
הייבוא הפיל את שמן: יתרת הפעילות תמכר לסוגת; המניה טסה ב-40%
חברת שמן תעשיות מדווחת כי לאחר הפסקת פעילות הייצור עליה הוחלט בינואר, הפעילות הקמעונאית, שהיא יתרת פעילותה של שמן, תימכר כעת לסוגת שבבעלות קרן פורטיסימו בתמורה ל-142 מיליון שקל, לא כולל מלאי בסך כ-20-30 מיליון שקל שהתשלום עבורו יתקבל ב-9 פעימות. העסקה תושלם בתחילת אפריל בכפוך בין היתר לאישור של רשות התחרות. בשמן מעריכים כי בגין העסקה ירשמו רווח בסך 110 מיליון שקל בדוחות הרבעון הראשון של השנה. על רקע הדיווח מניית החברה ממריאה בכ-40%.
הרוכשת סוגת תוכל לקבל לידה את ציוד ביקבוק השמן של החברה ללא תמורה החל מהשלמת העסקה ועד שנה לאחר מכן. במסגרת העסקה סוכם כי חובות הלקוחות של שמן יוותרו נכס שלה ולא יועברו לסוגת. בשמן יסיימו את ההתקשרות מול העובדים הקיימים וחידושה על ידי סוגת יהיה כפוך לשיקול דעתה.
בהודעה לתקשורת שפרסה שמן בנושא ההחלטה להפסיק את הייצור הוסבר המהלך ב"רקע התוצאות הכספיות של מגזר האגרו-מזון" וכן ב"קיומה של חלופת אספקה למוצרים של הפעילות הקמעונאית של החברה ע"י ספקים מחו"ל". בעקבות ההחלטה תרשום שמן בדוחות 2020 הפסד מירידת ערך רכוש קבוע של כ-107 מיליון, שיקוזז על ידי העתודה למס בגין הרכוש.
בסוף התהליך נראה ששמן הופכת לחברה יבואנית בלבד, עם הון של כ-225-230 מיליון שקל שמורכב מערמה גדולה של מזומנים בקופה. שווי השוק גם לאחר העליות היום הוא כ-160 מיליון שקל.
- שמן נדל"ן רוכשת שטח באזור התעשיה ברקן תמורת 91 מיליון שקל
- קרן JTLV וחברת אורשר ממזגות את פעילות הנדל"ן המניב עם שמן תעשיות
לאחר סגירתו, שמן תמשיך להחזיק בשטח המפעל בחיפה שככל הנראה ימכר על ידה בהמשך. בחברה אומרים כי יפתחו ויממשו את "הפוטנציאל הטמון בו נוכח מיקומו, תוך בחינה של אפשרויות נוספות".
שמן היא המשווקת של מותגי "עץ הזית", "מילומור" ו"מגד". החברה הוקמה ב-1922 והונפקה בתחילת שנות ה-60. את הרבעון השלישי של 2020 סגרה עם הכנסות בסך 131 מיליון שקל ורווח נקי של 1.5 מיליון.
בסוף נובמבר פרצה במפעל החברה שריפה, שנה לאחר שריפה קודמת, שהנזק ממנה נאמד בכ-2 מיליון שקל. נגד החברה הוגשה תביעה ייצוגית בעקבות הנזק והזיהום שנגרם, ושמן הגיעה להסדר טיעון לפיו תחלק לארגוני צדקה מוצרי שמן בשווי של 1.1 מיליון שקל.
- 2.חיים 01/03/2021 14:13הגב לתגובה זומפעלים בארץ נעלמים בהדרגה אחד אחרי השני ולכן לאזרחים שבמסגרת עבודה לא נישאר להם רק לחפש או חנויות מיסדות שרותים ופקידים ומעט בהאייטק וזה ממש מדאיג את בעלי המישפחות מה עם עתיד ילדיהם פה זה לא פשוט ומלחיץ לא פלא שהרבה נוהרים להיות חרדים כדי לקבל כסף למיחייה דרך עמותות חרדיות שקמו בכל פינה במדינה והבחירות התכופות תורמות למיחייתם לפחות בזמן הזה
- 1.עומרי 28/02/2021 16:41הגב לתגובה זושופרסל חסידת הייבוא מפולין וטורקיה , כנל רמי לוי ויחונוף מעדיפים תוצרת חוץ בשביל עו כמה אגורות. לצרכן הישראלי זה עולה אותו המחיר. לרשתות השיווק חלק נכבד בחיסול התעשייה המסורתית בישראל