חלון ההזדמנויות של חברות הטכנולוגיה הישראליות - תזדרזו להנפיק בוול סטריט
קרן פימי של ישי דוידי היא קרן ההשקעות הטובה ביותר בישראל. דוידי וצוות השותפים המוכשר – גילון בק, עמית בן צבי, עמי בם, לילך אשר טופילסקי שעזבה את מנכ"לות דיסקונט ועברה לפימי ואחרים, רכשו מאז הקמתה של פימי קרוב ל-100 חברות ועשו מעל 60 אקזיטים. זו עבודה מקצועית של 25 שנה של ניתוח, בדיקה והשבחה של חברות. לא תמיד זה הצליח, אבל התשואה המשוקללת של הקרן פנטסטית. פימי יודעת להרוויח. הרווח שלה הוא הכשל של בעלי השליטה – אלה שהיו בעלי הבית ולא ידעו לצמוח ולמצוא טריגרים להשבחה ולהנפקה. הרווח שלה משקף גם את האנומליה בבורסה. פימי "ניקתה" את הבורסה מחברות תפעוליות טובות. יש לזה גם ובעיקר צדדים חיוביים – היא הציפה ערך באותן חברות, היא ייצרה תשואה למשקיעים בקרן. היא השקיעה בממוצע ב-4 חברות בשנה ועשתה בממוצע מעל 2 אקזיטים בשנה. היקף הנכסים המנוהלים שלה הוא 5.5 מיליארד דולר והיא עשתה עד כה אקזיטים בסכום כולל של 5.5 מיליארד דולר.
ההצלחה הגדולה של פימי היא תוצאה של עבודה שוטפת, רציפה, עקבית. ניתוח של נתונים, מחקר שוק, מחקר על החברה והבנה מהם מנועי הצמיחה של החברות. אבל, כללי המשחק בשווקים השתנו, במיוחד בתקופה האחרונה, וחברות הערך מקבלות דיסקאונט על חברות הצמיחה. אז כן – פימי היא בהחלט קרן שחיפשה ומצאה חברות ערך לצד חברות צמיחה. המוטו שלה היה להציף ערך דרך צמיחה וזה קרה במספר רב של חברות (אופיר, ריטליקס, תדיראן קשר), ועדיין, שימו לב לנתון הבא: 20 חברות טכנולוגיה ישראליות נערכות לגייס בוול סטריט בשנה הקרובה לפי שווי כולל של כ-100 מיליארד דולר ( בהמשך להנפקות של למונייד ופרוג ב-2020 לפי שווי של כ-2.3 מיליארד ו-3 מיליארד דולר – מאז שוויין הוכפל).
אנחנו בעיצומה של מהפכה טכנולוגית או בועה – לא משנה לצורך הדיון – שהולכת להעשיר אלפי ישראלים ולשפוך כמויות אדירות של כסף בגיוסי עובדים, תשתיות ועוד. כל הדיכאון מהקורונה ונתוני הכלכלה החלשים, עשויים להתחלף בשנה הבאה באופוריה. התנאי העיקרי הוא שהנאסד"ק ימשיך לשמור על כוחו, ואם זה יקרה יש סיכוי טוב שקדחת ההנפקות תימשך וחלון ההזדמנויות יישאר פתוח.
אז פימי עשתה זאת בעקביות, ברציפות, בהצלחה מאוד גדולה, אבל כלמה שהיא עשתה במשך 25 שנה, עושים כמה צעירים תוך שלוש-חמש שנים (ראו כאן – את הגיוסים הצפויים בשנה הקרובה ואליהם יש לצרף את איירון סורס, פיוניר ואינוויז). זה כמובן לא אומר שהמודל של פימי לא נכון, זה אומר שיש כעת הזדמנות לגייס בשוויים פנומנליים. לכו על זה, ומהר, זו חגיגה שלא ברור כמה זמן עוד נשאר לה.
