אחרי כשלון חיסון השפעת: מנכ"ל ביונדווקס הנכנס מסמן נתיב התאוששות
{ביונדווקס} הישראלית הנסחרת בוול סטריט נפלה ב-86% באוקטובר האחרון ביום הדיווח שלה על כשלון בניסוי החיסון האוניברסאלי שפיתחה נגד שפעת, כזה שאמור היה להביא לחיסוניות שמכסה את הזנים השונים של הנגיף לרבות המוטציות החדשות שלו. מאז, נכנס לתפקיד מנכ"ל החברה אמיר רייכמן, שצפוי לעבור לישראל בקיץ הקרוב וכעת פונה למשקיעים במכתב בו הוא מסמן את נתיב ההתאוששות של החברה, בראשו צמצום התלות בשפעת והרחבת הפעילות מפיתוח של טיפול מניעתי (קרי, חיסונים) לטיפול בחולים במחלות שונות. רייכמן אף לא שולל את החייאת המיזם שנכשל.
"החברה, בהתאם ליעד החדש שהוצב לה, תשאף להתמקד במחלות זיהומיות, ובכך למנף את היתרון התחרותי של ביונדווקס, תוך ביזור סיכונים באמצעות היצע פלטפורמות ומוצרים חדש ורחב", כותב רייכמן. "בעבר, ביונדווקס פעלה כחברה בעלת מוצר אחד ויחיד והתמקדה בפיתוח ה-M-001 כחיסון אוניברסאלי לשפעת. מעתה, בכוונתי, כחלק מבנייתה מחדש של ביונדווקס, ליישם אסטרטגיה שתבזר סיכונים לצד מספר יעדים".
במסגרת זאת מונה המנכ"ל צעדים כמו בנייה של היצע מוצרים בשלבים שונים של פיתוח קליני, לא רק בתחום המניעה (באמצעות חיסונים), אלא גם לטובת טיפול במחלות זיהומיות ותחלואה נלווית, בצורות מתן שונות (דרך השריר, דרך האף, דרך הפה וכו'), כשאלה יתמכו על ידי מספר פלטפורמות (מספר סוגים של מולקולות ופלטפורמות ייצור).
"אם תיושם בהצלחה, אסטרטגיה זו תציב את ביונדווקס עם היצע מוצרים רב ממדי, יציב ומגוון", ממשיך רייכמן. "במהלך החודשים האחרונים, פעלנו לזיהוי והערכה של הזדמנויות רבות. אלה כללו עסקאות לרכישת זכויות, רכישת חברות ושיתופי פעולה עם גורמים בתעשייה, באקדמיה ואל מול ממשלות. למעשה, אנו מקיימים בימים אלה בדיקת נאותות ומשא ומתן סביב מספר הזדמנויות פוטנציאליות מלהיבות".
"אני מאמין שלביונדווקס יש מספר יכולות גבוהות וייחודיות, סביב שלושת המשאבים החשובים ביותר בניהול עסקי: עובדים, תהליכים וטכנולוגיה, שאם ינוהלו כראוי, עשויות להוות יתרון תחרותי של ממש בהשוואה לחברות ביו-פארמה אחרות, המתאפיינות בגודל ושווי דומה, וישמשו זרז בבנייתה מחדש של החברה".
בהקשר זה, רייכמן מפרט על הרקע של צוות הניהול והדירקטוריון ובכלל זאת רזומה שכולל עבודה בבריסטול מיירס, פלוריסטם, נוברטיס, GSK ועוד, מזכיר את הסכם השירותים עם חברת הניסויים הקליניים (CRO) שעשוי להאיץ את ההגעה לשוק (Time To Market) עבור "נכסים עתידיים" ולייצר יתרון תחרותי אל מול חברות בסדר גודל דומה, ומציין לחיוב את המפעל המתקדם של החברה בירושלים.
"במבט לאחור לשנת 2020, התוצאות בניסוי הקליני שלב 3 במוצר ה-M-001 לחיסון אוניברסאלי לשפעת היו מאכזבות עבור ביונדווקס – ההנהלה, העובדים ובעלי המניות וכלל המחזיקים במניה", הודה רייכמן. מנגד ציין כי "למרות שלא נצפתה יעילות קלינית במסגרת הניסוי ב-M-001 אל מול פלצבו, הרי שנצפתה תגובה של המערכת החיסונית בכל 7 הניסויים הקליניים הקודמים. על כן, אנו מאמינים כי לחיסון זה פוטנציאל עתידי משום כך, אנו מציבים אותו "על המדף" לעיתוי נכון, בתקווה שנשוב לקדם אותו בעתיד".
בצד אישור תנאי העסקתו של רייכמן שיובא בפני אסיפת בעלי המניות בתחילת אפריל, אלה יצביעו גם בעניין הגדלת מספר המניות הרשומות של החברה. רייכמן מסביר כי הדבר נועד "להבטיח גמישות לגיוסים נוספים בעתיד" ומוסיף כי "בזמן שבכוונתנו לממן את הצמיחה באופן שישיא ערך לבעלי המניות בטווח הארוך, גיוס הון ממניות נותר מרכיב חשוב באסטרטגיית המימון שלנו לבניית היצע מוצרים עתידי ומגוון, ולמימון טכנולוגיות ופלטפורמות מתן שונות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מושקעאחד העם 27/04/2021 12:43הגב לתגובה זו0 0יתכן לעניות דעתי שהקורונה שיבשה את תוצאות הניסוי להצליח..הרי אמרו שבשנת 2020 לא הייתה שפעת, שיהיה הצלחה בהמשךסגור
-
1.המון בהצלחה...זה אומר גיוס עובדים נוספים...גיוס כסף....מיכה 24/03/2021 20:07הגב לתגובה זו0 0וים של זמן ...עד תוצאות.סגור