תיק ההשקעות של הראל: בחו"ל - אנרגיה ירוקה, בישראל - בנקים וביטוח
מיקוד תיק ההשקעות של בית ההשקעות הראל סובב בחו"ל סביב מניות ירוקות, טכנולוגיה ותוכנה ופיזור לשווקים המתעוררים. בישראל מעדיף בית ההשקעות את מניות הבנקים, הביטוח,נדל"ן, קמעונאות ותוכנה. כך עולה מפרסומו היום.
על פי בית ההשקעות, תוכנית ביידן להגדלת השקעות בתחום האנרגיה הירוקה תוצג בפברואר, אחרי התוכנית הראשונית בהיקף 1.9 טריליון דולר. התוכנית צפויה לכלול גם רגולציה תומכת שתחייב את המוסדיים להשקיע לפי עקרונות ה-ESG גידול. גם גידול במודעות צרכנים ומשקיעים מוסדיים ופרטיים וביצועי עבר טובים של הסקטור בעת משברים תומך בסקטור. בהראל חוזים גם המשך מגמת הצמיחה של השנים האחרונות וכניסה לעוד תחומי כלכלה מסורתית של חברות טכנולוגיה. כמו כן ממליצים מיקוד לא רק בחברות הגדולות, אלא גם בחברות טכנולוגיה ותוכנה בינוניות וקטנות.
מחוץ לארה"ב מצביעים בבית ההשקעות על צמיחה חיובית בסין ב-2020 מראה את פוטנציאל הצמיחה שיש בשווקים המתעוררים. זאת בשל תמחור זול לעומת שווקים מפותחים, לאחר שנים של ביצועי חסר. בנוסף לגידול באוכלוסיה, לצד שיפור נגישות האוכלוסיה לכלכלה העולמית בזכות הטכנולוגיה.
בשוק המקומי, צופים בהראל חזרת המשק לצמיחה שתתמוך במערכת הבנקאות ובחברות הביטוח. ההשקעה בבנקים נובעת גם מתמחור הבנקים בהשוואה היסטורית אטרקטיבית וגם ביחס לעולם. בנוסף, ענף הנדל"ן נהנה ממגמות ארוכות טווח כדוגמת גידול באוכלוסייה, מחסור בקרקעות וצמיחת המשק. זאת לצד ההקלות של בנק ישראל יתמכו בחברות הבניה המקומיות ויעודדו משקיעים ודורשי דיור לרכישת דירה.
מחלקת המחקר בהראל צופה צמיחה של 4.4% ב-2021. הצריכה הפרטית צפויה להיות המנוע המרכזי לגידול בתוצר. כל עוד המשק לא יצא מהקורונה, יתמקדו הביקושים במוצרי מזון וצריכה מרחוק; אחרי הסגרים תירשם קפיצה בצריכה הפרטית המקומית, בהיעדר נסיעות לחו"ל בהיקף לו הורגלנו בעבר. בהראל ממליצים על השקעה בתוכנה מייצור ישראל משום שישראל בולטת בהון אנושי ובחברות תוכנה וסייבר שזוכות להצלחה ומעמד עולמי.
בשוק האג"ח יש להתמקד באג"ח שהונפקו ע"י חברות ישראליות בדירוגי A, הנהנות מתוכנית הרכישות של בנק ישראל. זאת לצד הזדמנות באג"ח בנקים COCO על רקע הצפי לשיפור במצב הבנקים ותשואות לפדיון מעניינות. שילוב מניות בתיק לצד האג"ח תסייע להפחתת סטיית התקן וממתנת את התנודתיות.
לגבי הדולר, מסבירים בהראל כי ה"חשיפה דולרית מספקת יתרון בתקופה לנוכח מתאם הפוך של הדולר לרוב נכסי הסיכון. בהינתן התשואות הנמוכות באג"ח הדולרי בחו"ל, ניתן לנצל את העובדה שהאג"ח בישראל נסחרים בתשואה גבוהה מאג"ח דולרי ולייצר תיק דולרי באמצעות אג"ח ישראלי ויצירת חשיפה לדולר בנגזרים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.נראה כאילו העתיקו מאלטשולר שחם את האסטרטגיה (ל"ת)אבי 25/01/2021 19:18הגב לתגובה זו1 0סגור