סופרגז מצפה להכנסות של עשרות מיליונים בתחום האגירה

מנכ"ל סופרגז כפיר נבון על רקע שיתוף הפעולה עם Impact Projects: "לא נכון לומר שלא התקדמנו עם אוגווינד. החתימה שלנו עם אוגווינד היתה במערכת אחרת לחיסכון באנרגיית אוויר דחוס ואנחנו מתקדמים בתחום;  תחום האגירה הולך להיות נושא מרכזי בפיתוח של משק האנרגיה בישראל ובעולם בעשור הקרוב"
 | 
telegram
(1)

חברת  אלקטרה פאוור -0.32% אלקטרה פאוור 2,152 -0.32% אלקטרה פאוור בסיס:2,159 פתיחה:2,159 גבוה:2,159 נמוך:2,149 תמורה:10,028 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אנרגיה שבשליטת אלקו מדווחת, כי התקשרה במזכר הבנות עם חברת Impact Projects לקידום הקמתם של מתקני אגירת חשמל עצמאיים מבוססי רשת (Stand Alone Storage) בישראל. מתקני האגירה יוקמו במסגרת חברה ייעודית משותפת אשר מבנה האחזקות בה יהיה 75% לסופרגז ו-25% לאימפקט.

"פיתוח של מתקנים כאלה צפוי להיות להערכתנו בין שנתיים לארבע שנים, וצפוי להניב הכנסות במשך כ-20 שנה. גובה ההכנסות תלוי בגודל ומספר הפרויקטים שניזום, זה יכול להיות במספרים גדולים מאוד" כך אומר כפיר נבון מנכ"ל סופרגז. "חברת IM בבעלות איתי רוכמן ומשה קריגר שהינם יזמים ותיקים ופעילים במשק האנרגיה הרבה מאוד שנים ובעלי ניסיון בניהול פיתוח וייזום פרויקטים גדולים במשק האנרגיה. פיתוח מתקני אגירה מבוססי רשת תלויים קודם כל בהסדרה של התחום ע"י רשות החשמל שנמצאת להערכתנו בשלב מתקדם".

חברת Impact Projects פועלת בין היתר, במשק החשמל והאנרגיה. איתי רוכמן ומשה קריגר הינם היזמים והמנהלים של תחנת הכוח אותה מקדמת חברת ריינדיר אנרגיה שנמצאת בבעלת של רוכמן וקריגר יחד עם סימנס, וקבוצת הפניקס. במהלך שנת 2020 רכשה חברת רפק אנרגיה מרוכמן וקריגר 10% מחברת ריינדיר אנרגיה בתמורה כוללת של 22 מיליון שקל. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בחודש שעבר פרסמה החברה את תוצאותיה לרבעון הרביעי של 2020, בהן דיווחה על עלייה של כ-6.9% ברווח הנקי, לעומת כ-16 מיליון שקל ברבעון הרביעי של 2019. הכנסות החברה ברבעון עלו בצורה זניחה לכ-144.9 מיליון שקל, לעומת כ-144.5 מיליון שקל ברבעון הרביעי אשתקד

מה דעתך על תחום אגירת האנרגיה?
"תחום האגירה הולך להיות נושא מרכזי בפיתוח של משק האנרגיה בישראל ובעולם בעשור הקרוב. החל ממתקני אגירה ללקוחות קטנים בינוניים וגדולים. המעבר לייצור חשמל סולארי באופן מאסיבי מחייב איזון בין הדרישה לחשמל לבין העיתוי של ייצור החשמל. את האיזון הזה מספקת מערכת האגירה. יהיו סוגים שונים של טכנולוגיות אגירה, החל במתקני אנרגיה שאובה, סוללות ליתיום, אוויר דחוס וטכנולוגיות נוספות. לכל טכנולוגיה  יש את היתרונות והחסרונות שלה ועדין קשה לומר מה יהיה נתח השוק של כל טכנולוגיה".

ביולי האחרון חתמה החברה על הסכם שת"פ עם החברה הציבורית אוגווינד העוסקת במערכות לאגירת אנרגיה באמצעות אוויר דחוס. במסגרת ההסכם סופרגז קיבלה הסכם הפצה בלעדי בישראל למערכות החברה ל-20 שנה. מה שגרם לנו לתהות מדוע הם חתמו על שת"פ נוסף עם חברת אגירת אנרגיה, במקום ללכת על כל הקופה עם אוגווינד. כפיר נבון מנכ"ל החברה:"לא נכון לומר שלא התקדמנו עם אוגווינד. א. החתימה שלנו עם אוגווינד היתה במוצר אחר שנקרא air smart שזו מערכת לחיסכון באנרגיית אוויר דחוס. ואנחנו מתקדמים בתחום. ב. בנושא מערכות אגירה הטכנולוגיה של אוגווינד  בהחלט קנדידטית אפשרית לפרויקטים שלנו ויתכן שתתאים לחלק מהאתרים המיועדים לאגירה". 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    התחזיות אופטימיות מדי
    ישראלי 05/04/2021 18:48
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מחיר הגז הטבעי הולך ויורד (כבר השנה מחיר הגז ירד מ 6.3 ל 4.8 ובהמשך ירד עוד) ולכן פחות ישתלם להקים מתקנים סולאריים ובאלה שיקימו רוב ההשקעה תלך על השדה עצמו, שזה אין ברירה, ואת מרכיב האגירה יזניחו.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות