עמוס לוזון
צילום: תמר מצפי

לקראת כניסת טריא לבורסה: החברה האם קבוצת לוזון בהקצאה למוסדיים

הקבוצה תקצה לבתי ההשקעות מור, פסגות, הלמן אלדובי, תכלית ולקרן קלירמרק 40 מיליון מניות בדיסקאונט של 8% ו-27 מיליון אופציות במחיר מימוש של 1.5 שקל. ייתכן כי המוסדיים לוטשים עיניים לאחזקה בשרשור בטריא, בדומה להפניקס שעתיד להחזיק ב-10% ממנה בצורה ישירה
איתי פת-יה | (4)

אחרי ההודעה על מיזוג חברת הלוואות ה-P2P טריא לתוך השלד של לוזון נדל"ן המוסדיים נכנסים עתה להשקעה בחברה האם, לוזון קבוצה 0% דרך הקצאה פרטית. החברה תקצה מניות ואופציות בהיקף 45 מיליון שקל לבתי ההשקעות פסגות, מור, הלמן אלדובי ותכלית, וכן לקרן כלירמרק. לפי הדיווח, התמורה תשמש את קבוצת לוזון לפעילותה השוטפת, להגדלת אחזקותיה בחברות מוחזקות ולפירעון של חובות. עוד מדווחים בלוזון כי החברה בוחנת את האפשרות לפרסם הצעת רכש למניות של החברה הבת (66%) רונסון.

בסך הכל תקצה לוזון 40.9 מיליון מניות ו-27.32 מיליון כתבי אופציה ביחידות שכל אחת תכלול 3 מניות רגילות במחיר של 1.1 שקלים למניה (דיסקאונט של כ-8% על שער בסיס של 1.2 שקלים הבוקר) ו-2 כתבי אופציה מסדרה 6 במחיר מימוש של 1.5 שקלים. המחיר ליחידה בהקצאה עומד על 3.3 שקל. את האופציות ניתן יהיה לממש עד סוף 2022.

במקביל להכנסת הפעילות של טריא, החברה הבת לוזון נדל"ן צפויה להתרוקן מהפעילות הנוכחית שלה, שעיקרה התחדשות עירונית ופרויקט לוגאנו, שימכר בתמורה ל-70 מיליון שקל. טריא מציעה שירותי הלוואות בין עמיתים ונחשבת לאחת הבולטות בתחום זה בארץ. לאחר המיזוג, לוזון קבוצה תחזיק בכ-19% מלוזון נדל"ן, קרי מטריא.

ייתכן כי הגופים המוסדיים השותפים בהקצאה הפרטית לוטשים עיניים גם הם לאחזקה בשרשור בטריא. כך למשל, הפניקס פועלת לקבל לידה כ-10% ממניות טריא באחזקה ישירה, אותם תרכוש מתוך הנתח של קבוצת לוזון.

באחרונה דיווחנו בביזפורטל על שורה של הקצאות פרטיות, שלרוב נעשות בהנחה על מחיר השוק. מצדן של החברות המוכרות, מדובר בדרך נוחה ומהירה לגיוס כסף במטרה לתמוך בצמיחה שלהן. הפנייה למספר מצומצם של משקיעים, מוזילה בין השאר עלויות כמו ייעוץ ועמלות חיתום שמגיעות לסכומים גבוהים יותר בהנפקה רגילה בה פונים לציבור הרחב. מצד אחד החוסכים דרך בתי ההשקעות הניצעים יכולים לצאת נשכרים מההקצאה, אולם מנגד המשקיעים הישירים מופלים לעומת המוסדיים ולא ניתנת להם ההזדמנות לרכוש מניות של החברה במחיר זהה.

בין השאר היו אלה בית ההשקעות מור, שגייס 30 מיליון שקל בדיסקאונט של 7.5% על מחיר השוק, להב 0% הקצתה לילין לפידות מניות בדיסקאונט של 3.4%, בונוס ביוגרופ 0%  יצאה להנפקה פרטית – דווקא בפרמיה של 11%, ננו דיימנשן גייסה כ-300 מיליון דולר בדיסקאונט של 16%, והחברה פורסייט 0% שגייסה בדיסקאונט של 23%.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אהוד 17/01/2021 22:01
    הגב לתגובה זו
    לטריא יש למיטב ידיעתי חובות אבודים של מליוני שקלים שחלקם הוזכר בתקשורת.לא מבין מדוע חלק מכספי הפנסיה שלי יושקעו בחברה מפסידה.
  • 2.
    אני רק שאלה 17/01/2021 19:35
    הגב לתגובה זו
    ולא רוכשים ישירות מלוזון נדלן? באותו סכום יכלו לקנות נתח גדול יותר בהחזקה ישירה בלוזון נדלן לפי 80 אג היום בבורסה..
  • 1.
    רועה חשבון 17/01/2021 10:47
    הגב לתגובה זו
    יש לי הרגשה רעה מאוד לגבי העסק הזה
  • מה עם נימוקים למה? (ל"ת)
    אחד 17/01/2021 17:01
    הגב לתגובה זו