האחרונה לדווח על גיוס בוול סטריט, אם כי לא ממש בדרך הרגילה היא אינוויז. החברה תתמזג לתוך ספאק לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר. ספאק זה סוג של שלד בורסאי מפוצץ במזומנים שמחפש השקעות. במקום להנפיק בדרך הרגילה בוול סטריט התרחבה הטכניקה של הנפקות לגופים שהם ללא פעילות (ספאק) והם אלו שעושים את עבודת החיפוש ומאתרים השקעה.
אינוויז מפתחת טכנולוגיות לתעשיית הרכב. המייסדים שלה - אורן בוסקילה, עומר כילף ואורן רוזנצוויג - הקימו אותה לפני 4 שנים ועד היום היא גייסה 252 מיליון דולר. המוצר של החברה הוא חיישן לידאר לזיהוי מכשולים לכלי רכב חכמים ואוטונומיים. אהה – רכבים אוטונומיים. עכשיו השווי לא מפתיע, הסוחרים של וול סטריט יעשו אחד ועוד אחד, יחברו לטסלה הענקית, יסתכלו על המתחרה לומינאר (LZAR) שגם היא נכנסה לוול סטריט דרך ספאק ושווייה עלה מאז פי 3 לשווי של מעל 10 מיליארד דולר, ואולי ייתנו לה שווי גבוה פי כמה מה-1.4 מיליארד שנקבע לצורך הנפקה. עומר כילף, המייסד והמנכ"ל, אמר לכלכליסט בסוף השבוע - ״השווי האמיתי שלנו ייקבע על פי השוק. החברה תמשיך לייצר חדשות טובות והמניה תתחיל לעלות. אני חושב שחברה מהסוג שלנו, בהשוואה לחברות בתעשייה שלנו, יכולה להגיע לשווי של מעל ל-10 מיליארד דולר".
זה אולי נשמע לכם גבוה מדי או מופרך, אבל חיבור של תחום לוהט, יחד עם רעב מוגבר להנפקות חדשות, לצד טכנולוגיה טובה, יכול להיות שווה בתקופה הזו גם מיליארדים רבים. זה כבר לא שאלה של ערך כלכלי רציונלי. ההנפקות בחודשים האחרונים הם לפי שווי לא רציונלי (הרחבה כאן), אבל האם זה אמור להפריע לבעלי החברות לנצל הזדמנות? כנראה שלא. זה אומר שהמשקיעים צריכים להיזהר שבעתיים.
כן, מה שדוידי עשה ב-25 שנה, עושים שלושה צעירים בארבע שנים. המודל של דוידי הוא המודל המנצח לאורך זמן, אבל בשווקים הפיננסיים צריך לנצל הזדמנויות. יש עכשיו הזדמנות להייטק הישראלי לחגוג והוא צריך לגייס מהר והרבה. אחרי הכל - מגייסים כשאפשר לא כשצריך, במיוחד כשהתמחור בשמיים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.צודק ב-100% הצלחה ענקית להייטק הישראלי (ל"ת)דוד 13/12/2020 15:36הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.מזכיר את 1999, אחד לאחד (ל"ת)1999 13/12/2020 13:31הגב לתגובה זו5 0סגור
-
4.החברה היחידהג׳נסל 13/12/2020 13:31הגב לתגובה זו0 0שתעשה את השנה הזאת למדהימה הייתי מעוניין לשמוע את דעתה של ביזפורטלסגור
-
3.במקום לטפל בכלכלה הדולר בתחתית נתנים לעשות הנפקות לנפחהננמי 13/12/2020 09:26הגב לתגובה זו1 0עושים הנפקות לנפח את הבורסה להוריד את הדולר שהבורסה אס אם פי 500 עולה הדולר נופלסגור
-
2.רק חברות חלשות עושות הנפקות לנצל את הציבור (ל"ת)הננמי 13/12/2020 09:22הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
1.מתי מיט טק חוברת לספאק? (ל"ת)מני 13/12/2020 09:12הגב לתגובה זו0 0סגור