איתמר דויטשר אלקטרה תשתיות
צילום: לירון אלוני

אלקטרה: עסקה של מיליארד שקל בתחנת האגירה השאובה במנרה

החברה הבת אלקטרה תשתיות תתכנן ותקים עבור אלומיי את תחנת הכח ההידראולית שבצפון, כשלפי הערכות החברה ההקמה תחל בתוך שבועות ותארך כחמש שנים. קודם לעסקה, צבר העבודות של אלקטרה בסוף הרבעון השלישי הסתכם ב-17 מיליארד שקל
איתי פת-יה |

קבוצת אלקטרה -0.91%  מודיעה כי תתכנן ותקים עבור אלומיי -0.27%  את פרויקט תחנת האגירה השאובה בצוק מנרה שבצפון תמורת כ-1.13 מיליארד שקל. באלקטרה מעריכים כי ההקמה תחל בשבועות הקרובים עם הינתן אישור חברת החשמל וכי משך הפרוייקט יסתכם ב-63 חודשים (כחמש שנים).   את הפרויקט תבצע אלקטרה באמצעות החברה הבת אלקטרה תשתיות, וההתקשרות מול אלומיי נעשית לאחר שהאחרונה השלימה את הסגירה הפיננסית של הפרויקט. מדובר בהקמה של תחנת כח הידראולית בהספק של 156 מגה-וואט. טרם קבלת הפרויקט, צבר העבודות של אלקטרה הסתכם בסוף הרבעון השלישי ב-17 מיליארד שקל.

לבד מהפרויקט במנרה, אלקטרה תשתיות היא המקימה של החניון התת קרקעי בכניסה לירושלים, פרוייקט הנאמד בכ-320 מיליון שקל, וכמו כן מבצעת עבודות תשתית למסילת 431 עבור רכבת ישראל (כ-385 מיליון שקל), מרחיבה את מתקן טיהור השפכים בגוש דן (כ-605 מיליון שקל) ובמסגרת פרויקט הנתיבים המהירים מוסיפה נתיב בכביש 20 (כ-430 מיליון שקל).

אלומיי מחזיקה ב־75% מהפרויקט באמצעות חברות בנות, כשביתרה מחזיקה אמפא באמצעות החברה הבת שבע. זה עתה דיווחה אלומיי כאמור על הסגירה הפיננסית בפרוייקט, כשבתוך כך בנק מזרחי טפחות 0.76%  יוביל את המימון כשיעמיד 1.18 מיליארד שקל במתווה הכולל חוב בכיר עם בטוחות בשיעור ריבית קבוע, צמוד למדד המחירים לצרכן.

ההלוואה תוחזר לאחר 19.5 שנה ממועד ההפעלה, כשפריסת הריבית השנתית הממוצעת המשוקללת היא כ -3.3% בשלב הבנייה וכ -2.5% בשלב הפעילות המסחרית. תקופת ההקמה והתפעול מוערכת בכ-26 שנה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה