מריוס נכט ממייסדי צ'ק פוינט הגדיל החזקותיו בפרוטליקס ל-10%
מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט יחד עם גיל שוויד ושלמה קרמר, מגדיל את החזקותיו ב{פרוטליקס} ב-16% ומחזיק כעת כ-10% בחברה, כך נודע לביזפורטל. פרוטליקס ביות'רפיוטיקס אינק, עוסקת בפיתוח תרופות מבוססות חלבון מן הצומח. היא חברה זרה, שהתאגדה בארה"ב, ומניותיה נסחרות גם בבורסת AMEX וגם בת"א.
נכון להיום, החברה הפסדית, אם כי מדובר בחברה עם מוצר שעבר FDA למחלת הגושה ובידה שני מוצרים שצפויים לקבל תשובה מה-FDA בשנה הקרובה. ב-2017 רשמה הכנסות של כ-73 מיליון שקל והפסידה כ-290 מיליון שקל, בשנת 2018 רשמה החברה הכנסות של כ-128 מיליון שקל והפסידה כ-100 מיליון שקל ובשנת 2019 רשמה החברה הכנסות של כ-189 מיליון שקל והפסד נקי של כ-63 מיליון שקל. בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020 רשמה החברה הכנסות של כ-152 מיליון שקל והפסד נקי של כ-35 מיליון שקל. ברבעון הראשון לבדו הכניסה החברה כמו בשני הרבעונים הבאים, ככל הנראה עקב מגפת הקורונה.
נכט נחשב לאחד המייסדים של תעשיית הסייבר-סקיוריטי בישראל, כאשר חברת צ'ק פוינט הפכה לחברה הנסחרת בנאסד"ק בשווי של 18 מיליארד דולר. בשנים האחרונות צמצם את החזקותיו בצ'ק פוינט.
בנוסף, נכט הוא שותף מייסד גם בקרן אמון, חברת צמיחה הפועלת בתחום הבריאות הטכנולוגית והמכשור הרפואי.
נכט משקיע בעשרות חברות בשדה של בריאות, תוכנה, AI, סייבר-סקיוריטי, ניידות, סביבה, אנרגיה, סטארט-אפים ועוד.
בין המחזקים נמצא גם בית ההשקעות פסגות שמחזיק בכ-10% מהחברה.
פרוטליקס פרסמה בסוף 2020 תוצאות ניסוי התרופה למחלת הפברי. התוצאות הראו שיפור משמעותי בתפקוד הכליות. המחקר נמצא בשלב 3 כניסוי קליני עם תווית פתוחה, כאשר החולים מטופלים בתרופת PRX 102 שהאמורה להחליף טיפול קיים.
תוצאות הניסוי משתייכות לניסוי BRIDGE, שהוא הראשוני משלושה ניסויים. הבאים בתור הם BALANCE ו-BRIGHT. 22 מטופלים לקחו את התרופה במשך שנה והציגו שיפור בתפקוד הכליה, גורם עיקרי לתמותה בקרב חולי פברי. רוב החולים שהחליפו את התרופה, מתרופה קיימת ל-PRX הציגו שיפור. שני חולים פרשו מהניסוי כתוצאה מתסמינים שפיתחו בעקבות נטילת התרופה. תוצאות המחקר הראשוניות דווחו במאי 2020. בתוך מניית החברה רושמת עלייה של כ-0.5% במסחר בוול סטריט.
מחלת פברי היא מחלת אגירה ליזוזומלית. זוהי מחלה גנטית תורשתית ונדירה שבה קיימת ירידה ברמת הפעילות של האנזים אלפא-גלקטוזידאז. כתוצאה מכך, נפגע פירוק חומר שומני-סוכרי בשם גלובוטריאוזילצרמיד (GL-3) אשר נאגר ומצטבר בתאים שונים בגוף, ביניהם בתאי האנדותל של כלי הדם (התאים המצפים את החלל הפנימי של כלי הדם), קרדיומיוציטים (תאי שריר הלב), תאי מערכת ההולכה של הלב, מסתמי הלב, תאי עצב, תאים שונים בכליה ועוד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.רק רובי ארונשוילי בימים הקרובים תגלו... (ל"ת)אנונימי 08/02/2021 23:38הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.הפסדית שוק קטןרק מזומן 08/02/2021 15:48הגב לתגובה זו0 1הוא מהמר עליה בתור שלח לחמךסגור