סופית: פיוצ'ר קרופס הופכת לאינפימר - המנייה ממריאה ב-65%
כפי שדיווחנו, פיוצ'ר קרופס נכנסת לבורסה דרך השלד הבורסאי אינפימר 0% אינפימר 1.4 0% בסיס:1.4 פתיחה:1.4 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . החברה העוסקת בתחום האגרוטק והפודטק והפועלת בתחום החקלאות הורטיקלית תגייס מהציבור לפחות 35 מיליון שקל לפי שווי של 200 מיליון שקל.
במסגרת ההסכם, כ-69% ממניותיה של אינפימר יהפכו להיות מעתה מניותיה של פיוצ'ר. החברה פיתחה בשיתוף פעולה עם חוקרים ומומחים מובילים ממכון וולקני, פתרונות טכנולוגיים להשבחת גידולים חקלאיים בתנאים מבוקרים, המאפשרים להתאים את התוצרת החקלאית לצרכי השוק.
אמנם גם חברת י.ב התחדשות-ש -0.07% י.ב התחדשות-ש 934.1 -0.07% בסיס:934.8 פתיחה:934.8 גבוה:937 נמוך:820 תמורה:24,700 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: כבר ניסתה גידול אנכי בקומות של צמחים בדיוק אותה שיטה, נכשלה והפסיקה לגדל בשיטה הזו. אך נכון להיום טרנד הקנאביס חי ובועט וכל מה שקשור לקנאביס ובורסה - מזנק.
עם זאת, בפיוצ'ר מאמינים כי הטכנולוגיה מאפשרת ייצור בר קיימא של גידול אנכי, עם תלות פחותה בכוח אדם ביחס לחקלאות מסורתית וללא תלות בתנאי סביבה ובשטחי אדמה, כשלדבריה ניתן לתפעל את הגידול בצורה אוטומטית ותוך ניטור קבוע. החברה מסבירה כי מדובר בגידול חסכוני במים, מוגן ממפגעי סביבה ומזג אויר, ונקי משימוש בחומרי הדברה וריסוס וכי ליבול המסופק לרשתות המזון יתרונות מהותיים ביחס לגידולי שדה סטנדרטיים, בכך שהוא איכותי יותר, טרי יותר ובעל חיי מדף ארוכים יותר, זאת לכל אורך ימות השנה וללא תלות בעונתיות.
לפיוצ'ר קרופס מודל עסקי המבוסס על שיתופי פעולה עם גופים אסטרטגיים והיא החלה לנהל מו"מ עם מספר גופים לשיתופי פעולה ומסחור הטכנולוגיה. ברבעון האחרון של שנת 2018 החל שלב הפיילוט לייצור המסחרי במתקן הגידול שבהולנד והמכירות הראשונות של הקבוצה לאחר חתימה על הסכם פיילוט עם Albert Heijn שהינה הרשת הקמעונאית המובילה בהולנד עם נתח שוק של למעלה מ- 50% בתחום עשבי תבלין טריים.
בסוף שנת 2019, הוגדר הפיילוט כהצלחה והוחלט על ידי הנהלת הרשת להרחיב את שיתוף הפעולה עם הקבוצה. הכנסות החברה ב-9 חודשים הראשונים של 2020 עומדות על כ-630 אלף יורו, במקביל, ולאור הצלחת הפיילוט, התקשרה הקבוצה עם מספר לקוחות וביניהם עם רשת מזון מובילה בצרפת וצפויה להתחיל למכור את מוצריה ברשת זו ברבעון הראשון של שנת 2021.
עד היום, הושקעו בפיוצ'ר קרופס על ידי בעלי מניותיה כ-30 מיליון דולר אשר שימשו בין היתר בפיתוח הטכנולוגיה ובניית המתקן של פיוצ'ר קרופס. בין בעלי המניות הקיימים של פיוצ'ר קרופס ניתן למנות את A&F Realty (79.75%) אשר בבעלות משפחת לרמן העוסקת במשך עשרות שנים בתחום התעשייה ומחזיקה בעשרות מפעלים בצפון ודרום אמריקה.
בעל מניות נוסף בפיוצ'ר קרופס הוא שלום מנורה (7.25%), איש עסקים משיקגו אשר עוסק בהשקעות בתחום הנדל"ן ובתחום ההיי-טק. גרי גרינשפן, ממייסדי פיוצ'ר קרופס, משמש כמנכ"ל החברה עם השלמת העסקה. גרינשפן הינו בעל ניסיון של 25 שנים בתחום מוצרי המזון ובתפקידו האחרון כיהן כמנכ"ל בקבוצת שטראוס, בחברה המוחזקת בשותפות עם התאגיד העולמי PepsiCo.גרינשפן מחזיק בכ-5%.
על פי הערכות החברה, שוק החקלאות הורטיקלי העולמי מוערך בכ-3 מיליארד דולר וקצב הצמיחה השנתי שלו הינו כ-20%-27%.
את החברה מייצג בישראל בנק ההשקעות סילבר רואד קפיטל (Silver Road Capital), שבבעלות דני איילון מי שהיה סגן שר החוץ ושגריר ישראל בארה"ב לשעבר, ושותפו ליאור מימון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה