ביג בדוחות טובים - המלצת קנייה בפרמיה של 13% על מחיר השוק
חברת ביג פרסמה תוצאות טובות לרבעון האחרון של 2020. שנת הקורונה הסתיימה ועכשיו, במקביל לאופטימיות שנושבת בזכות היציאה מהקורונה, האנליסטים מעודדים. בלאומי שוק הון מספקים מחיר יעד של 394 שקל - פרמיה שלח 13% על מחיר השוק.
מעיין בק-מרום מלאומי מעדכנת - "אנו מעריכים כי בטווח הקרוב בישראל נתוני הפדיונות יהיו טובים לאור העדפת הצרכנים את מרכזי הקניות הפתוחים. בארה"ב החברה קיבלה בחודשים האחרונים החלטה לפעול למימוש הפעילות בארה"ב, עם התאוששות השוק האמריקאי ממשבר הקורונה כשהמקורות יופנו להרחבת הפעילות ביתר השווקים.
"בסרביה, החברה רכשה את החזקות השותף ועלתה בשיעור ההחזקה בחברת הבת, כחלק מרצונה להמשיך להרחיב את הפעילות בסרביה. כתוצאה מרכישת 5 נכסים בסרביה בשנה האחרונה, ה-NOI המייצג בשוק זה עלה.
"בנוסף, ביג השלימה את רכישת השליטה באפי נכסים ועלתה להחזקה של 62% בחברה, המרחיבה את הפיזור הנכסי והגאוגרפי של הקבוצה."
ביג דיווחה לאחרונה על על הכנסות של 187.8 מיליון שקל ברבעון האחרון של 2020, בהשוואה ל-218.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השינוי נובע בעיקר מכך שלאור הנחיות הסגר בישראל החברה לא פעלה לגבות שכ"ד ודמי ניהול משוכריה במהלך חודש אוקטובר (פרט לעסקים חיוניים שהמשיכו לפעול). בחודש נובמבר פעלה החברה לגבות שכר דירה ודמי ניהול משוכרים במרכזים הפתוחים בלבד. בחודש דצמבר גבתה החברה שכר דירה ודמי ניהול בכל המרכזים.
ה-NOI ברבעון הסתכם בכ-134.4 מיליון שקל, בהשוואה לכ-153.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ב-NOI נובעת מהקלות כאמור שנתנה החברה לשוכריה בעיקר בישראל ונאמד בכ-27 מיליון שקל. ה-FFO הריאלי ברבעון הסתכם לכ-93.2 מיליון שקל לעומת כ-94.7 מיליון שקל. היקף הפגיעה ב-FFO ברבעון הרביעי בעקבות משבר הקורונה נאמד בכ-22 מיליון שקל. במילים אחרות, ביג חזרה לקצב ה-FFO שהיה לפני הקורונה, והוא צפוי לעלות לכיוון ה-110-115 מיליון שקל תוך מספר רבעונים (הרחבה על התוצאות הכספיות ברבעון הרביעי ובשנת 2020 כולה)
"בניית המרכז המסחרי ביהוד הושלמה והוא יפתח השבוע", מעדכנת מעין-בק ומוסיפה - "הקמת ביג גלילות נמשכת בהמשך להיתר הבנייה שהתקבל בנובמבר 2020, הפרויקט צפוי לכלול שתי קומות מסחר ושני מגדלי משרדים, כשעלות הבנייה כ-0.5 מיליארד שקל. לחברה מספר פרויקטי יזום נוספים קטנים יותר בישראל. בדצמבר 2020 הודיעה ביג על רכישת שני מרכזי קניות פתוחים במודיעין של חברת ישפרו, תמורת 425 מיליון שקל, אולם יתכן שהרכישה תבוטל עקב איסור רשות התחרות.
"לגבי השוק האמריקאי, בחודשים האחרונים החברה קיבלה החלטה אסטרטגית לממש את כלל הפעילות בארה"ב עם התאוששות השוק האמריקאי ממשבר הקורונה ולהפנות את המקורות מהמימוש להרחבת הפעילות ביתר שווקי הפעילות.
"לגבי סרביה - ה-NOI התאושש מהשפעות הקורונה ועמד על 4 מ' אירו בדומה לרבעון השלישי ולעומת 2 מ' אירו ברבעון השני. כאשר נכון לעכשיו כלל מרכזי הקניות של החברה בסרביה פתוחים לפעילות, עם הגבלות על מרכזי הקניות הסגורים והמסעדות בסופי השבוע עקב התחלואה. הנכסים בסרביה הינם בתפוסה מלאה של 99%. ברבעון הראשון 2021 הגיעה ביג להסכמות עם השותף בחברת הבת הסרבית לרכישת מניותיו תמורת 24 מיליון אירו ועלתה משיעור החזקה של 82% ל-95% בחברת הבת. הרכישה נעשתה תמורת הקצאת מניות ביג לשותף בחברת הבת. בשנת 2020 רכשה החברה 5 נכסים בסרביה. ייזום: ברבעון הראשון 2021 הסתיימה בניית בניין המשרדים בבלגרד שהושכר ברובו לחברת NCR לתקופה של 10 שנים.
"בשנת 2020 הפחיתה החברה את שווי נכסיה ב-306 מיליון שקל (58 מיליון שקל ברבעון הרביעי) כאשר מדובר בסכום זניח יחסית, וההפחתה נובעת מצפי ההקלות לשוכרים בישראל ומהעלאת שיעורי ההיוון בחלק מנכסי החברה בארה"ב ובסרביה. נזכיר כי במודל שלנו אנו לוקחים בחשבון ירידת ערך עמוקה יותר בטווח הארוך יותר בעקבות המשבר, אולם ברבעון הנוכחי הנמכנו את היקף התחזית שלנו לירידות ערך בחברות הנדל"ן המניב עקב התרשמותנו מהשפעת המשבר על שווי עסקאות בפועל עד כה, מה שמביא לירידה מסוימת בשיעור ההיוון בחברות הנדל"ן, כתלות במינוף כל חברה.
"ביג מציגה שיעור מינוף מעט גבוה ביחס לשאר חברות הנדל"ן עם שיעור חוב נטו ל- CAP נטו של 63%. במהלך השנה הקרובה החברה צפויה לפרוע הלוואות בנקאיות בישראל בסך 431 מיליון שקל, אג"ח בהיקף של 408 מיליון שקל וחוב בארה"ב בסך 183 מיליון שקל. מנגד, לחברה יתרות נזילות של כ-334 מיליון שקל, מסגרות אשראי פנויות בהיקף של 660 מיליון שקל ונגישות טובה לשוק ההון כך שהנזילות שהיא מציגה מספקת.
"בינואר 2021 השלימה ביג רכש חליפין של מניות אפי נכסים (כנגד הקצאת מניות ואופציות של חברת ביג), כך ששיעור ההחזקה של החברה באפי נכסים עלה מ-23% ל-62% וביג הפכה לבעלת השליטה בחברה שהתנהלה עד אז ללא גרעין שליטה. ביג תאחד את דוחות אפי החל מהרבעון הראשון 2021. הרכישה מרחיבה את הפיזור הנכסי והגיאוגרפי של ביג. אסטרטגיית אפי נכסים הינה להמשיך ולהתרחב בעיקר בתחומי המשרדים בישראל ובמזרח אירופה, תוך ניצול הקרקעות הקיימות וכן רכישת נכסים חדשים. במהלך 2020 החברה רכשה פורטפוליו משרדים ברומניה ונכס בוורשה, בתחילת 2021 הודיעה על עסקה לרכישת פארק משרדים בהוד השרון ונמצאת במו"מ לגבי רכישת בניין משרדים מאוכלס בפראג. כמו כן, החברה יוזמת ומשתמשת בצבר הקרקעות המיועד לשוק המגורים, הן להשכרה והן למכירה, ושואפת להמשיך ולהרחיב את תחום נכסי המגורים להשכרה במזרח אירופה, בעיקר בצ'כיה, פולין ורומניה.
"אפי נכסים סיכמה את שנת 2020 עם ירידה של 7 מיליון שקל ב-NOI מנכסים זהים בישראל (כ-6%) ו-46 מיליון שקל באירופה (כ-15%). ה-NOI ברבעון הרביעי עמד על 102 מיליון שקל ביחס ל-74.4 מיליון ברבעון השלישי. אך בקצב דומה לרבעון השני של השנה. החברה מעריכה כי השפעת הקורונה השנה נאמדת בכ-49 מיליון שקל, ובהתאם לכך, ולתקופת הנבה מלאה של נכסים אשר נרכשו במהלך השנה, החברה מעריכה כי ה- NOI המייצג של מצבת הנכסים הקיימת הינו כ- 642 מיליון שקל. אנו מעריכים כי החברה צפויה להציג השנה צמיחה משמעותית ב- NOI, הן לאור רכישה וכן לאור יזום של נכסים".
כאמור, מחיר היעד הוא 394 שקל
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה