזמנות ובחוזים החדשים עשו את שלהם. "הדגש כרגע הוא על הרווחיות, כשנושא המחזור תופס את המקום השני או השלישי בסדר העדיפויות", אמר.
איך המשבר פגע לכם בהכנסות?
"אין ספק שבימים כתיקונם ההכנסות היו גבוהות יותר. המשבר השפיע על ההכנסות בארץ וגם בחו"ל ובצורה די משמעותית, היינו אמורים להיות ב-72 מיליון אירו הכנסות ונהיה על 64 מיליון. אמרתי שהדגש יהיה רווחיות. קודם שמנו דגש על המחזור. עכשיו, אנחנו הולכים לכיוון הרווחיות. אני דורש זאת באופן שוטף מהמנהלים".
"בחו"ל קטנו בצורה די משמעותית. גם בפעילויות בארץ, אותן עצירות של הגורמים המשפיעים פוגעות בהכנסות. מתחיל להיות אור בקצה המנהרה, כך שבמחצית השנייה של 2021, הדברים שהוקפאו יופשרו. אז נמשיך להתייעל ונשמור על ההתייעלות שנחזור להיקפים הגדולים יותר".
איך הצלחתם לשפר את הרווחיות הגולמית?
"בגולמי, יש 2 רמות של התייחסות, ההולנדים אחראיים על מחצית המחזור. היד שם מאוד קפוצה. אין יותר זמן השהייה. ברגע שרואים שפרויקט מוקפא, עושים שחרור מיידי עם כל הצער ואובדן הידע.
"בישראל, מהלך ההתייעלות שהתחלנו יבוא לידי ביטוי בדוחות של השנה הבאה. כל מקום שאפשר לצמצם, אנחנו מצמצמים. החכמה היא לא לפגוע בפעילות השוטפת, כרגע אנחנו מאחדים את שני חטיבות ההנדסה האזרחית לאחת, זה יחסוך לנו לפחות 35% ממצבת כוח האדם".
"צריך לזכור גם שהתעשייה שאנחנו עובדים בה מצטמקת, אז אנחנו מסתכלים לטווח ארוך. אנחנו צריכים לצמצם. מה-1 לספטמבר הפרדנו את הפעילות של הסמיקונדקטור, שם אנחנו רווחיים ועשינו הפרדה בין המחלקות, כדי לא לייצר בלבול בתהליכים שעוברת החברה. אנשים קיבלו כבר הודעות מוקדמות, כך שבתחילת השנה נראה את החיסכון".
"אנחנו גם ממשיכים לצמצם את החוב, לפני חצי שנה החוב עמד על 18 מיליון שקל, ברבעון שעבר הוא עמד על 13 מיליון ועכשיו הוא ירד ל-9 מיליון בלבד. לא רק זה, נשארנו לנו רק 3 תשלומים, 1 השנה ו-2 בשנה הבאה ונסיים גם את ההתחייבויות באג"ח".
נראה שהקורונה טובה לכם...
"נכון. במרץ היו המון חששות כי אף אחד לא ידע לאן הולכים, אבל בתקופות מעוננות עושים פעולות כדי לשמור על הבית ועשינו את מה שהיה צריך ועכשיו רואים את התוצאות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה