באטמ ושותפותיה ישקיעו 10 מיליון דולר באדור דיאגנוסטיקס
חברת באטמ +2.52% באטמ 93.4 +2.52% בסיס:91.1 פתיחה:91.1 גבוה:94.2 נמוך:91.1 תמורה:179,740 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הנסחרת גם בבורסת לונדון (סימול: BVC) ומתמקדת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות תקשורת וסייבר וציוד רפואי לבדיקות מעבדה מדווחת כי החליטה להגדיל את השקעתה בחברת אדור דיאגנוסטיקס ב-3 מיליון דולר, כאשר יחד עם שאר השותפות תגדל ההשקעה בחברה ב-10 מיליון דולר. לאחר השקעה זו תחזיק באטמ ב-36.7% מחברות אדור דיאגנוסטיקס (מדובר בירידה מ38.2% בהם החזיקה החברה במחצית הראשונה של 2020). על פי הדיווח, לשותפים יש אופציה להשקעה של 10 מיליון דולר נוספים באדור לפי אותו הבסיס שנקבע בעבר. לדברי החברה, מטרת ההשקעה הנוספת היא "להאיץ את פיתוח המערכת החדשה מבוססת RCA".
אדור פיתחה טכנולוגיית RCA (Rolling Circle Amplification) חדשה הטכנולוגיה שמשתלבת עם PCR (Polymerase Chain Reaction) ומאפשרת אבחון מהיר למחלות זיהומיות, כך שהאבחון יתבצע תוך פחות מ-30 דקות, וזאת משום ששיטת RCA נוטה פחות לשגיאות והתגובה שלה עם חומר הבדיקה מתרחשת תוך 15-20 דקות, בהשוואה ל-60-90 דקות בתהליך PCR רגיל. לדברי החברה, אדור מפתחת פתרון המבוסס על ביולוגיה מולקולרית המאפשר אבחון מהיר לזיהומים ממקור חיידקי, נגיפי ופטרייתי ועוד באמצעות דגימת DNA או RNA.
על פי החברה, מערכת ה-NATlab יכולה לנתח מספר גדול של פתוגנים (כיום עד 400) במקביל ובכך לאפשר לזהות את כל הפתוגנים האפשריים הקשורים למחלות כגון דלקת קרום המוח, אלח דם (SEPSIS), מחלות נשימה ולמעשה כל מחלה זיהומית. על ידי איתור מדויק של הפתוגן הנכון של המחלה, ניתן להתחיל מיד את הטיפול הנכון - דבר שאינו אפשרי בשיטות ה- PCR הקיימות כיום.
ד"ר צבי מרום, מנכ"ל באטמ: "על אף האתגרים המלווים את מגפת הקורונה, אנו ממשיכים כל העת במחקר טכנולוגיות חדשות ומתקדמות. אנו מאמינים כי שיטת ה- RCA האיזוטרמלית יכולה לחולל מהפיכה באבחון של מחלות זיהומיות. אנו נעשה שימוש בגיוס ההון להבאת הטכנולוגיה החדשנית הזו לשלב הבא"
באטמ היא אחת מהחברות שנהנו מאוד ממשבר הקורונה כאשר המנייה זינקה ב-230% מתחילת השנה ועד לשיא בחודש יולי, ומאז היא נמצאת במומנטום שלילי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה