הפיתוח החדש של טאואר - "אנו מעריכים שפוטנציאל השוק הוא אדיר"

חברת השבבים הישראלית ביחד עם אופיקס, פיתחו פלטפורמת חיישני תלת מימד אשר לדברי דר' אבי שטרום, מנהל החטיבה העסקית לחיישנים: "מאפשרת להציע טכנולוגיה לייצור חיישן קטן יותר וזול יותר בעל דיוק תלת מימדי טוב יותר מזה הקיים כיום"
 | 
telegram
(4)

חברת השבבים הישראלית טאואר +1.45% טאואר 17,470 +1.45% טאואר בסיס:17,220 פתיחה:17,240 גבוה:17,540 נמוך:17,100 תמורה:36,412,894 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  הדואלית (סימול: TSEM) ואופיקס המפתחת פתרונות טכנולוגים לחיישני תלת-מימד, הודיעו על פיתוח פלטפורמת iToF - indirect Time of Flight חדשנית לחיישני תלת מימד וזיהוי פנים. פיתוח שבחברה מאמינים כי הינו פורץ דרך בתחומי תלת מימד מגוונים, החל מזיהוי פנים קניות אונליין, מיפוי חללים ואובייקטים, בתעשיית הגיימינג ו-AR (מציאות רבודה). על פי הערכות הטכנולוגיה צפויה לייצר הכנסות בהיקף של עשרות מליוני דולרים בתוך מספר שנים.

על פי הדיווח, הפיתוח מבוסס על טכנולוגית הייצור של החברה המאפשרת חיבור בין שתי פרוסות סיליקון ברמת הפיקסל אשר באמצעותה ניתן לשלב מערך של חיישן הדמיה מורכב לבסיס הפונקציונלי של השבב. הפלטפורמה החדשה מציעה ביצועים פורצי דרך  כולל זיהוי באמצעות שילוב של עומקים שונים ומדידת מרחקים המותאמים למגוון רחב של שווקים ושימושי קצה כגון טלפונים ניידים, מציאות מדומה, רובוטיקה מתקדמת ומוצרי צריכה.  

בטאואר מציינים כי הטכנולוגיה החדשה מיושמת בחיישן חדשני המשולב במצלמת תלת מימד עבור חברה עולמית מובילה בענף (ששמה לא פורסם) ותשמש בהמשך לסדרת מוצרים. חיישנים אלו מיוצרים בטכנולוגיית 65 ננומטר במתקני הייצור של החברה באוזו, יפן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"אנו מאוד שמחים על שיתוף הפעולה המיוחד עם צוות המומחים של OPIX לצורך פיתוח טכנולוגיה מתקדמת זו", אמר ד"ר אבי שטרום, סמנכ"ל בכיר ומנהל החטיבה העסקית לחיישנים בטאואר בראיון לאתר ביזפורטל. "טכנולוגיה זו נותנת מענה מדויק למגוון הדרישות המתקדמות בפיתוח וייצור חיישני iToF  בגודל שבב קטן ובעל ביצועים מובילים ומדגימה את מחויבות החברה להביא לשוק פתרונות טכנולוגיים פורצי דרך שוב ושוב". 

אז מה בעצם החידוש הגדול? מה אפשר לעשות עכשיו שאי אפשר היה לעשות קודם?
"החיישן שפותח משמש לזיהוי עומק ותמונה תלת מימדית. חיישן מסוג כזה משמש לכמה אפליקציות, אשר הנפוצה בהן היא זיהוי פנים והשאיפה כמובן שהיא תוכל לזהות באופן מדוייק פנים אמיתיות, ולא נניח תמונה של פנים.

"שימושים נוספים של חישני תלת מימד הם למשל בקניות אונליין, במיפוי חללים ואובייקטים, למשל אם נרצה לדעת כיצד נראה רהיט בתלת מימד בתוך הסלון שלי או למדוד בגדים באופן וירטואלי. סוג נוסף של שימוש בסוג כזה של חיישנים הוא בגיימינג ו-AR או כל שימוש אחר של המחשה תלת מימדית למשל לצרכי לימוד.

"החידוש שהודענו עליו היום מאפשר לנו להציע טכנולוגיה לייצור חיישן קטן יותר וזול יותר בעל דיוק תלת מימדי טוב יותר מזה הקיים כיום. אם נחזור לזיהוי פנים למשל, אפשר לזהות מימדים הרבה יותר קטנים וכך לקבל למשל רמת אבטחה גבוהה משמעותית או לקבל תמונה ברזולוציה תלת מימדית הרבה יותר טובה מזו הקיימת כיום".

מה היקף השוק הפוטנציאלי לטכנולוגיה הזאת?
"השוק הפוטנציאלי גדול מאוד והטכנולוגיה החדשה בהחלט צפויה להיות מנוע צמיחה משמעותי עבור טאואר. למשל אם נסתכל כדוגמא על כך שחיישן כזה יכול לשבת בכל סמארטפון ונמכרים מאות מיליונים בשנה אפשר להתחיל להבין את הפוטנציאל. הפיתוח המשותף עם הלקוח אפשר לנו לעשות השוואה בפועל של הביצועים של החיישן שפותח אצלנו מול החיישנים המובילים בעולם וראינו שהביצועים של החיישן שלנו טובים יותר ולכן אנו מעריכים שפוטנציאל השוק הוא אדיר. כמות הסמארטפון הנמכרים בשנה נאמדת בכ-1.5 מיליארד. אם נניח רק בשוק זה מצלמה בכל סמארטפון, במחיר של כ-6 דולר למצלמה – זה 9 מיליארד דולר. וזה רק בשוק הסמארטפון ובהנחה של מצלמה אחת בלבד בכל מכשיר".

מה חלקה של טאואר בהכנסות הפוטנציאליות?
"הפיתוח המשותף עם הלקוח למעשה אומר שטאואר מפתחת טכנולוגיה ספציפית שבה עושה אותו לקוח שימוש לצורך פיתוח מוצר מתקדם יותר וחדשני יותר. אבל מעבר למוצר הספציפי, הטכנולוגיה שפותחה על ידי טאואר היא של החברה ותוכל כמובן לשמש אותנו עבור אפליקציות אחרות ולקוחות אחרים".

מי המתחרים הקיימים כרגע בתחום?
"המתחרים העיקריים בהקשר של המוצר שפותח הם סוני וסמסונג, אבל כאמור הבשורה מבחינת טאואר היא שיש לנו טכנולוגיה סופר חדשנית, עם ביצועים מעולים, שהשימושים שלה רלוונטיים גם לשווקים רבים אחרים".

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הטכנולוגיה החדשה צריכה להתבטא במניה
    סמי 16/12/2020 10:47
    הגב לתגובה זו
    7 0
    טאואר,לכאורה,צריכה לעלות בגלל הטכנולוגיה החדשה.
    סגור
  • 3.
    עוקב אחר חברה זו מספר שנים
    מאמין בחברה 16/12/2020 08:31
    הגב לתגובה זו
    6 1
    זו חברה מעולה, עם הנהלה בין הטובות בארץ ויחס מעולה לעובדים (כן, זה חשוב ביותר) וללקוחות. החברה דואגת להתפתחות תמידית. כבר בחדשים האחרונים עלתה בעשרות אחוזים ואני מעריך שבתוך כשנתיים-שלוש תכפיל את ערכה.
    סגור
  • 2.
    טאואר
    אבי 1 15/12/2020 23:22
    הגב לתגובה זו
    3 2
    אחרי הודעה חיובית סימן לברוח
    סגור
  • 1.
    בארהב לא יודעים על זה כי המניה בקושי זזה שם (ל"ת)
    טאואר 15/12/2020 19:02
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות