"יש הזדמנויות בשוק אבל כבר קשה למצוא אותן"

מנהל אגף השקעות עמיתים בכלל, ברק בנסקי מסביר את ההצלחה בתשואות בתחילת השנה; לא צופה העלאת ריבית ("המגמות הדפלציוניות עדיין איתנו") וחושב שתשואות העבר מלמדות על איכות ההשקעות גם בעולם שאחרי הקורונה
 | 
telegram
(2)

זה החודש הרביעי ברציפות שכלל מובילה את טבלת התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי. תעשיית קרנות ההשתלמות כולה סיפקה בפברואר תשואה ממוצעת של 0.8% ואילו זו של כלל הייתה 1.2%. מתחילת השנה סיפקה החברה תשואה של 2.7%, כשבכך עקפה את זו של אלטשולר (1.8%) ומור (2%), עד לא מזמן מובילות הטבלה. ברק בנסקי, מנהל אגף השקעות עמיתים של כלל מספר מה עומד מאחורי התוצאות.

"היו כמה דברים שהשפיעו על הביצועים בתיק", הוא אומר, "באופן כללי פברואר היה חודש של עליות בשווקים בחו"ל, בעוד שבישראל הם היו חלשים יחסית. מצד שני היו ירידות בשוקי האג"ח הממשלתי ופה עזרו לנו החשיפה הנמוכה אליהן – מזה 4 חודשים אנחנו מורידים אותה וכעת היא ברמה הנמוכה ביותר שהייתה לנו. אנחנו מעדיפים להיות במזומן או בנכסים אחרים במקום. לצד זאת עזרה החשיפה הגבוהה למניות בתיק".


"לוקחים בחשבון שיכולים להיות כמה חודשים לא טובים". ברק בנסקי (צילום: סיון פרג')

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"באופן יותר ספציפי היו לנו פוזיציות שעבדו טוב, מעבר לרמת הסקטורים מדובר בחברות מסוימות שנסגרו בקורונה וכרגע נהנות מהצפי לפתיחה של המשק עם הפצת החיסונים. הפוזיציות האלה היו החל מבחברות בנקים וקרנות ריט של מגורים, משרדים ומסחר, דרך חברות שמספקות שירותים לשדות תעופה וחברות מלונאות, ועד חברות אנרגיה ובתי קולנוע. כל אלה עלו בשיעור דו ספרתי בפברואר ובינתיים החודש ממשיכות ליהנות מאותה מגמה.

"כבר 4 חודשים שהחברות האלה נהנות מביקושים ומעליות בזמן שחברות הטכנולוגיה והאנרגיה הירוקה פחות נהנו מהמגמה – למרות שעדיין הרבה כסף נכנס אליהן יש גם יציאה של כספים לטובת מניות הערך שנפגעו במשבר.  בנוסף היה לנו גם כמה חברות טכנולוגיה פרטיות שהשקענו בהן במהלך השנה שעברה ומיזוגים הבשילו בחלקן או שגייסו בשוק הפרטי לפי שווי גבוה יותר מבעבר".

אמרתם שמאוקטובר התחלתם לאסוף מניות שיש להן הנהלה מצוינת ותמחור נמוך. ארבעה חודשים עברו מאז – עדיין יש הזדמנויות בשוק?
כן, למרות שהרבה מהמניות שנפגעו במשבר כבר עלו בצורה מאד משמעותית ב-60% או אפילו 100% וצריך לראות כמה מקום יש עבורן להמשיך בעליות. בזמנו זה היה מאד קל לאתר את החברות האלה שירדו ב-30-50% ועוד לא הספיקו להתאושש, עכשיו צריך להשקיע יותר באנליזה".

הזכרת חשיפה למניות בתי הקולנוע – בארץ אומרות המפעילות "לא נפתח עד שלא יתנו לאנשים להוריד מסיכה ולאכול פופקורן באולם" אחרת זה לא כלכלי. בחו"ל לא אומרים אותו הדבר?
"קשה להגיד כי אנחנו חשופים בעיקר לחברות שפועלות בארה"ב ובקנדה ושם רוב בתי הקולנוע לא פתוחים כרגע. אנחנו מניחים שהפתיחה תהיה איטית ולא יחזרו למספרים של לפני המשבר עד 2023, לכן אנחנו משקיעים בחברות בסקטור שיש להן רמות מינוף נמוכות".

בהשוואה של ביצועי קרנות ההשתלמות בפברואר כתבנו שמי ש"שיחק דפנסיבי" והביא תוצאות נמוכות מתחילת השנה עשוי להראות שיפור עם שינוי הכיוון של השוק בשבוע האחרון של פברואר. אתם דווקא הצלחתם, ועכשיו עשוים לחוות ירידה, לא?
"לא נכון לנהל תיקים בהיקפים כמו שלנו לפי פריזמה של תשואה בחודש ספציפי וגם קשה לדעת אם החזקה שלך תניב פרי דווקא בתוך החודש הקלנדרי או אולי יום אחרי שהוא נגמר. יכול להיות שיהיה לנו חודש פחות טוב, ואנחנו אפילו לוקחים בחשבון שיכולים להיות כמה חודשים לא טובים, אבל אנחנו מחפשים את התמות הראשיות שיובילו את השוק בראייה קדימה".

הריבית הנמוכה דחפה חוסכים למניות, עכשיו התשואות על אג"ח ממשלת ארה"ב במח"מ 10 שנים משקפות צפי לאינפלציה – שעשויה להביא גם להעלאת ריבית. זה תרחיש רלוונטי עבורכם?
צריך להבדיל בין עליות תשואות לעליית ריבית. יו"ר הפד ג'רום פאול אותת על כך שימשיכו לתמוך בשווקים ולא יעלו ריבית, לפחות לא עד 2023. בהחלט יש צפי לעליית אינפלציה בטווח הקצר בגלל הפעילות הכלכלית המוגברת אחרי שנה של סגירה, וגם תשואות האג"ח הממשלתי יעלו אבל גם אם הן יהיו ברמה של 2% זה יחסית נמוך.

"השאלה הגדולה היא האם האינפלציה תעלה באופן ממושך. ב2019 כזכור ראינו צמיחה בשווקים ועדיין היו מגמות דפלציוניות ארוכות טווח שעדיין איתנו, כך שאנחנו חושבים שעדיין נהיה בריביות נמוכות. שוק המניות נותן ביחס סיכון-סיכוי אופציה טובה יותר למשקיעים לעומת אג"ח ממשלתי וקונצרני. אם יעלו התשואות ברמה משמעותית אולי המשוואה תשתנה ואז תהיה הזדמנות טקטית להגדיל חשיפה או להאריך את המח"מ – כרגע זה לא המצב".

באפיקי החיסכון ארוכי הטווח תמיד אומרים לא לשפוט לפי חודש בודד. החוסכים שואלים אם בחינה של 3 השנים האחרונות בכלל תלמד משהו על העולם של אחרי הקורונה, או שכל גוף יצטרך לאמץ אסטרטגיה חדשה ולהוכיח את עצמו מחדש. דעתך?
"אני לא חושב שהמשבר שינה את הצורה שבה אנשים מנתחים ומבצעים השקעות. זה נכון שלא הכרנו לפני כן מגיפה עולמית כזאת והמיתונים שאיתם כן התמודדנו לא היו כתוצאה ממשבר בריאותי. בהקשר הזה ניסיון העבר לא עזר במיוחד. מה שכן, עדיין בחינה של תוצאות הגופים לאורך תקופה ארוכה מלמדת על איכות ההשקעות והניהול והבחירה בהשקעות לא סטנדרטיות. בנוסף ככל שכח האדם נשמר לאורך זמן בתפקידו יש סיכוי גבוה יותר שיצליח גם לשחזר את התשואות. יש בישראל לא מעט גופים עם ניהול השקעות טוב".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    לכתב
    חיים 08/03/2021 11:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מצטער אבל אין הזדמנויות בשוק הכל במכפילים דימיוניים שאולי יתאימו בעוד 20 שנים של שוק הון חיובי
    סגור
  • 1.
    נו באמת 100% נפט (ל"ת)
    ניר 08/03/2021 09:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות