הפניקס רוכשת את הלמן אלדובי ב-275 מ' שקל - 16.5% מעל שווי השוק

דירקטוריון בית ההשקעות אישר את הצעת חברת הביטוח, אשר תובא לאישור אסיפת בעלי המניות; מדובר במיזוג משולש הופכי, תהליך אשר בבית ההשקעות מעריכים כי יימשך לפחות מספר חודשים
 | 
telegram
(2)

בית ההשקעות {הלמן אלדובי השק} מדווח כי נחתם הסכם עם חברת הביטוח הפניקס -2.23% הפניקס 4,654 -2.23% הפניקס בסיס:4,760 פתיחה:4,760 גבוה:4,760 נמוך:4,631 תמורה:36,119,725 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בעסקת מיזוג הכוללת את מכירת כל מניות בית ההשקעות תמורת 275 מיליון שקל - כ-16.5% מעל שווי השוק הנוכחי של בית ההשקעות. העסקה כפופה לאישור בעלי המניות והשלמתה כפופה לקבלת אישורים רגולטוריים. במידה והעסקה תושלם, בית ההשקעות יימחק מהמסחר בבורסה ויהפוך לחברה פרטית.

על פי הדיווח, בעקבות המלצתה של הוועדה הבלתי תלויה שהקים הדירקטוריון אשר ניהלה תהליך של מו"מ מול כלל המציעים שביקשו לרכוש את בית ההשקעות: קרן השקעות זרה, {אלטשולר שחם גמל} (שהודיע בשבוע שעבר על משיכת הצעתו) והפניקס. 

בכוונת החברה לזמן אסיפת בעלי המניות אשר על סדר יומה אישור התקשרות בעסקת הרכישה. פרטים נוספים אודות העסקה יפורטו במסגרת דוח הזימון.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עסקת המיזוג עם הפניקס, ככל שתושלם, תתבצע בדרך של מיזוג משולש הופכי באופן שבמועד הקובע החברה תהפוך לחברה פרטית בבעלותה המלאה של הפניקס. מדובר בהליך משפטי אשר בבית ההשקעות מעריכים כי יימשך 4-6 חודשים, עד לקבלת ההיתרים השונים, במהלכם תמשיך פעילות בית ההשקעות כסדרה. 

בבית ההשקעות מדגישים כי בכל מקרה, כל התחייבויות בית ההשקעות לעמיתים, ובכלל זה דמי הניהול הנמוכים מהם נהנים עמיתי הלמן-אלדובי במסגרת פנסיית ברירת המחדל, ישמרו במלואן אם העסקה תאושר.

בהתאם לבקשת הנהלת הלמן-אלדובי מהדירקטוריון, תנאי מרכזי בעסקה הינו דאגה לעובדי בית ההשקעות ולהמשך העסקתם, זאת מתוך תפיסה כי העובדים היו שותפים מלאים בהישגים אליהם הגיע בית ההשקעות והיוו נדבך מרכזי בצמיחתו. 

על פי ההסכם, ככל שתושלם העסקה, מרבית עובדי הלמן-אלדובי והחברות הבנות ימשיכו להיות מועסקים תחת הפניקס, לאחר מועד השלמת העסקה. מעבר לדאגה לעובדים, בבית ההשקעות סבורים כי תנאי זה יאפשר המשכיות עסקית וניהול נאות של נכסי החברה, תוך המשך מתן שירות מיטבי ללקוחות בית ההשקעות.

רמי דרור, מנכ"ל הלמן-אלדובי: "בשנת 2017 הפך הלמן אלדובי בית ההשקעות לחברה ציבורית, ומאז ביצענו שורה של מהלכי השקעה במנועי צמיחה אסטרטגים אשר הביאו לצמיחה מואצת בכל תחומי הפעילות שבאו לידי ביטוי בין השאר בגיוס של למעלה מ-180 אלף לקוחות לפנסיית ברירת המחדל וגידול משמעותי בהכנסות ובשורת הרווח. עובדה זו הפכה את בית ההשקעות ליעד אטרקטיבי לרכישה, הליך שהגיע לשיאו בחודשים האחרונים כאשר המחיר הנוכחי משקף קרוב להכפלת שווי בית ההשקעות מאז הפך לציבורי. על כך מגיעה תודה מיוחדת לצוות העובדים והמנהלים של בית ההשקעות על תרומתם הקריטית לעשיה ולהצלחה״.

בית ההשקעות הלמן-אלדובי, בניהולם של רמי דרור, מנכ"ל, ואורי אלדובי, יו"ר, נוסד בשנת 1995 וכיום הוא מנהל נכסים בהיקף של כ-70 מיליארד שקל עבור כ-500,000 חשבונות לקוחות. 

בית ההשקעות הציג גידול של למעלה מ-100% ב-EBITDA שהסתכם בכ-27.1 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה, הרווח הנקי הסתכם בכ-5.3 מליון שקל לעומת הפסד של כ-2.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד וההכנסות ממגזר הפנסיה גדלו בכ-30.7%.

הנכסים המנוהלים בקרנות הפנסיה רשמו גידול של למעלה מ-40% והסתכמו בכ-4.8 מיליארד שקל ומספר עמיתי הפנסיה זינק בכ-31% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם בלמעלה מ-182,000 עמיתים.

ההון העצמי של בית ההשקעות עמד על כ-180 מיליון שקל ויתרת המזומנים ושווי מזומנים ויתרת ההשקעות הפיננסיות עמדה על כ-73.4 מיליון שקל. סך הנכסים של בית ההשקעות רשמו גידול של כ-11.9% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמו בכ-70 מיליארד שקל נכון ל-30 בספטמבר 2020.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    צודקים צריך להוריד את התחרות ושהציבור יחנק (ל"ת)
    יואל 08/12/2020 11:45
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 1.
    פגיעה בלקוחות
    עובד 08/12/2020 10:58
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מקווה שהרשויות והרגולטורים לא יתנו יד לפגיעה בלקוחות
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות