
בלייד ריינג'ר מזנקת ב-24% ביומה הראשון בבורסה
טרנד האנרגיות המתחדשות: החברה שעוסקת בהפעלת רובוטים ורחפנים המיועדים לניקוי שדות סולאריים, הנפיקה לפי שווי של 93 מיליון שקל וכבר הגיעה לשווי של 115 מיליון שקל
קרדיט: צילום מסך אתר חברת בלייד ריינג׳ר.
חברה נוספת שפועלת בתחום החם של האנרגיה הירוקה נהנית מקבלת פנים חמה בבורסה: חברת בלייד ריינג'ר 0% המתמחה בפיתוח ומכירת מערכות רובוטיות ניידות, מנוהלות בענן, לניקוי וניטור פאנלים סולאריים, גייסה 22.6 מיליון שקל, לפי שווי חברה של 93 מיליון שקל, וכעת נסחרת בשווי שוק של כ-115 מיליון שקל, זינוק של כ-24%.
בלייד ריינג'ר היא למעשה חברת רובוטיקה שעוסקת בהפעלת רובוטים ורחפנים המיועדים לניקוי שדות סולאריים. הפיתוח של החברה הוא למעשה רובוט ניקוי שמונח על הפאנל הסולארי באמצעות רחפן וכשהוא מסיים את פעולת הניקוי, הרחפן מוביל אותו לפאנל השני וכן הלאה.
המודל העסקי של החברה הינו הכנסות ממכירות הרובוטים ומנוי שירותי תחזוקה וחלפים ומנוי שנתי למערכות מבוססות ענן לניהול, זיהוי וניטור תקלות, ניתוח ביצועי הרובוט ותמיכה בקבלת החלטות. החברה פועלת בשוק צומח אשר על פי הערכות צפוי להגיע להיקף של 9.6 מילארד דולר בשנת 2021. כאשר הצמיחה השנתית הממוצעת בארה״ב עומדת על 17%. מוצר המדף האוטונומי שפיתחה החברה מאפשר לה לשלוח אותו לכל מקום בעולם ללא תלות בהתקנה של תשתית ו/או מפעיל אנושי.
אחד האתגרים המשמעותיים בהפקת חשמל מהשמש הוא נצילות הפקת החשמל מהפאנלים הסולאריים ביחס לכמות אור השמש שאותם פאנלים קולטים. להגברת נצילות הפקת החשמל משמעויות כלכליות בנוגע לכדאיות של התקנתם והיקף ייצור החשמל מהם ולדברי החברה הרובוט יפתור את האתגר הנ"ל.
- ירון יעקובי עושה סיבוב נוסף על מחזיקי המניות באוגווינד - קונה בהנפקה פרטית בהנחה של 62%
- אוגווינד משחקת עם המשקיעים - מחביאה הודעה שלילית
יש לציין כי סמוך למועד הקמתה קיבלה החברה 2.4 מיליון שקל מטעם הרשות לחדשנות וחממת קפיטל נייצ׳ר, בחודש מרץ 2020, נחתם בין החברה לבין שיכון ובינוי הסכם השקעה בסך מיליון שקל תמורת מניות רגילות. כמו כן, בחודש ספטמבר הודיעה שיכון ובינוי כי תשקיע מיליון דולר נוספים בעת ההנפקה בתמורה להקצאה של מניות נוספות. סה"כ מחזיקה שיכון ובינוי כ-6% ממניות החברה וקפיטל נייצ'ר מחזיקה בכ-19%.
נכון לסוף שנת 2019 לחברה עדיין לא היו הכנסות והיא דיווחה על הפסד של 2 מיליון שקל.
מתחרה של אוקופיה, שיכולה לעבוד בכל מזג אוויר החברה היא למעשה מתחרה ישירה של אוקופיה (שגם היא נערכת להנפקה) אולם לטענת גורמים בתעשייה, מחזיקה ביכולות גבוהות ממנה. כך למשל מציינים בתעשיה, כי בעוד אוקופיה יכולה לנקות פאנלים סולאריים באמצעות כמות גדולה מאוד של רובוטים, בלייד ריינג'ר יכולה לעשות את אותה הפעולה ב-10% מכמות הרובוטים של אוקופיה ויכולה לעבוד בכל תנאי מזג אוויר (לכתבה המלאה).
אסף פרידלר, מנכ״ל בלייד ריינג'ר: ״בלייד ריינג׳ר שואפת להיות מובילה עולמית בתחומה ומאמינה כי כניסתה למסחר היא צעד משמעותי בדרך להגשמת היעד. נשתמש בכספי הגיוס להאצת תוכנית הפיתוח שלנו למוצרי הדור הבא, שיכללו יכולות ייחודיות של ריחוף ומעבר אוטונומי בין שורות של פאנלים, העמקת הבינה המלאכותית וכן, להרחבת פעילותנו לשווקי יעד מרכזיים נוספים. אנחנו משתלבים במאמץ הכלל עולמי להפיכת האנרגיה הירוקה לנגישה וזולה יותר״.
- אלקטרה תקים את מגדל האשפוז באסותא תמורות 530 מיליון שקל
- בכמה תרד הבורסה בת"א?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נזכיר כי הון הטבע, הבעלים של בלייד ריינג'ר, היא גם בעלת המניות הגדולה ביותר בחברת אוגווינד 0% ובחברת אלקטריאון -3.25% . שתי החברות נכנסו לבורסה בדלת האחורית דרך מיזוג עם שלד בורסאי והגיע לשווי של מעל 2 מיליארד שקל כל אחת.
את ההנפקה הובילו רוסאריו חיתום ואייפקס חיתום.
- 5.פשוט הזוי מה שקורה... (ל"ת)פ 10/12/2020 19:36הגב לתגובה זו
- 4.אבי 10/12/2020 15:32הגב לתגובה זובשלב הנוכחי בלייד ריינג'ר לא מייצרת הכנסות ורואי החשבון שלה מפנים את תשומת לב המשקיעים בדוחותיה להפסדי החברה, שהצטברו עד כה לכ-6.5 מיליון שקל, בעיקר לנוכח השלב המוקדם שבו נמצאת פעילותה, של מחקר ופיתוח.
- 3.אוקופיה תעוף מעלה פי 10 יותר. חצי מהודו זה אוקופיה. (ל"ת)נחום 10/12/2020 15:23הגב לתגובה זו
- 2.אגס 10/12/2020 15:10הגב לתגובה זומדובר על פתרון לשטחים גדולים עם פאנלים בעיקר לשוק העיסקי.
- ישראלי 10/12/2020 19:45הגב לתגובה זולמה לשלם על רובוט יקר ורחפן אם אפשר לקחת מובטל, בדואי או מסתנן, לתת לו כמה לירות וסמרטוט ושינגב פעם בכמה חודשים את הפאנלים? תמחור של 100 מיליון שקל לחברה שמתיימרת להחליף פועל עם סמרטוט נראה כמו תמחור עשיר למדי.
- 1.ישראלי 10/12/2020 12:32הגב לתגובה זואלה שאני מכיר לא מתעניינים במיוחד בניקיון הפאנל ואם בכ"ז מתעניינים? אז עולים פעם בשנה ומעבירים סמרטוט. כמה דקות עבודה ולא חולמים לשרוף כסף על רובוט. אז אם בעלי הוילות לא שמים הזמנה מי יקנה? שדות סולאריים בנגב, אבל אלה יכולים לשכור בדואי בשכר מינימום שיעביר ויש על הפאנלים.
- עמית 10/12/2020 15:23הגב לתגובה זואחרת כשיקומו בבוקר כל הפאנלים שבורים
- תתפלא אבל הבדואי והמים שלו עולים עולים יותר מרובוט (ל"ת)פוקסי 10/12/2020 15:21הגב לתגובה זו
- עובד 12/12/2020 02:40כי אם היית אז היית יודע שלא מנקים אבק וחול מפאנל סולארי עם מים