תכירו, קבוצת גאון: "חברה ותיקה, שמייצרת מזומנים- אני בטוח שזה יתבטא בשווי"

גיא רגב, מנכ"ל קבוצת גאון על השינויים בחברה ועל פתיחת המפעל החדש "החברה נמצאת בהרבה מאד פרויקטים שיפתחו בקרוב, יחד עם כניסה בתחום הולכת הגז... אנחנו בתהליכים ראשוניים לבדיקת השוק באמירויות"
 | 
telegram
(7)

קבוצת גאון  גאון קבוצה -2.73% גאון קבוצה 388.3 -2.73% גאון קבוצה בסיס:399.2 פתיחה:399.2 גבוה:390.2 נמוך:368.7 תמורה:26,911 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: עוסקת בייצור ובשיווק מוצרים לתשתיות הולכה, בעיקר בעולמות המים. החברה סגרה את שנת 2020 עם הכנסות של כ-511.1 מיליון שקל, רווח נקי של כ-14 מיליון שקל ו-EBITDA של 69 מיליון שקל. השווי של החברה כ-290 מיליון שקל בעוד ההון העצמי 403 מיליון שקל. בעולם בו חברות נסחרות במכפילים גבוהים באופן חריג ועדיין הן "הזדמנות השקעה", האם גאון היא יהלום לא מלוטש או סחורה יחסית "זולה" (בהינתן שהרווחים יעלו)?

"קבוצת גאון מתמקדת במוצרי הולכה לתשתיות, והיא הספקית המובילה בישראל לתחומי התשתיות מים. תחום צומח בו המדינה צופה להשקיע מיליארדים רבים, על אחת כמה לאחר תקופה כמו הקורונה. כמעט ואין פרויקט בישראל שאנחנו לא נוגעים בו - אם זה בסוגי הצנרת, אביזרים תכנון ועוד" אומר מנכ"ל החברה, גיא רגב, בראיון לביזפורטל.

גאון מתמקדת בשלושה תחומים עיקריים: תשתיות ארציות הכוללות תשתיות הולכה למתקני התפלה ומאגרי מים, תשתיות לדלק וגז, חשמל ותקשורת. תשתיות אזוריות, כלומר רשויות מקומיות, תעשייה וחקלאות ומערכות בניין. החברה נהנית ממעמדה כיצרן יחיד ומוביל של מגוון מוצרים המיוצרים במפעל צנרת פלדה היחיד במדינת ישראל או  צינורות פלסטיק בגדלים שונים ובעמידות לחצים גבוהים או נמוכים לתשתיות הניקוז. .

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החברה נסחרת בשנים האחרונות במעין דשדוש עם נטייה לירידות, שמראה בעיקר אדישות של משקיעים. השוק לא אוהב שינויים, ובשנים האחרונות החברה עשתה לא מעט. "כעת אנו מתמקדים בעולמות המים, בשנים האחרונות הפכנו את תחום התשתיות לתחום הליבה שלנו. מכרנו נכסים בהיקף של כ-500 מיליון שקל, מתוכם כ-400 מיליון נכסי נדל"ן, והשקענו הרבה מאוד כסף בבניית מפעלים חדשניים והשקעה בחברות חדשות".

ב-4 השנים האחרונות החברה פעלה להקמת מפעל פלדה חדש, ומתחילת השנה הזו המפעל פועל בייצור מלא כאשר  המפעל הקודם הושבת. "גולת הכותרת היא המפעל בנאות חובב, מפעל חדשני עתיר טכנולוגיה  היחיד בישראל לייצור צנרת פלדה. הפרויקט עלה לנו כ220 מיליון שקל.  מדובר במפעל מתקדם עם פי 3 יותר יכולות ייצור אשר מאפשר לנו להגדיל את סל המוצרים בצורה משמעותית.

"מצד אחד הגדלנו את ההכנסות בשורה העליונה, ומנגד עשינו תהליכי התייעלות משמעותיים אשר השילות שומנים שמפריעים לנו לעבור מריצה לטווחים קצרים לריצת מרתון. השקענו הרבה מאד כספים בפעילות צומחת ובטכנולוגיה חדשנית - אנחנו מבצעים השקעות גדולות ומתכננים לטווח הארוך, וכאשר אנחנו מסתכלים קדימה אנחנו רואים אופק חיובי מאד", מוסיף מנכ"ל החברה

אפשר להגיד שהפכתם לחברה חדשה, עם זאת כמה צמיחה אפשר לצפות מפעילות יצרנית מסורתית?
"השקעה בתשתיות לאומיות היא צורך קיומי שרק יגבר בשנים הקרובות, בעיקר בתחום המים שהולך ומתפתח. גם מדינות מתפתחות וגם מדינות מבוססות נדרשות להוביל מים  וגז מנקודות שהן לא היו חושבות עליהם לפני 10 שנים. . אנחנו נמצאים באחד מהתחומים הצומחים בעולם, ולנו יש את הערך המוסף, אנחנו נמצאים במקום בו אנחנו יכולים ללוות את הלקוח משלב תכנון הקו  ועד לייצור הצנרת עצמה. אנחנו מצפים להתרחבות אל עולם התכנון ומעבר מחברת מוצר לחברה עם יכולת למתן פתרון שלם לצד היכולות היצרנית, ובכך נהיה יעילים ונחסוך הרבה מאד מתווכים בדרך והרבה מאד כסף ללקוחות שלנו . השוק צומח יחד עם הגידול באוכלוסיה והצורך במים ואנרגיה, המספרים ילכו ויהיו חזקים יותר ולבסוף זה יבוא לידי ביטוי בשווי החברה- אני בטוח שזה יקרה".

אז למה זה לא קרה עד עכשיו? השוק מלמד אותנו שאין יהלומים מנצנצים במיוחד ולבסוף כל חברה נסחרת בהתאם לשוויה.
"לאחר שינויים כה מהותיים בחברה, מרמת האסטרטגיה ועד הרמה הטכנולוגית, הנטל כעת הוא להסביר מי היא קבוצת גאון החדשה. פרסמנו מצגת משקיעים בשביל להציג  היכן אנו עומדים היום בצורה ברורה וקלה, לאן אנו שואפים להגיד וכיצד האסטרטגיה החדשה שלנו מתקדמת. אני בטוח שהתוצאות הכספיות ידברו בעד עצמן, אנחנו חברה וותיקה מאוד שמייצרת מזומנים עם לקוחות חוזרים כמו חברות ממשלתיות, תאגידי מים וחברות קבלניות ומסחריות גדולות, ולכן גם רמת הסיכון שלנו  לאורך זמן היא נמוכה. כך למשל חברת מקורות שהכפילה את תקציב הפיתוח שלה ועבורה אנחנו ספק משמעותי, אפילו יחיד בקטרים מסוימים, לכן אנחנו גדלים יחד איתם אבל לא רק".

מה התוכניות קדימה? אנחנו נראה אתכם מתפתחים אל שווקים עולמיים או משיקים מוצרים חדשים?
"החברה נמצאת בהרבה מאד פרויקטים שיפתחו בהנחה שיהיה תקציב מדינה . יחד עם זאת אנחנו מכוונים להיכנס אל שוק הולכת הגז, במדינת ישראל אין יצרן צנרות גז וכל השוק המקומי מתבסס על יבוא , בעיקר מטורקיה. אנחנו נהיה המפעל היחיד בישראל שמייצר צנרת להולכת גז בלחץ גבוה. מבלי להרחיב, אנחנו בתהליכים ראשוניים לבדיקת השוק באמירויות, אני רק יכול להגיד שהשוק מעניין אותנו ואני חושב שאנחנו יכולים לתרום לו רבות אם וכאשר ניכנס אליו בשנים הקרובות. גם בשוק המקומי יש עוד המון מקום להתרחב, גם בגידול אורגני וגם בהרחבת פורטפוליו המוצרים שלנו. בסוף מפעל מגיע לאיזון כספי בסכומים די קבועים, כשאתה מגדיל את ההכנסות הרבה מאד הולך לשורה התחתונה - אנחנו מכוונים להשתפר שם".

הקבוצה נוסדה אי שם בשנת 1951 והיא אחת מחברות התעשייה הוותיקות בישראל. לחברה מפעלים ובתי מסחר בכל הארץ והיא מפרנסת מאות עובדים - המנכ"ל יוצא בטענות חריפות נגד המדינה: "מדינת ישראל לא משקיעה מספיק בכלכלה המקומית, ומקדשת איזו שהיא פרדיגמה כושלת של תחרות ע"י הכנסת ייבוא זול לישראל - ואני משתדל להיות מנומס".

״אנחנו התעשיינים מהווים את חוט השדרה של הכלכלה הישראלית. בניגוד למה שמשרד האוצר מנסה לדמות, המחירים עולים כשאין כלכלה מקומית חזקה, מפעלי התעשייה מצויים בחזית השמירה על התחרות, בכל מקום שבו היצרנים המקומיים נמצאים בנחיתות התחרות לא קיימת והשוק נשלט ע"י היבואנים והמחירים רק עולים. בסוף מעבירים פרויקטים ליצרנים בין לאומיים, ומאלצים אותנו להתחרות במוצר לא איכותי מסין או טורקיה. לצערי הרב אני אומר זאת מנקודה כואבת, אין מספיק פרטנרים במשרד האוצר וזה רק הולך ומחריף עם מגיפת הקורונה".

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    חברה נהדרת
    מחזיק ונהנה 14/03/2021 20:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חברה נהדרת בתמחור הזדמנותי
    סגור
  • 6.
    חברה מעולה ויציבה נסחרת הרבה מתחת לשוויה
    nav 12/03/2021 20:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא המלצה
    סגור
  • 5.
    הצפת השוק במוצרי יבוא בא גם על חשבון הייצור המקומי
    לחזור לציונות כלכלית 12/03/2021 15:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כשהמדד היחידי זה המחיר, אז ברור שהייבוא ינצח. רוב הייצור בארץ עבר למדינות כמו טורקיה וסין ואחרות. הציונות הפכה למסחרה. נכון שטוב שיש תחרות עם הייבוא, אבל חייבים לתת עדיפות לייצור המקומי
    סגור
  • 4.
    מברוק על הכניסה לשוק הולכת הגז
    גאון בדימוס 12/03/2021 14:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לקראת מותו של שוק הולכת הגז נזכרו בו...גאונים
    סגור
  • 3.
    למה מכפיל 10? אולי מכפיל 23? (ל"ת)
    אוהד 12/03/2021 14:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    איך מכפיל 10? רווח 14 שווי שוק 290. זה מכפיל 29. (ל"ת)
    ישרא ל י 12/03/2021 09:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    חברה מעניינת, אבל השטויות הסוציאליסטיות בסוף הראיון פוגעות (ל"ת)
    איתי 12/03/2021 07:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות