אול-יר ממשיכה להסתבך והמחזיקים יאלצו להסתפק בפירורים
חברת הנדל"ן האמריקאית אול יר הולדינגס מדווחת, כי גוף פיננסי שהלווה לה 170 מיליון דולר טוען להפרות של החוזה מולו. לטענת הגוף הפיננסי, הריבית שנצברה בשל ההפרות עומדת על כ-9.3 מיליון דולר. עבור מחזיקי האג"ח מדובר בבשורה קשה נוספת לאחר שבחודש שעבר הודיעה החברה, כי תעצור זמנית את התשלום הקרוב למחזיקים, וכעת נראה שיאלצו להסתפק בשאריות.
לקריאה נוספת: > הקריסה של אול יר; הטעויות של ווטרסטון; וההרפתקה האומללה של הגופים המוסדיים > אול יר עוצרת את התשלומים למלווים > למה אגרות החוב של אול-יר קורסות?
אול-יר אגח ב אול-יר אגח ג אול-יר אגח ד אול-יר אגח ה
על פי הודעת החברה, שסדרות האג"ח שלה נסחרות בבורסה בתל אביב, התקבל בידיה מכתב מהמלווה הפיננסי, הטוען למספר הפרות של הסכם ההלוואה בין החודשים נובמבר 2019 לאוקטובר 2020. ההפרות נוגעות בין היתר לרישום עיקולים על ידי ספקים, העדר השלמת כיסוי בפיקדון רזרבה לתשלום חוב, דיווחים פיננסיים חסרים ועוד.
ההודעה מגיעה לאחר שבחודש שעברה דיווחה חברת הנדל"ן על עצירה זמנית את התשלום הקרוב למחזיקי האג"ח. בנוסף, החברה הודיעה כי לא תעמוד במועד פרסום הדוח הרבעוני שיועדו לאותו תאריך.
- קרנות מעורבות 10\90 או 70\30: האם משתלם להוסיף מניות על חשבון האג"ח?
- קרנות נאמנות אג"ח חברות: לפעמים משתלם לקחת סיכון; כמה יכולת להרוויח?
במסגרת פעילותה עוסקת אול יר בין היתר בייזום, פיתוח, הקמה, רכישה, השכרה, ניהול ותפעול של דירות למגורים (לרבות רכישת נכסים שלא יועדו למגורים, והסבתם לדירות מגורים להשכרה). החברה רשומה באיי הבתולה הבריטיים. הודעתה של אול יר גרמה לירידת באג"ח האחרות של חברות הנדל"ן האמריקניות שנסחרות בבורסה בתל אביב. מועד פירעונן של סדרות האג"ח של אול יר הוא בעיקר לשנים 2023-24. הקושי בתשלומי האג"ח נבע מהתמשכותו של משבר הקורונה והשפעתו על ענף הדיור העירוני בארה"ב והשפעתו על פעילות החברה, הקריסה המהירה בשער הדולר, ובפרט: העיכוב במימוש העסקאות שנכללו בתזרים החזוי שפרסמה החברה והשפעת אירועים אלה על מצב נזילותה של החברה ועל יחסיה הפיננסיים, כמו גם על הורדת דירוג משמעותית של אגרות החוב של החברה וחשש מהורדת דירוג נוספת.
- 3.המופתע 22/12/2020 00:58הגב לתגובה זולמשקיעים אין להאשים אלא את עצמם, לא בדקתם, שילמתם
- 2.רשות ניירות ערך 20/12/2020 18:09הגב לתגובה זואם רשות ניירות ערך תבדוק מה באמת קרה באול יר מתחת לאף של הדירקטוריון והרו״ח המבקר, היא תמצא מערך משומן של דיווח שקרי שהתאפשר בזכות חוו״ד אגרסיביות מהעו״ד הישראלים של החברה וארכיטקטורה ״יצירתית״ של הדירוג החשבות שנעשתה ממשרדו של רו״ח גל עמית ושותפו רפי ליפא. ככה עסקאות בעלי עניין דווחי כצד ג׳, ככה שכירות פיקטיבית הוכרה כNOI וככה כספים המשכן שלא כדין לחברות פרטיות שבשליטה (עקיפה או ישירה) של יואל גולדמן.
- 1.משה 20/12/2020 09:33הגב לתגובה זוהשאלה היא למה נתנו לה את הכסף? לתת מיליארדים לחברה בלי ניסיון, בלי בטחונות, שרשומה באיי הבתולה, יזמים אמריקאים שלא הצליחו לגייס כסף בארה"ב, הפנסיה שלנו תצטמק עוד קצת. כל החברות האמריקאיות שהחתמים האלה הביאו, לכולם יהיה סוף דומה, הכל בגלל החתמים, והקשרים שלהם למוסדיים