מגדל שוקי הון מובילה בגיוסים - 3 מיליארד שקל מתחילת השנה

הגיוסים בקרנות הנאמנות של מגדל במרץ - 850 מיליון שקל; מור גייסה מתחילת השנה 1.1 מיליארד; קסם של אקסלנס גייסה 1 מיליארד ומנהלת 49 מיליארד שקל, שנייה למיטב דש שמנהלת 60 מיליארד שקל
 | 
telegram
(1)

תעשיית קרנות הנאמנות חוזרת לגודל של טרום הקורונה. היקף הנכסים המנוהלים כעת מסתכם בכ-350 מיליארד שקל, כ-25 מתחת להיקף הנכסים המנוהלים רגע לפני פרוץ המגפה אשתקד. מדובר במכשיר ההשקעה הפופולארי ביותר לטווח הקצר-בינוני וכנראה שבצדק. הציבור נחשף דרך הקרנות למספר רב של ניירות ערך ולא ניירות ספציפיים, ומעבר לכך ההשקעה בקרנות היא נזילה (אפשר לממש בכל יום), מגוונת (יש שפע של אפשרויות), ניתנת להשקעה בכל סכום ומנוהלת על ידי אנשי מקצוע (אקטיבית) או עוקבת אחרי מדדים (הגישה הפסיבית).

הבעיה בהשקעה דרך קרנות נאמנות היא שהציבור נכנס לפאניקה כשיש אירועים דרמטיים ומוכר את הקרנות בכל מחיר ואז חוזר לרכוש אותן כשהשוק כבר מתקן ובמחיר גבוה ממחיר האקזיט. כלומר, הציבור חושב שהוא יכול לתזמן את השוק - אבל האמת היא שהוא לא יכול. הדוגמה האחרונה היא משבר הקורונה - הציבור פדה 42 מיליארד שקל במרץ 2020 והשלים את החזרה לשוק רק כעת - שנה אחרי. עיקר המימושים נעשו כששוק המניות כבר ירד ב-25%-30% והחזרה לשוק היא בשערים גבוהים בהרבה. כלומר, הציבור סופג את הירידות ואז מפספס את העליות. זו התנהלות שגויה שחוזרת על עצמה שוב ושוב - והציבור מפסיד כסף במקום להרוויח את העליות.

וממרץ 2020 למרץ 2021. חודש מרץ האחרון האיר את פניו למשקיעים הן בשוקי המניות בעולם ובישראל והן באג"ח הממשלתיות והקונצרניות בישראל. במקביל, תעשיית הקרנות נהנתה מגיוסים גבוהים של 2.5 מיליארד שקל, בהובלת התעשייה האקטיבית עם גיוס של כ-2.23 מיליארד שקל.  מתחילת השנה גייסו הקרנות כ-10 מיליארד שקל. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הירשמו לקבלת נתונים בזמן אמת  באפליקציה של ביזפורטל

המגייסות הגדולות
בראש טבלת המגייסות מתחילת השנה - מגדל קרנות נאמנות שמנוהלת על ידי ליאור כשריאן שמצליחה לייצר מומנטום חיובי בחודשים האחרונים ולהוביל לאורך זמן. במרץ היא מובילה עם גיוס של 850 מיליון שקל. מתחילת השנה היא גייסה 3 מיליארד שקל וסך הנכסים המנוהלים אצלה מגיע ל-41.9 מיליארד שקל.

קסם של אקסלנס שמנוהלת על ידי אבנר חדד גייסה מתחילת השנה 1 מיליארד שקל והיא מנהלת 49 מיליארד שקל, שנייה למיטב דש מנהלת כ-60 מיליארד שקל אחרי גיוס של 600 מיליון שקל מתחילת השנה. 

מור גייסה מתחילת השנה 1.1 מיליארד ואלטשולר שחם גייסה 1 מיליארד שקל והן מנהלות - 17.3 ו-25.5 מיליארד שקל בהתאמה.

מנגד, פסגות היא בין היחידות שלא מצליחה לגייס, אם כי היקף הפדיונות קטן - מתחילת השנה כ-150 מיליון שקל, כשהיקף הנכסים המנוהלים מסתכם ב-42.2 מיליארד שקל -  לניתוח הגיוסים והפדיונות על פי תחומי השקעה.

פסגות קרנות נאמנות על המדף כשמספר קבוצות מנסות לרכוש את הפעילות - קבוצה שמורכבת מאקסלנס-אי.בי.אי וקבוצה שמורכבת ממיטב דש-כלל-פעילים (הרחבה כאן)

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    יאללה מור תעלי עוד איזה 30%
    רפע 05/04/2021 08:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כייף לתפוס בית השקעות "חדש" שלא מפחד ועושה המון השקעות...כייף שהוא בצמיחה ואתה על הספינה שלו...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות