העימות בצמרת מגדל הגיע לדירקטוריון: יימצא פתרון ביממה הקרובה?
העימות ב מגדל ביטוח 0% מגדל ביטוח 631.4 0% בסיס:631.4 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הגיע לנקודת האל-חזור: אתמול (ראשון) התכנס דירקטוריון החברה על מנת לדון בעימות החריף שנוצר בין המנכ״ל, רן עוז, ליו״ר, מוטי רוזן. בתום הישיבה, הכריז הדירקטוריון כי לצדדים ינתנו 48 שעות, שבהן יתבקשו להגיע לפשרה זאת בטרם הדירקטוריון יגיע להכרעה בנושא.
במסגרת הישיבה, עוז נשאל בידי הדירקטורים אם ניתן לגשר ביניהם ואם הוא מוכן לנסות לעבוד עם רוזן. עוז השיב שלא: "אתם צריכים להחליט מי משנינו נשאר ומוביל את החברה. אין אמון בינינו". המשמעות היא שאם הדירקטוריון יחליט שרוזן נשאר, עוז יעזוב.
בראיון בביזפורטל בשבוע שעבר סיפר רן עוז מנכ"ל מגדל על הדרך שעשה עד שהגיע לתפקיד הנוכחי כמנכ"ל מגדל ומסמן מטרה קדימה. אך האם כעת הכל יירד לטמיון? "האתגר של מגדל הוא להיות בקו הראשון של העולם החדש". מה הם שלושת התחומים היותר מעניינים בתוך אותו 'עולם חדש'? צפו בראיון.
החברה החזירה את הפסדי הקורונה ועברה לרווח של 47 מיליון שקל
בדוחותיה לרבעון השלישי דיווחה החברה על רווח כולל של כ-47 מיליון שקל ברבעון , לעומת הפסד כולל של כ-82 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הכולל ברבעון הושפע מרווחי השקעות של הקבוצה, ובכלל זה מרווחי השקעות בתיק הנוסטרו בסך של כ-430 מיליון שקל לפני מס. הפרמיות ברוטו ודמי הגמולים ירדו ב-4% והסתכמו בכ-5.7 מיליארד שקל. הקיטון נרשם בעיקר במוצרי ביטוח חיים וגמל ומיוחס להשפעות משבר הקורונה.
אומדן דמי הניהול שלא ייגבו בשל התשואה הריאלית השלילית עד להשגת תשואה חיובית מצטברת, הסתכם בסוף הרבעון בכ-150 מיליון שקל לפני מס. בחברה מציינים כי נכון להיום, בזכות המשך העליות בתיקי העמיתים, החברה כיסתה את הפסדי ההשקעות, כך דמי הניהול המשתנים מוערכים כרגע בכ-340 מיליון שקל.
החברה המשיכה בצעדי ההתייעלות ורשמה ירידה משמעותית בהיקף כח האדם והוצאות אחרות ובשל כך קטנו הוצאות הנהלה וכלליות (בנטרול תגמול משתנה) של החברה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2020 בכ-82 מיליון שקל לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
היקף הנכסים המנוהלים עמד על כ-295 מיליארד שקל נכון לסוף הרבעון השלישי, לעומת כ-282 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד וכ-293 מיליארד שקל נכון לסוף שנת 2019. היקף הנכסים המנוהלים נכון למועד פרסום הדוחות הכספיים עלה לכ-308 מיליארד שקל.
הפרמיות ברוטו ודמי הגמולים הסתכמו בכ-5.7 מיליארד שקל ברבעון השלישי של 2020, ירידה של כ-4% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הקיטון בהיקף הפרמיות ודמי הגמולים ברבעון נרשם בעיקרו במוצרי ביטוח חיים וגמל ומיוחס בעיקרו למשבר הקורונה.
לפני כחצי שנה אמר המנכ"ל עוז בראיון לביזפורטל כי "הרווח המייצג של מגדל - 600 מיליון שקל בשנה". לדבריו, הזינוק ברווחי הרבעון השני אמנם הושפע מהותית מהתיקון החד בשווקים, אבל יש גורמים משמעותיים נוספים שהשפיעו וימשיכו להשפיע בעתיד על רווחיות חברת הביטוח.
הוא הסביר את יציאת החברה מתחום הביטוח הסיעודי ואמר: "יצאנו מהתחום בגלל שהיתה בעיה בתמחור, מוצרי הביטוח הסיעודי היו יקרים מדי או לא רווחיים, וזאת היתה בעיה גורפת, לא רק של מגדל. אנחנו עובדים כרגע על פיתוח מוצרי ביטוח סיעודי חדשים. שינינו את המודל במטרה להתמודד עם בעיית התמחור ואנחנו ממתינים לאישור של הפיקוח על שוק ההון ביטוח וחיסכון לצאת עם המוצרים הללו".
לדבריו, הסיכונים העיקריים של חברת ביטוח הם החשיפה "בעיקר לסיכוני שוק ולמצב הכלכלי - רמת התעסוקה שירדה ותנודתיות גבוהה בשווקים. אבל צריך להדגיש שמדובר בסיכון בעיקר מבחינת רמת הרווחיות. כלומר האם הרווח יהיה גדול יותר או קטן יותר, לא ברמת היציבות הפיננסית. כלומר אין כיום חשש לקריסה של חברות הביטוח הגדולות, לפחות לא של מגדל".
לדבריו "אני לא חושב שיש הקלה על חברות הביטוח מצד הרגולטור. יש כרגע איזון נכון בין הדרישות הרגולטוריות למהלך העסקים התקין. בתקופת הקורונה היו יותר הנחיות, במטרה לאפשר לציבור ולחברות הביטוח להתמודד עם המשבר והקשיים שעלו. זאת היתה התנהלות נכונה וטובה. את חלק מהשינויים גם יזמנו בעצמנו, כי ראינו את הצורך של הלקוחות. הסיטואציה היתה קיצונית והרגשנו שאנחנו חייבים לבצע שינויים בהתאם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מנכל כושלגדול 08/03/2021 14:23הגב לתגובה זו0 0מנכל שמדבר על טרנדים ולא מבין כלום בהשקעות..עושה נכון רוזן להעיף אותו..סגור
-
1.לא הבנתי. על מה הם רבים במגדל? סוף סוף נראית טוב ... (ל"ת)חיים 08/03/2021 13:45הגב לתגובה זו0 0סגור