קלטורה מעדכנת: רוצה להנפיק בנאסד"ק בשווי של 2 מיליארד דולר

אם תצליח להנפיק במחיר המבוקש של 15 דולר למנייה, החברה תכניס 261 מיליון דולר
 | 
telegram

חברת ניהול מערכות הוידאו הישראלית קלטורה (KALTURA) נערכת לקראת הנפקתה בנאסד"ק זאת לאחר שבתחילת החודש כתבנו על ההנפקה הצפויה (הרחבה כאן). כעת, החברה פירסמה תשקיף מעודכן בו נחשף שהחברה רוצה להנפיק לפי שווי של 2 מיליארד דולר, במהלך שיכלול גם הצעת מכר על ידי בעלי מניות קיימים.

לפי התשקיף, החברה תמכור 23.5 מיליון מניות במחיר של כ-15 דולר למניה. כאשר מתוך מספר מניות זה, 17.4 מיליון יהיו מניות חדשות של החברה שיזרימו לקופתה 261 מיליון דולר וכ-6 מיליון מניות נוספות יימכרו במסגרת הצעת מכר של כמעט 100 מיליון דולר. לאחר ההנפקה יהיו לחברה 123 מיליון מניות והיא תתחיל להיסחר בנאסד"ק תחת סימול מסחר KLTR. קלטורה שהוקמה לפני כ-15 שנים, מעסיקה 600 עובדים, מחציתם במשרדיה ברמת גן.

במונחי הנפקות הספאק ששוטפות את וול סטריט ואת חברות הטכנולוגיה הישראליות מדובר בשווי צנוע יחסית. עם זאת, גם הביצועים שחשפה קלטורה בתשקיף הראשון שלה הפתיעו רבים, ולא לטובה. החברה עברה את הרף של 100 מיליון דולר בהכנסות רק ב-2020, אז דיווחה על 124 מיליון דולר בשורה העליונה. הכנסות אלה משקפות קצב צמיחה של 24%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המייסדים מממשים
לפי הצעת המכר, המממש הגדול ביותר הוא רון יקותיאל, אחד ממייסדי קלטורה שמכהן בתפקיד היו"ר ומנכ"ל. על פי התשקיף הוא אמור למכור מיליון מניות ובכך להיפגש עם 15 מיליון דולר לפי מחיר המניה המשוער בהנפקה. יקותיאל קיבל חבילת שכר בעלות של 22.3 מיליון דולר ב-2020, שמורכב משכר שנתי של 390 אלף דולר, בונוס במזומן של 330 דולר ועוד הקצאת אופציות ב- 21.5 מיליון. דולר. לאחר ההנפקה והמכירה הוא יישאר עם אחזקה של 5.1% ממניות החברה לעומת 7% היום.

מיכל צור, שנמנית גם היא עם קבוצת המייסדים ומשמשת כנשיאה וסמנכ"לית השיווק קלטורה, תמכור 602 אלף מניות בשווי משוער של 9 מיליון דולר ותרד לאחזקה של 3.7% בחברה. צור קיבלה בשנה שעברה חבילת תגמול בעלות של 5.9 מיליון דולר, מתוכם שכר של 233 אלף דולר, בונוס של 223 אלף דולר והקצאת אופציות ב-5.4 מיליון דולר. בתשקיף מצוין כי באפריל 2020 עם התפרצות מגפת הקורונה, קוצץ שכרם של השניים ב-20%, אך באוקטובר עם שיפור בביצועי החברה הוא הוחזר לגובהו המקורי.שני המייסדים הנוספים של קלטורה, שי דוד שמשמש כדירקטור וערן איתם, ימכרו נתחים קטנים יותר. דוד יממש 252 אלף מניות תמורת כ-4 מיליון דולר וישאר עם 3.9% מהחברה ואילו איתם ימכור 262 אלף מניות וירד לאחזקה של 3.8% בחברה.

קרן 406 POINT, בעלת המניות הגדולה בקלטורה, תממש 880 אלף מניות ותרד לאחזקה של 13.7%. בעלת מניות גדולה נוספת היא קרן נקסוס הודו אשר תמכור802 אלף מניות ותישאר עם חבילה של 12.4%. גופים נוספים שיימכרו מניות בהנפקה הם אינטל קפיטל, קרן אוולון , קרן של בנק ההשקעות גולדמן סאקס וקרן הון סיכון של נוקיה.

הצמיחה של קלטורה בשנה החולפת מגיעה ברקע משבר הקורונה שהביא לזינוק בשימוש של עסקים בפתרונות וידאו. בתקופה זו הציגה החברה צמיחה רבעונית עקבית, כשברבעון הרביעי של השנה ההכנסות הסתכמו ב-35 מיליון דולר - גבוה ב-30% לעומת נתוני הרבעון השלישי של 2020.

החברה פעילה בשני סגמנטים, אחד הוא ארגונים, בהם גופי חינוך או חברות טכנולוגיה - אלה אחראים לשני שליש מההכנסות, בעוד השני הוא מגזר המדיה וחברות הטלקום. המוצרים של קלטורה משמשים לשיחות וידאו, הזרמה (סטרימינג) של וידאו, פלטפורמות וידאו פנים-ארגוניות לשימוש העובדים ועוד.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות