גיוסים של 4.5 מיליארד שקל בקרנות הנאמנות מתחילת השנה
לאחר השנה הקשה שעברה על קרנות הנאמנות, נראה שלפחות לפי ההתחלה 2021 מעידה על שינוי מגמה. על פי ההערכות, מתחילת השנה רשמו הקרנות גיוסים בהיקף של 4.5-5 מיליארד שקל. הגיוסים מגיעים ככל הנראה על רקע ההתאוששות בשווקים, והאופטימיות בעקבות מבצעי החיסון ברחבי העולם.
בתעשייה, מקווים ליהנות במהלך השנה הקרובה מסכומי העתק שהצטברו בחשבונות העובר ושב במהלך הנשנה האחרונה. על פי ההערכות, בסוף השנה היקף הסכומים בחשבונות העו"ש ובפיקדונות בבנקים הגיע לכ-1.5 טריליון שקל, גידול של 250 מיליארד שקל לעומת המצב לפני שנה. זאת, על רקע משבר הקורונה והטלטלה בשווקים בעקבותיו, שהביאה את הציבור להעביר כספים מקרנות נאמנות וקופות גמל לפיקדונות.
השנה הקשה שעברה על קרנות הנאמנות, מתבטאת היטב בהיקף הנכסים בענף, כשקרנות הנאמנות המנוהלות קטנו במהלך השנה החולפת בכ-25 מיליארד שקל, קיטון של כ-14%. מרבית הפדיונות הגיעו בחודש מרץ, כשבשיאו נפדו כ-40 מיליארד שקל, פדיונות חסרי תקדים ביחס לגודל התעשייה. סך הכספים המנוהלים בתחילת שנת 2020 עמדו על כ-188 מיליארד שקל בהשוואה ל-163 מיליארד לקראת סיום השנה.
תעשיית הקרנות עברה שינויים רבים בשנים האחרונות כשכיום קרוב למחצית מהיקף הקרנות שמסתכם בכ-340 מיליארד שקל הוא קרנות סל וקרנות מחקות, כלומר, המכשירים עוקבי המדדים ממשיכים לצבור תאוצה כאשר הרציונל שלהם הולך ו"תופס" את ציבור המשקיעים בקרנות. ההיגיון בהשקעה בקרנות מחקות וקרנות סל שעוקבות אחרי המדדים הוא שאי אפשר להכות את המדדים לאורך זמן. מנהל השקעות לא יכול לאורך תקופה ארוכה לספק תשואה עודפת ואם כך - מה הרציונל להשקיע דרכו? עדיף להשקיע במדד עצמו. חוץ מזה, העלויות נמוכות מאוד בקרנות המחקות וקרנות הסל ביחס לקרנות המנוהלות. גם אם היתה תשואה עודפת היא כבר נמחקת בגלל דמי הניהול בקרנות המנוהלות. מכאן ועד לבחירה של הקרנות הפסיביות על פני המנוהלות הדרך קצרה
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.זהירות, העדר מגיע! מי שישאר יותר מדי זמן יקבל נגיחה!! (ל"ת)נחום 25/01/2021 00:32הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.חום שני של ירידות. עוד יומיים כאלה וחצי מהסכום ייפדה... (ל"ת)בידי 24/01/2021 12:22הגב לתגובה זו0 0סגור