המלט: תשואה "מובטחת" של 6.7% עד חודש מאי אך המשקיעים חשדניים
מניית {המלט} נסחרת בימים אלו סביב מחיר של 60 שקלים למניה. במבט ראשון, מדובר במחיר מוזל, מאחר שחברת Ultra Clean Holdings התחייבה לרכוש את מלוא מניות החברה במחיר של 64 שקל למנייה עד לכל היותר אמצע חודש מאי. במילים אחרות, רכישת המנייה הישראלית תניב תשואה "מובטחת" של 6.66% בתוך פחות מחצי שנה.
המלט, עוסקת בפיתוח ומכירת מחברים, ברזים, שסתומים ומערכות פיקוד ובקרה לתעשיות התהליכיות ותעשיות האולטרה נקיות ולתחום בקרת הזרימה. קרן פימי של ישי דוידי היא המחזיקה העיקרית בהמלט וההצלחה בהשקעה במנייה הביאה לגריפת רווח של כ-300% בתקופה של כ-5 שנים.
החברה הודיעה כי יבוצע מיזוג משולש הופכי. זאת על ידי רכישה של UCT את כל המניות של המ-לט עבור סך כולל של כ-900 מיליון שקל. שווי השוק של UCT בנאסד"ק הוא כמעט 1.3 מיליארד דולר, לאחר שהמניה עלתה כ-32% בחצי השנה האחרונה.
היום, העסקה התקדמה צעד נוסף לאחר שהנהלת המלט פרסמה את החוזה עליו חתמו נציגי החברות לבעלי המניות לקראת האספה הכללית. האספה תערך ב-4 בחודש פברואר לאחר שהדירקטוריון כבר אישר את המיזוג. עדיין, פער המחירים המתמיה, ככל הנראה, משתי סיבות. הסבר לכך טמון בספקות של השוק להתקיימותה של העסקה.
על פי מחקר של מכון המחקר Accenture נפח העסקאות של מיזוגים ורכישות במחצית הראשונה של 2020 ירד בשיעור של 49%, בעוד שווי העסקה הממוצעת ירד בשיעור של 22% לעומת שנת 2019. אז נכון שזה לא רלבנטי לעסקה של המלט. אבל בתקופת משבר יותר עסקאות נדחות, מתעכבות ואפילו מתבטלות.
מעניין לציין כי עסקאות רבות נפלו בשולי הדרך בעקבות השלכות המשבר. אך נסייג ונדגיש כי אנחנו קצת אחרי הבום הגדול, והעסקה נחתמה אחרי הקורונה כך שהרוכשים יודעים ומכירים את המגפה.
עסקאות שנפלו - מכירת רשת חנויות הנוחות בתחנות דלק Marathon’s Speedway נדחתה בעקבות נפילת מחיר הנפט. זירוקס אחזקות ויתרה על רצונה לרכוש את HP וחברת האחזקות סופטבנק ביטלה את מאמציה לרכוש ולעזור לחברת wework.
מי שאינם מפקפקים בהתממשות המיזוג הם בית ההשקעות ילין לפידות. בית ההשקעות הרביעי בגודלו בישראל, שמנהל כ-92 מיליארד שקל, הפך לאחרונה לבעל עניין בהמלט. זאת לאחר שרכש את מניות החברה בשווי של כמעט חצי מיליון שקל. בקרנות הנאמנות שלו הוא מושקע בשווי של 20 מיליון שקל. ילין לפידות סירבו להתייחס.
הרוכשת
UCT (סימול: UCTT) היא שחקנית ותיקה בתחום פיתוח, ייצור ואספקה של תת מערכות עבור תעשיית ציוד המוליכים למחצה. החברה נוסדה ב-1991 ומעסיקה יותר מ-4,000 עובדים. מחזור המכירות של UCT בשנת 2019 עמד על כ-1.1 מיליארד דולר.
UCT היא אחת מהקרנות האהובות ביותר על קרנות גידור, אך העניין בה קטן לאחרונה. בסוף הרבעון השלישי של 2020 היא נמצאה ב-20 מתיקי ההשקעות המובילים בענף לעומת כ-24 תיקים בעבר. החברה מציגה מכפיל רווח צמיחה של 1.5, נמוך משמעותית לעומת הענף בו היא נמצאת ולכן נחשבת כבעלת פוטנציאל צמיחה עתידית.
על פי רועי כהן, מנהל קרנות Buy Side במגדל שוקי הון: "עסקת המלט-UCT צפויה להתבצע, לפי הדיווח, באמצעות מזומן שיש ברשות החברה הרוכשת ובאמצעות גיוס חוב. למרות שמדובר בעסקת מזומן, סביר שמחיר העסקה ישקף להמלט פרמיה על מחיר השוק במהלך 3-6 החודשים הקרובים - שהם למעשה משך הזמן שבו ההסכם בין הצדדים אמור להבשיל.
"לדעתנו השוק כבר מגלם את הסיכון (הלא רב) לשיבושים שיכולים להתרחש בעסקה, למשל קשיים בגיוס החוב, סוגיות משפטיות שעשויות לצוץ או ביטול/שינוי העסקה מסיבה כזו או אחרת. דוגמה לתרחיש כזה היא עסקת הרכישה של גילת. בתחילת השנה החברה היתה אמורה להירכש לפי שווי של כ-2 מיליארד שקל ושווי השוק שלה נשק לשווי העסקה, שגילם דיסקאונט של כ-4%. כשהעסקה בין הצדדים עלתה על שרטון שווי החברה נחתך בחדות, כך שכיום היא נסחרת בשווי של כ-1.2 מיליארד שקל 'בלבד'. המסקנה היא שלפעמים עדיפה ציפור אחת ביד מאשר פרמיה נוספת של כ-5%-6% על מחיר השוק ושהסיכוי לא תמיד מפצה על הסיכון - על אחת כמה וכמה בתנאי השוק הנוכחיים ולאור חוסר היציבות בשווקים הריאליים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.זו תשואת ביטקויין ליום (ל"ת)ורן 04/01/2021 14:42הגב לתגובה זו4 1סגור
-
3.אין מתנות בחינםכבשה 04/01/2021 14:10הגב לתגובה זו3 2אל תהיו כבשיםסגור
-
2.וואו !! 6.7 אחוז ... (ל"ת)קיבוצניק 04/01/2021 13:38הגב לתגובה זו1 2סגור
-
1.פשוט כל הכסף בחברות חלום שמבטיחות מאות אחוזיםשמוליק 04/01/2021 13:37הגב לתגובה זו4 0לכן לא קופצים על 6%. רק שהחלומות מתנפצים.סגור