שלמה אחזקות רק קנתה- וכבר גוזרת קופון של 30 מיליון שקל על תלמה תיירות
לאחר שרכשה את החברה רק בינואר האחרון, מודיעה כעת חברת שלמה אחזקות שבבעלות משפחת שמלצר, על הסכם למכירת 33% ממניות החברה שבבעלותה ובבעלות ארז שמול - חברת "תלמה-שלמה" המחזיקה בפעילות התיירות של תלמה נסיעות ותיירות. מניות החברה ירכשו תמורת 66 מיליון שקל ע"י בית ההשקעות מור וחברת ה"פמילי אופיס" אדתום שבבעלות רוני נפתלי, מבעלי השליטה בחברת הנדל"ן ביג, שייכנסו כשותפים בחברת התיירות.
לפי ההסכם, השותפים החדשים ייכנסו לחברת התיירות ויחזיקו בה, עם השלמת העסקה 18% (בית ההשקעות מור) ו-15% (אדתום). כלומר, האחזקה תתחלק בחלקים שווים של שליש בין שני השותפים החדשים מור ואדתום, קבוצת שלמה וארז שמול, אשר ימשיך להוביל את עסקי "תלמה". בנוסף, לאחת מהמשקיעות המצטרפות לניהול החברה תינתן בעוד תשעה חודשים אופציה לרכישת מניות נוספות של תלמה שלמה בשיעור של 10% מהונה המונפק של החברה.
לחלוטין גזירת קופון יפה ובזמן קצר מאוד ע"י קבוצת שלמה, אשר מוכרת כעת את המניות לפי שווי חברה של 200 מיליון שקל ואילו רק בינואר האחרון כאשר רכשה את מניות החברה שנפגעה קשות מהקורונה ושוויה עמד רק על 72 מיליון שקל (לכתבה המלאה). במילים אחרות, מבחינתה של שלמה תוך חודשים ספורים ההשקעה השתלמה: ערכה של "תלמה" עלה מ-36 מיליון השקל ששילמה ל-66 מיליון שקל. כמו כן, הלוואה בהיקף של כ-16 מיליון שקל שהעמידה קבוצת שלמה במסגרת ההסכם הראשון לתלמה, הפכה לתמורה בגין העסקה וכן הלוואה נוספת בהיקף של 3 מיליון שקל תהפוך לחלק מהתמורה הניתנת, כתלות ברווחים שתייצר הברה
חברת תלמה תיירות בבעלות ארז שמול, הינה קבוצת תיירות המתמחה בתיירות עסקית, סיטונאית וגלובאלית. לקבוצה למעלה מ-3000 לקוחות עסקיים ולפני פרוץ משבר הקורונה הועסקו בה כ- 500 עובדים שמרביתם נמצאים כרגע בחל״ת. הרווח לפני מס של תלמה טרום משבר הקורונה (המהווה את עיקר הפעילות הנרכשת) בשנת 2019 הסתכם בכ-15.6 מיליון שקל.
"תלמה-שלמה", החברה שהוקמה בסמוך להתקשרות בהסכם המקורי בחודש ינואר האחרון של קבוצת שלמה ותלמה, תכלול עם השלמת העסקה הנוכחית את נכסי הפעילות העסקית של תלמה וחברות קשורות לה בתחום התיירות, המלונאות, הנסיעות והטיסות כאשר הפעילות המועברת לא תכלול את התחייבויותיה של קבוצת תלמה לצדדים שלישיים כלשהם שנוצרו עד למועד השלמת העסקה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה