שנתיים מאסר וקנס של רבע מיליון שקל למנהל שותפות הנוסטרו RGR
בית המשפט המחוזי בתל אביב בראשות השופט חאלד כבוב, גזר 24 חודשי מאסר וקנס של רבע מיליון שקל על גיא בן דוד מנהל שותפות הנוסטרו RGR. ערן גרינפלד שהיה סוחר בשותפות קיבל שנת מאסר וקנס של 50 אלף שקל ועל השותפות עצמה הוטל קנס בגובה 25 אלף שקל. הפער בעונש נובע מהיקף העסקאות שבוצעו בתרמית על ידי כל אחד מהם, חלקם בשותפות ושיתוף הפעולה של גרינפלד עם רשויות החוק. השופט כבוב ציין כי השותפות הרוויחה 4.1 מיליון שקל.
בגזר הדין ציין כבוב בנוגע לגזירת עונשו של בן דוד כי נתן משקל ל"נזק הגדול שנגרם לו ולמשפחתו במהלך ניהול התיק ולעדויות סביבתו הקרובה". באשר לגרינפלד לנוכח העובדה שעזב את שוק ההון, היה הראשון להודות בעבירות ולהפסיק את הפעילות התרמיתית, הוטל עליו עונש קל יחסית.
כבוב קבע כי "פעולות הנאשמים פגעו פגיעה חמורה ומשמעותית באמון הציבור בשוק ניירות הערך, כאשר הפעילות התרמיתית היוותה בחלק מהמקרים את הרוב", לדבריו, השניים פעלו בשיטתיות ובתחכום וקיימת חומרה יתרה במעשייהם נוכח דפוס הפעילות לפיו בחלק מהמקרים השתלטו באופן מכוון על ספר המסחר ודחקו את הפקודות שלא עלו בקנה אחד עם מטרתם.
השניים הורשעו בחודש יוני בתרמית בניירות ערך בשותפות RGR, זאת לאחר שבשלב מוקדם יותר של ההליכים בפרשה, הורשעו בעבירות אלה גם גדי אוסופסקי וגבריאל קלימי במסגרת הסדר טיעון, וכן עד המדינה, בן חביב, שריצה עונש של עשרה חודשי מאסר.
לפי הכרעת הדין, תחת ניהולו של בן דוד, איש שוק הון ותיק ומנוסה, נהגו סוחרי RGR לקנות ניירות ערך ולבנות פוזיציות "לונג" במניות שהעריכו שייכנסו למדדי הבורסה – דבר שצפוי היה להביא לעלייה בשעריהן; ולמכור בחסר ולבנות פוזיציות "שורט" במניות שהעריכו שיצאו מהמדדים – דבר שצפוי היה להביא לירידה בשעריהן.
במהלך שנת 2011 גיבשו סוחרי RGR תכנית תרמיתית שנועדה להגדיל את רווחיהם בעת ההתכסות על הפוזיציה, בשיעור ההפרש בין מחיר המנייה בעת בניית הפוזיציה למחירה בעת החילוף.
ביסוד התכנית עמדה ההבנה שככל ששערי המניות שבהן היו הסוחרים בלונג יהיה גבוה יותר, וככל ששערי המניות שבהן היו הסוחרים בשורט יהיה נמוך יותר, כך יגדלו רווחיהם. במסגרת התוכנית סוכם שסוחרי RGR יזרימו הוראות שישפיעו במצטבר לאורך תקופה על שערי המניות שצפויות היו להיכנס או לצאת מהמדד באמצעות עסקאות אמיתיות-תרמיתיות במתווים מגוונים שיבוצעו לאורך יום המסחר, וכן באמצעות עסקאות מתואמות ועצמיות בהיקפים גבוהים ביותר, שיבוצעו לקראת תום יום המסחר ובמהלך מסחר הנעילה במטרה להגדיל את השפעתן ולשלוט על גובהו של השער היומי שייקבע.
סוחרי RGR ובראשם, בן דוד, גרינפלד וחביב פעלו בהתאם לתכנית זו לאורך תקופה ארוכה ובמספר רב של מניות. פעילותם התמקדה במהלך השבועות שקדמו לעדכון המדדים, וכללה הזרמת אלפי הוראות וביצוע מאות עסקאות אמיתיות-תרמיתיות, עצמיות ומתואמות בחשבונות RGR, באופן כמעט יומיומי, בהיקפים גדולים המצטברים יחד למאות מיליוני שקלים, אשר הרכיבו אחוז משמעותי ביותר מהיקפי המסחר במניות שבהם פעלו.
הפעילות במניות שבהן בוצעה הפעילות התרמיתית השפיעה במידה לא מבוטלת על השערים והניבה לסוחרים ול-RGR רווחים כפועל יוצא.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.פשוט בושהרק בארץ הקודש - תגנוב תרמה תחביא מליונים וביום הדי 21/12/2020 17:10הגב לתגובה זו0 0רק בארץ הקודש - תגנוב תרמה תחביא מליונים וביום הדין תקבל בית הבראה לשנה - לא פלא שאנשים מתרחקים משוק ההוןסגור
-
1.ביזיוןשלום 21/12/2020 14:33הגב לתגובה זו0 0היו צריכים לשלם 9 מליון ושנת מאסר. בארץ הפשע משתלם, בגלל מדינת הקומבינה נראת ככה. בושה לבית המשפט ולמדינת ישראלסגור