השלב הבא: בריינסגייט גייסה כ-14 מיליון דולר
האם בבריינסגייט רותמים את העגלה לפני הסוסים? חברת הביומד השלימה גיוס בסך של כ-14 מיליון דולר כדי להכין את עצמה לשלבי ייצור הפטנט של החברה לטיפול בשבץ. המשקיעים החדשים והקיימים מזרימים 14 מיליון דולר, כשהתקווה היא שאישור ה-FDA יגיע ברבעון הראשון של השנה הבאה.
הגיוס של חברת הביומד נעשה בהובלת BNP Joint Capital LP, שהשקיעה כ-6 מיליון דולר, לפי שווי חברה של 147 מיליון דולר "לפני הכסף" וכן השקעה מבעלי מניות קיימים בסך של כ-8 מיליון דולר. החברה הגישה בקשת אישור שיווק ל-FDA על בסיס תוצאות ניסוי במסלול PMA (הליך שדורש זמן רב יותר והון רב יותר עד לפגישה עם ה-FDA).
בריינסגייט היא חברת מכשירים רפואיים המפתחת טיפולים לחולים הסובלים ממחלות במערכת העצבים המרכזית, תוך התמקדות בטיפול בשבץ מוחי חריף. החברה קיבלה לפני כחצי שנה במסגרת הבקשה שלה לאישור המערכת שאלות והבהרות מה-FDA ובכוונתה בניסוי הנוכחי להתאים את המערכת לדרישות של ה-FDA.
הפיתוח של החברה כולל השתלת אלקטרודה מיניאטורית בחלל הפה בהליך פולשני מינימלי תוך הרדמה מקומית. בחברה אוהבים להשוות את ההליך במהותו ל"טיפול בשיניים", כדי להמחיש את קלילותו. השבב גורם לגירוי חשמלי של מרכז עצבים כדי להזרים דם למוח ולהקטין את השפעת השבץ.
אלרון +0.15% אלרון 469.2 +0.15% בסיס:468.5 פתיחה:468.5 גבוה:480.3 נמוך:464.8 תמורה:737,941 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: תעשיה אלקטרונית היא המחזיקה העיקרית בבריינסגייט. אלרון היא חברת החזקות של חברות הייטק שאחראית בין היתר גם על הפיתוח שלהן. חלק אלרון בהשקעת ה- SAFE היה 2 מיליון דולר ולאחר השלמת ההשקעה ירד שיעור האחזקה של החברה בהון המונפק של בריינסגייט מכ-30% לכ-28%. לצד בריינסגייט החזקות בולטות נוספות של אלרון הן RDC (החזקה של 50.1%) וקרטהיל (25%). שווי שוק של אלרון הוא 135.7 מיליון דולר (456 מיליון שקל). מתחילת השנה מניית אלרון טיפסה ב-90%.
על פי מצגת המשקיעים של אלרון, תוצאות הניסוי של בריינסגייט פורסמו כבר באמצע 2019, בכתב העת The Lanslet. מהראיות המצטברות עולה כי עבור חולים עם איסכמיה קורטיקלית (שבץ) בטווח של 8-24 שעות לאחר פרוץ השבץ, גירוי SPG מפחית נכות על פני כלל תוצאות התפקוד ומגדיל את שיעור החולים החיים והעצמאיים 3 חודשים לאחר שבץ".
היום קיימים שני טיפולים בחולי שבץ. הטיפול הראשון ניתן כתרופה חלבונית והטיפול השני הוא צינתור מוח. הטיפול ניתן בחלון זמן צר של עד 6 שעות. על פי מידע שסיפקה החברה, זמן ממוצע הגעת מטופל בעת שבץ נאמד ב-19 שעות. טווח זמנים זה גורם לנזק בלתי הפיך ברוב החולים וגם מכביד על מערכות הבריאות.
על פי בריינסגייט הטיפול שלה מרחיב את חלון הזמן הקריטי למתן תרופה עד ל-24 שעות, טווח שבו מרבית החולים יגיעו לקבל טיפול. בנוסף, הטיפול הפחית את חומרת הנכות והקטין בשליש את כמות החולים הסיעודיים לעומת קבוצת הביקורת.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה