
דיסקונט ברוקראז' ממליצים על חשיפה גבוהה לתחום הענן, מי מעניינת?
על רקע התקפות הסייבר האחרונות והמעבר לעבודה בבית, בדיסקונט ברוקראז' מעריכים כי תחום הסייבר עוד צפוי להמשיך ולעלות, וממליצים להמשיך בחשיפה גבוהה לתחום הענן. בתוך כך, הם מעניקים למניית פאלו אלטו מחיר יעד של 366 דולר למנייה, המהווים אפסייד של כ-18% על שער הסגירה של המנייה. לדברי מיכל אלשיך מנהלת מחקר בדיסקונט ברוקראז', "אנחנו מאמינים באסטרטגיה של החברה הדוגלת בחדשנות וצמיחה גבוהה, גם אם על חשבון האטה ברווחיות בטווח הקצר. בתחום אבטחת הרשתות החברה כבר מזמן עקפה את צ'קפוינט ומתחרותיה האחרות, והפכה להיות החברה הגדולה ביותר בנתח השוק של חומות האש, עם נתח שוק של כ-25%. גם בשווי השוק פאלו מזמן עקפה את צ'קפוינט ונסחרת בכ-29 מיליארד דולר ביחס ל-17 מיליארד עבור צ'קפוינט". "בשנים האחרונות פאלו ביצעה רכישות רבות במעל ל-3 מיליארד דולר, מזה 1.5 מיליארד בגין חברות ישראליות, וכל זאת במימון זול ביותר. כתוצאה מכך כיום החברה מספקת פתרון מקיף למדי הכולל אבטחת רשתות, ענן ו-AI (כולל אוטומטיזציה ופרדיקציה). מעבר לכל אלו, בדוחות האחרונים פאלו העלתה תחזיות והציגה נתונים מצוינים ואנו סבורים שמגמה זו תימשך".
תחום הסייבר רותח מעבר להמלצה על מניית פאלו אלטו, בבנק מסמנים את תחום הסייבר שצפוי ליהנות מהצורך באמצעי אבטחה מורכבים שהביאה עמה מגמת העבודה מהבית. להערכתם, הענפים הבולטים בצפי הצמיחה הם קודם כל אבטחת הענן, ולאחר מכן אבטחת תשתיות וניהול זהויות (IAM). "מגמת המעבר לסביבות מרוחקות, בדגש על הענן, היא מגמה שלא ניתן לעצור, והולכת רק בכיוון אחד – קדימה. המעבר לענן החל עוד הרבה לפני הקורונה, אך הקורונה גרמה לאקסלרציה משמעותית ולהגירה מהירה יותר. זאת כתוצאה מהמעבר לסגנון עבודה מרחוק וכן שינוי בהעדפות צרכנים, שדרשו שינויים מהירים. לדוגמא, אתרי אינטרנט רבים עלו משמעותית בנפח הפעילות ובכמות המשתמשים, ולצורך כך גם הגדילו את השירותים שהם צורכים מהענן (לדוגמא הגדילו את כמות השרתים שהם "שוכרים" מהענן)". להערכתם, "אבטחת ענן הוא תחום שרק נמצא בחיתוליו. אם כל שוק אבטחת הסייבר נאמד בכ-135 מיליארד דולר, שוק אבטחת הענן באופן מפתיע נאמד בפחות ממיליארד דולר. יחד עם זאת, מדובר בשוק בעל הצמיחה הגבוהה ביותר – 33% מדי שנה. מעבר לענן, גם כל תחום האוטומטיזציה של תהליכים, כמו גם בינה מלאכותית (AI) הינם תחומים צומחים מאוד בסגמנט האבטחה. תחומים אלו נוקטים בניתוח התנהגויות משתמשים על מנת לבצע פרדיקציה עתידית". עם זאת, בבנק מדגישים, כי "מבחינת השקעות, יש לקרוא בזהירות את מפת הסייבר. החברות שמניותיהן זינקו השנה באחוזים הגבוהים ביותר הן חברות שעונות על מגמת המעבר לענן ומעבר לפתרון הוליסטי. לדוגמא, CROWDSTRIKE HOLDINGS INCCLOUDFLARE INC CL A ZSCALER OKTAINC שרשמו תשואות מרשימות ביותר של מאות אחוזים וכל זה בשנה אחת".
"לעומתן קיימות חברות סייבר אחרות שכלל לא השיגו תשואה ואף רשמו תשואה שלילית. חברות אלו הן חברות מסורתיות יותר, שהושפעו לשלילה מהשיפטינג לענן, או כאלו שרק החלו להשקיע במעבר ועדיין יש חששות כי הן לא יצליחו להשיא פירות בגין השקעותיהן".
מקור: סקירת דיסקונט ברוקראז'
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
אילו תעודות סל פעולות בתחום? מבחינת תעודות הסל הגדולות הכוללות מניות סייבר, מסמנים בדיסקונט את CIBR ו-HACK, "ניכר ששתיהן רשמו תשואות גבוהות, אך נמוכות מאוד ביחס לאלו של מניות הענן וכן נמוכות מעט ביחס לנאסד"ק. יש לזכור כי הנאסד"ק, ובכלל זה גם תעודת הסל QQQ, חשופים מאוד ל-6 המניות הגדולות הכוללות את אמזון פייסבוק, טסלה, אפל, מיקרוסופט וגוגל". "חלק מחברות הנאסד"ק הגדולות חשופות במידה גבוהה לסיכוני רגולציה, בעוד שתחום הסייבר דווקא צפוי להנות מרגולציה הולכת וגוברת. הרי ככל שאנו רואים פרצות הולכות ונשנות הסבירות היא שהרגולטורים בעולם יתחילו לדרוש יותר ויותר מארגונים להטמיע יותר מוצרי אבטחה. בנוסף, ניכר שהתעודות רשמו תשואות שונות. דבר זה נובע מהחשיפה השונה שלהן למניות הענן. CIBR יותר חשופה למניות הענן במשקלים גבוהים ואילו HACK יותר מפוזרת".
- 3.מיכל בחורה נאה (ל"ת)משה האשורי 13/12/2020 15:28הגב לתגובה זו
- 2.ARTICK19 13/12/2020 13:39הגב לתגובה זותנודתית,אבל במשך כשנה לא הגיעה ל10%רווח.
- 1.היא גם אמרה למכור את כיל . אז אמרה (ל"ת)המלצות שלה 13/12/2020 12:47הגב לתגובה זו