וויביט: אפסייד של 60% מפיט סטריט למפתחת טכנולוגיית השבבים מישראל

"החברה הפחיתה באופן ניכר את הסיכון בכל הקשור למימון ונמצאת כעת בעמדה שבה היא יכולה להאיץ את תכניות הפיתוח ולנצל הזדמנויות מסחריות", כך כותבים בגוף המחקר האוסטרלי, שמעניק לחברה מחיר יעד של 4.75 דולר אוסטרלי, המשקף לה שווי של 750 מיליון דולר אוסטרלי
 | 
telegram
צילום: אתר וויביט

"על אף העלייה החזקה במנייה שלה בחצי השנה האחרונה, אנחנו מאמינים שלוויביט (סימול: WBT) יש פוטנציאל לאפסייד משמעותי. אנחנו צופים שיותר גופים מוסדיים יסתכלו עליה, ושהכרזה על חוזה מסחרי תפחית הרבה מהסיכון סביב הישימות של הטכנולוגיה שפיתחה החברה". כך כותב האנליסט מארק קניס מפירמת המחקר פיט סטריט על החברה הישראלית הנסחרת בבורסה האוסטרלית. קניס נותן לוויביט מחיר יעד של 4.75 דולר אוסטרלי, המשקף לה שווי של 750 מיליון דולר אוסטרלי, אפסייד של כ-62% על מחיר השוק.

וויביט מפתחת טכנולוגיות לשבבי זיכרון "בלתי-נדיף" (כאלה שמאחסנים מידע גם ללא חיבור חשמל, כמו זיכרון Flash), בראשם תאי זיכרון מתקדמים מסוג ReRAM ושבבים ייעודים שמשפרים את הביצועים וצריכת ההספק של המכשירים בהם הם מותקנים. על שני הפיתוחים האחרונים רשמה החברה פטנט בשיתוף Leti הצרפתית. בפיט סטריט מסבירים כי אחסון זכרון רב-שכבתי נעשה כיום באופן מסחרי בזכרון פלאש, שבו כל תא יכול לאחסן 3 ביט. בטכנולוגיית ReRAM ישנן מספר שכבות התנגדות בתא בודד, מה שמאפשר לדחוס יותר מידע.

עוד מפתחת החברה מערכות משובצות: "צ'יפ בודד שעליו נמצאת מערכת שלמה בעלת חיישנים ומערכות שונות, שלצידם נמצא הזיכרון. אנו עוטפים את הזיכרון שלנו ומטמיעים אותו בתוך השבבים" – כך תיאר את הטכנולגויה המנכ"ל קובי חנוך בראיון לביזפורטל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

באחרונה גייסה החברה כ-15 מיליון דולר אוסטרלי. קניס מעריך שקצב שריפת המזומנים עומד על 1.2 מיליון דולר אוסטרלי ברבעון וכי נכון לתחילת השנה בקופתה 19 מיליון דולר אוסטרלי, נתון ששם אותה "בעמדה נוחה", להגדרת קניס. כמו כן כ-44 מיליון אופציות נמצאות בשלב זה "בתוך הכסף", ומימוש שלהן ע"י העובדים יכול להזרים לחברה סכום מוערך של כ-18.5 מיליון דולר אוסטרלי. על כן, כותב קניס "אנחנו מאמינים שהחברה הפחיתה באופן ניכר את הסיכון בכל הקשור למימון".

"הסיטואציה הנוכחית מבחינת מימון תאפשר לוויביט לא רק להאיץ את תכניות הפיתוח הקיימות של המערכות המשובצות והתקן ה-Stand Alone", מעריכים בפיט סטריט, "אלא אמורה לאפשר לחברה להתחיל להשקיע במחקר סביב ארכיטקטורת מחשוב נאומורפית, תחום שזכרון ה-ReRAM אמור להתאים לו מאד". עוד בהקשר הזה נכתב בסקירה כי "אם וויביט תפתח מוצר בתחום זה, מה שכנראה ייקח בין 3-5 שנים, היא עשויה להפוך לפעילה באותה הזירה של חברת בריין צ'יפ (סימול: BRN) – שנמצאת בתחום הזה הרבה לפניה".

בחברה אשררו לאחרונה את הצפי לחתימה על חוזה מסחרי ראשון במחצית השנה, וקניס צופה כי תנאיו יהיו דומים לאלה של ההסכם עליו חתמה זה עתה בריין-צ'יפ מול יצרנית המוליכים למחצה מיפן רנסאס, שכלל מתן רישיון למוצר יחיד בתמורה לאחוזים מהמכירות, לצד עמלות על תמיכה בהטמעת הטכנולוגיה.

בפיט סטריט מסבירים את התמחור שנתנו למניה בעסקאות אחרות בשוק של חברות דומות מהתחום. עוד הם מצביעים על כך שבגיוס האחרון, להקצאה פרטית בסך 3 מיליון דולר אוסטרלי נרשמו ביקושי יתר של 20 מיליון דולר אוסטרלי. הגיוס בוצע לפי מחיר של 1.70 דולר אוסטרלי למניה – גבוה פי חמש ממחיר של 0.28 דולר אוסטרלי לפיו בוצע גיוס קודם ביוני 2020.

עוד מתייחס קניס בסקירה לחיזוקים לצוות ההנהלה של וויביט: מינוים של אילן סבר לסגן נשיא מו"פ, של ערן ברימן לתפקיד נשיא מחקר לפיתוח שיווקי ועסקי, ושל ישי נווה לסמנכ"ל טכנולוגיות. נוה, שהועסק בעבר בטאוור, הקים ב-2007 את אדסטקו (Adesto) שהייתה חלוצית בתחום ה-ReRam ונקנתה ע"י דיאלוג סמיקונדקטור לפני כשנה. "מינויו של נוה הוא צעד גדול בשביל וויביט", כתב קניס, "אנחנו מאמינים שזאת הוכחה נוספת שוויביט מצליחה למשוך אליה את הקאליברים הגדולים ביותר בדרכה למסחר את טכנולוגיית הReRAM שלה".

לסיכום, כותבים בפיט סטריט כי "וויביט נמצאת כעת בעמדה שבה היא יכולה להאיץ את תכניות הפיתוח – ומכאן שתוכל לפנות למספר שווקים בסופו של דבר. במלים אחרות, הסיכוי שהחברה תוכל לנצל כמה הזדמנויות מסחריות שנמצאות בפניה גבר משמעותית".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות