"תחום הלווינות קיבל דחיפה בשנה האחרונה, יש לנו תכניות קדימה"

לאחר שנותרה ללא גרעין שליטה, עמי ברלב יו"ר דירקטוריון סאקטום, ואסף רוזנהק מנכ"ל החברה מסבירים מדוע לא נמצא רוכש ולאן מועדות פני החברה בשנים הקרובות; "בעתיד הקרוב נתחיל לראות מהלכים שיקדמו אותנו"
 | 
telegram
(5)

בשבוע שעבר הודיעה חברת גילת טלקום +2.66% גילת טלקום 65.7 +2.66% גילת טלקום בסיס:64 פתיחה:64 גבוה:67.8 נמוך:64 תמורה:85,448 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  העוסקת במתן שירותי תקשורת לווינית כי, השליטה בה פוזרה בין שורה של גורמים מוסדיים שרכשו כ-40% מהמניות, וכי מעתה היא תתנהל ללא גרעין שליטה. זאת, לאחר שמפרקי החברה האם יורוקום, שהגיעה לכינוס נכסים לפני כשלוש שנים, החליטו על המהלך. 

בראיון לביזפורטל מסבירים עמי ברלב יו"ר הדירקטוריון, ואסף רוזנהק מנכ"ל החברה, שהובילו את המהלך, מדוע לא נמצא רוכש מתאים ומה היתרונות של חברה ללא גרעין שליטה. כמו כן, הם מסבירים מהם מנועי הצמיחה של החברה ולאן מועדות פניה בשנים הקרובות, בין היתר על רקע משבר הקורונה. 

איך חברה עם הכנסות וצבר הזמנות מהותי לא מצליחה למצוא רוכש?
"קודם כל היו לא מעט מתעניינים, וכבר הועברו בין הצדדים כמה חוזים לרכישת השליטה, והחברה כבר הייתה בשלבים הסופים לקראת חתימה. עם זאת, רוב הרוכשים הפוטנציאלים היו גופים זרים, היות וכמעט כל הגופים הסינרגטיים לפעילות שלנו הם זרים. אלא שבשל הרגישות הביטחונית משרד התקשורת קבע כלל, לפיו הבעלים של החברה צריך להיות גם ישראלי וגם כזה שמרכז חייו בישראל. כך שגם אהרון פרנקל שהביע עניין בחברה נאלץ לסגת, בגלל התנאי של משרד התקשורת, אותו אנחנו מכבדים."

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"לכן, החלטנו ללכת על מהלך של פיזור גרעין השליטה, בצעד של הבעת אמון מצד הגופי המוסדיים בחברה. בשורה התחתונה אנחנו מאוד מרוצים מהמהלך האחרון, מדובר על גופים מוסדיים חזקים מאוד שעשו את האנליזות שלהם, והחליטו להשקיע סכומים לא מבוטלים. הם ראו את התוצאות ואת הביצועים והחליטו לתת בנו אמון. מבחינתנו זאת הזדמנות גדולה להתפתח. אני כיו"ר לא הייתי מוביל את המהלך אם לא הייתי חושב שהוא אפשרי ומכיוון שראיתי שיש מנכ"ל והנהלה חזקה, והם יכולים להשיא ערך לחברה, אישרתי את המהלך."

איך הקורונה השפיעה על הפעילות של סאטקום?
"אנחנו חושבים שהקורנה השפיעה עלינו לטובה, אנחנו חברה שמרבית עסקיה מבוססים בחו"ל, כשאנשי החברה היו רגילים לנסוע לחו"ל. בגלל הקורונה הפסקנו עם הטיסות לחו"ל ופיתחנו שיטות של עבודה מרחוק. כמו כן, עברנו לקיים וובינרים מרחוק, ושיטות המכירה שלנו הפכו היברידיות, כשאת תחילת העסקאות ולפעמים את כולם אנחנו עושים מרחוק."

"מבחינת התפעול, אנחנו ממשיכים לספק פתרונות, כשלאורך הקורונה למדנו לעשות את הדברים מרחוק. כך למשל, בקונגו בעזרת מצלמות בשטח הצלחנו לבצע התקנות של האב לוויני. בנוסף, הגענו למצב שאת הגבייה אנחנו מצליחים לעשות מרחוק."

"כמו בשאר היבשות גם באפריקה בשל הקורונה ניכר גידול בדרישה לאינטנרט. באפריקה יש גידול טבעי בדרישה לאינטרנט בלי קשר לקורונה, מכיוון שהיא התחילה בעמדת נחיתות מאד גדולה וצומחת בקצב מהיר. במהלך תקופת הקורונה, לצד ניתוקים בודדים אצל לקוחות בתחום התיירות ראינו גידול מצד מוסדות וגופים ממשלתיים גדולים. בנוסף, חלק מהלקוחות האירופאים שלנו דרשו התאמות ושדרוגים לשירות, דבר שידענו לספק באופן מהיר."

לאן הולך התחום של תקשורת לווינית בארץ ובעולם, ואיפה סאטקום משתלבת בכל זה?
"תחום הלווינות מקבל דחיפה והכרה בשנה האחרונה, אנשים מבינים שלמרות שהעולם הולך לכיוון של תשתיות מתקדמות, יש עדיין ביקוש לשירותי לווין, בשל הפיתוחים הטכנולוגים האדירים. אין תחליף לשירותי הלווין בכלל היבשות, זה לא כלכלי לפרוס סיבים או תשתיות אחרות בכל העולם, כשהתקורות בתחום הזה גבהות. כמו כן, יש התאמות בשוק הלווין בכדי לספק את הדרישה לקיבולות וגישה לאינטרנט בכל העולם. אנחנו רואים דרישה הולכת וגוברת באפריקה, כשיחד עם הפיתוחים הטכנולוגים השוק רק הולך וצומח.

"יש לנו תוכנית למהלכים שיכולים להקפיץ אותנו"
את הרבעון השלישי של 2020 סיימה החברה עם הכנסות של 43 מיליון שקל ירידה  של17%, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. מנגד, ההפסד צומצם לרמה של 0.9 מיליון שקל, בהשוואה ל-1.3 מיליון בתקופה המקבילה. כמו כן, שיעור הרווחיות הגולמית בתקופה עלה ל-30.4%, לעומת 25.7% ברבעון המקביל אשתקד. נכון לסוף הרבעון השלישי צבר ההזמנות של סאטקום נאמד בכ-57 מיליון דולר.

מתי החברה תתחיל להציג רווחים?
"מחברה שמפסידה 8 מיליון דולר בשנה, הפכנו לחברה רווחית, אמנם בשל רכישת פעילות אנחנו רושמים הפסדים חשבונאיים, אבל בנטרול העסקה אנחנו מציגים רווח נקי. ברמה התפעולית אנחנו רווחים, ומציגים צמיחה עקבית משנה לשנה כולל בשנת הקורונה. החברה מצליחה לצמוח באופן עקבי משנה לשנה. כמו כן, יש לנו תוכנית למהלכים שיכולים להקפיץ אותנו ולהביא לצמיחה."

"בעתיד הקרוב נתחיל לראות מהלכים שיקדמו אותנו כמו רכישה של תיקי לקוחות ופעילות סינרגטיות, מיזוגים ורכישות וכניסה לטריטוריות חדשות ומתכננת. יש לנו הרבה מאד רעיונות ומטרות שסימנו לעצמם, כרגע אנחנו מרגישים הרבה יותר חופשיים ובפוזיציה טובה לממש את המטרות."

מהם מנועי הצמיחה של החברה לשנים הקרובות?
"הטריטוריה עם ההכנסות הכי גבוהות היא הרפובליקה של קונגו, כשאנחנו מתכננים להמשיך ולהשקיע הרבה מאד במדינה. באמצעות הרחבת התשתיות שכבר פרסנו לצד שדרוג התחנות הקיימות והרחבת רוחב הפס במטרה לתת מענה טוב ללקוחות שלנו, בהתאם לגידול שהם חווים. בכל הקשור לאפריקה אנחנו מתכננים להיכנס למדינות חדשות, עם הגדלת צוותי המכירות והשיווק."

"אם עד היום היינו פעילים בעיקר באפריקה וישראל, יש לנו כוונה לפנות לשוק חדש בפיליפינים, שם יש דרישה משמעותית ויש לנו שותף עסקי משמעותי. זה משהו שהתחלנו השנה וניקח קדימה בשנה הקרוב. אותו דבר נעשה גם במקסיקו, כשהיכולות והייחודיות של החברה יסיעו לנו לשכפל את ההצלחה לטריטוריות חדשות."

איפה סאטקום תהיה בעוד 3 שנים?
"יש לנו חזון מאד ברור, נמשיך לאמץ טכנולוגיות חדשות במטרה להמשיך לספק אותם ללקוחות שלנו, ונמשיך להתפתח לטריטוריות חדשות. לצורך זה החברה פועלת אסטרטגית מול שותפים ומגייסת אנשי מכירות. נקודה שנייה, קשורה בטכנולוגיה ובהבנה שבתחום הזה צריך כל הזמן לאמץ טכנולוגיות חדשות. החברות דורשות היום סל רחב של מוצרים, וכדי להציע סל כזה אתה צריך להיות בקדמת הטכנולוגיה. הנקודה השלישית היא דגש על השירות, אחד הדברים הכי חשובים הוא לספק שירות ברמה הגבוהה ביותר, במיוחד באפריקה שם מי שיודע לספק שירות מרוויח. הנקודה הרביעית, היא לבצע גיוסים בעיתוי הנכון, במחיר הנכון, המתאימים לצורכי הגידול שלנו. הדבר האחרון הוא לשמור על חברה קטנה עם הנהלה חזקה, ולהמשיך לגייס אנשים מוכשרים."

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    חברה קטנה שניצחה את המכשולים
    הירושלמי 21/02/2021 15:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מראים אחלה תוצאות למרות הקורונה המוסדיים עשו בשכל
    סגור
  • 3.
    חברה שמתומחרת בחסר!!!, מכפיל EBITDA 2x
    אחד שיודע 21/02/2021 14:25
    הגב לתגובה זו
    2 0
    חברות מסוג זה מתומחרות במכפיל 6-7
    סגור
  • 2.
    יוסף המספר חברת פח אשפה
    אלי 21/02/2021 12:57
    הגב לתגובה זו
    1 1
    שאף אחד לא מעונין לקנות אותה
    סגור
  • ספקולנט משועמם
    סאטקום 21/02/2021 14:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רק במקרה כל המוסדיים הגדולים ביותר בישראל השקיעו בה וקנו אותה. תמשיך לדבר מגעיל ונקווה שהם ימשיכו לעבוד
    סגור
  • 1.
    עמי בר לב עושה חייל בכל מקום בו הוא נמצא
    אחת שמכירה 21/02/2021 12:36
    הגב לתגובה זו
    1 1
    כתבה מעולה - כרגיל , עמי בר לב עושה חייל בכל מקום בו הוא נמצא.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות