למרות הפלייסטיישן והאקס בוקס החדשים, גיימסטופ מפספסת את התחזיות
רשת חנויות משחקי הווידאו גיימסטופ (סימול: GME) מפספסת את תחזיות האנליסטים למכירות ברבעון השלישי וברקע זה פונה למהלך של הנפקת מניות בהיקף 100 מיליון דולר.
בשלוש החודשים שנגמרו ב-31 באוקטובר צנחו הכנסות החברה לכמיליארד דולר, 30% פחות בהשוואה לרבעון המקביל. תחזיות האנליסטים היו למכירות של 1.09 מיליארד דולר. המניה מאבדת גובה במסחר בנאסד"ק אחרי שנפלה בכ-16% בטרום-מסחר. עם הדיווח על תוצאות הרבעון הודיעה גיימסטופ על הנפקת הון של 100 מיליון דולר כאמור, את החיתום יבצע בנק ההשקעות ג'פריס.
תעשיית משחקי הוידאו, שמגלגלת יותר כסף מזו של הקולנוע, חוותה באופן הגיוני פריחה בתקופת הקורונה – אולם זה לא אומר שגיימסטופ הרוויחה גם היא מהצמיחה. כרשת קמעונאות שמחזיקה בסניפים פיזיים, גיימסטופ חוותה פגיעה מהסגרים, ועוד הרבה לפני כן מהמכירות הדיגיטליות של משחקים, שהחלו עוד בעידן הפלייסטיישן 3 והאקסבוקס 360 בשנת 2006 – מגמה שהואצה עם השקת הדור הבא של הקונסולות, שכלל גם גרסאות ללא כונן דיסקים.
מנגד, למכירות של הקונסולות עצמן אין תחליף דיגיטלי, אותן חייבים לרכוש פיזית מן הסתם ובתקופת הדוח עליו מדווחת גיימסטופ אכן הושקו שתי קונסולות חדשות – הפלייסטיישן 5 והאקסבוקס Series X. אלה העלו את המכירות בחנויות זהות ב-16.5% בנובמבר, אז הושקו. למרות זאת, גם הקונסולות החדשות וגם פעילות האונליין של גיימסטופ לא הצילו את ההכנסות שלה הרבעון. את האופטימיות שומרים בחברה לרבעון הנוכחי, בו יחגגו האמריקאים את חג המולד ובו הם צופים לצמיחה בהכנסות בהשוואה לרבעון המקביל, וכמו כן לרווחיות.
כעת מגייסת גיימסטופ כסף מהציבור, במטרה לממן את המאמצים שלה לפתח מוצרים חדשים ולחזק את פעילות האונליין. במקביל בגיימסטופ מתכננים להמשיך ולצמצם את פריסת הסניפים בשנתיים הבאות, אחרי שסגרה השנה כבר 700 מהם. כמו כן בגיימסטופ מתכננים צמצום עלויות ובונים את הקאמבק שלהם על התרחבות במגזר הגיימינג במחשב (בשונה מקונסולות משחק).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה