איך אומרים בהודית ריקשה חשמלית? פינרג'י תלמד אתכם
חברת פינרג'י +0.34% פינרג'י 239.3 +0.34% בסיס:238.5 פתיחה:238.5 גבוה:249 נמוך:234.4 תמורה:34,644 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המפתחת טכנולוגיית מתכת-אוויר המאפשרת הפקת חשמל משילוב של חמצן מהאוויר החופשי עם מתכות (אלומיניום ואבץ), מדווחת על השלמת הפיתוח של אבטיפוס לריקשה חשמלית המבוססת על סוללת האלומיניום אוויר שפיתחה החברה.
הפיתוח נעשה במסגרת שיתוף פעולה של החברה עם מהינדרה אלקטריק, חברת-בת השייכת לחברת הענק ההודית מהינדרה יצרנית רכבים חשמליים מובילה בהודו והראשונה להשיק רכב חשמלי בשוק ההודי שרשמה ב-2019 הכנסות של כ-15 מיליארד דולרים.
במסגרת שיתוף הפעולה, שנמצא בשלבי הפיילוט, הושלמו ההטמעה והפיתוח הנדרשים ליצירת ריקשה חשמלית המבוססת על בסיס סוללת האלומיניום-אוויר של החברה הישראלית כאשר טווח הנסיעה של ריקשה מ-130 קילומטרים לכ-400 קילומטרים ומאפשרת זמן טעינת אנרגיה של מספר דקות.
עם השלמת הפיילוט ולאחר ניסויי שדה בהודו, שואפות החברות להשיק בשוק ההודי ריקשות חשמליות בהן יותקנו סוללות אלומיניום-אוויר. לפי התכנית, שירות טעינה מחודשת של מקור האנרגיה של הסוללה (החלפת האלומיניום) יינתן ברשת תחנות הדלק הקיימות של Indian Oil, ענקית האנרגיה ההודית שמפעילה כ-30 אלף תחנות דלק בהודו ויש לה היקף הכנסות של כ-70 מיליארד דולרים בשנה.
על פי החברה, השימוש בטכנולוגיה יאפשר לריקשה משך נסיעה ארוך יותר ביחס לסוללות ליתיום בגודל ומשקל דומים וכן, טעינה מחודשת מהירה ומחיר תחרותי. באופן זה, טווח הנסיעה שיתקבל בריקשות יעלה מ-130 קילומטרים לכ-400 קילומטרים. בסיום יום העבודה יגיעו הריקשות לתחנות דלק של חברת Indian Oil, יטענו תוך מספר דקות ויוכלו להמשיך ליום עבודה נוסף.
שוק הריקשות החשמליות כבר הגיע, על פי הערכות, להיקף כולל של 3.5 מיליון רכבים חשמליים ומהווה את השוק הגדול ביותר לרכבים חשמליים בהודו. שוק זה צפוי להמשיך ולגדול משמעותית כשהערכות עתידיות לתחום הריקשות החשמליות מסמנות פוטנציאל מכירות של 20 מיליון כלי רכב בשנה.
דיוויד מאייר, מנכ״ל פינרג׳י: ״סוללות האלומיניום-אוויר שפתחה פינרג׳י יאפשרו לריקשות חשמליות להסיע נוסעים ללא זיהום ותוך שמירה על הסביבה. התועלת הסביבתית מחשמול הריקשות היא מובהקת, מדובר בכלי רכב הנעים במרכזי הערים ומהווים מוקדי זיהום אוויר ופיח. ביחס למנועי הבעירה המזהמים של ריקשות רגילות, כלים אלה מאפשרים הורדה של זיהום האוויר לאפס וצמצום של זיהום הרעש לרמה הקרובה לאפס. הטמעת הסוללות בריקשות, כלי התחבורה הנפוץ בהודו ומפרנס משפחות רבות, יאפשר לקיים יום עבודה פרודקטיבי יותר, ללא הפסקות מהותיות.״
פינרג'י (Phinergy) הינה חברה ישראלית העוסקת בפיתוח מערכות לייצור, גיבוי ואגירת אנרגיה נקייה המבוססות על טכנולוגיית מתכת-אוויר סחרת כיום בשווקי שוק של כ-922 מיליון שקל ומחיר המניה עומד על כ-12.5 שקל למנייה נכון לכתיבת שורות אלו. החברה החלה להיסחר בפברואר 2021 בתל אביב וגייסה במסגרת ההנפקה, סכום של 200 מיליון שקל לפי שווי של 780 מיליון שקל לפני הכסף. החברה מעסיקה כיום כ-50 עובדים במשרדיה בכפר סבא.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה