סופווייב רוצה להנפיק לפי שווי של 700 מיליון שקל. אבל האם כדאי?

לחברה יש מספר מתחרות, המחיר של המוצר שלה גבוה יחסית , אבל דר' אקהויז שחתום על כמה אקזיטים גדולים שולט בה - זה מספיק?
 | 
telegram
(1)

סופווייב (Sofwave Medical), חברת אסתטיקה רפואית, מעוניינת לגייס כ-200 מיליון שקל לפי שווי של כ-600 מיליון שקל והגישה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה בבורסה בת"א 

תוך שימוש באנרגיית אולטרהסאונד (ולא קרינת אור) ובטכנולוגיה שנקראת אולטרהסאונד פרקציונלי, החברה בבעלות ד"ר שמעון אקהויז פיתחה טכנולוגיה לרפואה אסתטית שמטרתה למצק את העור ולהחליק קמטים. על פי החברה. המכשיר מפיק גלי על-קול בתדירות גבוהה, המייצרים אנרגיה שחודרת לרקמת העור. על פי מחקרים שערכה החברה, האנרגיה הזו מעודדת חידוש קולגן וייצור אלסטין, אשר גורמים למיצוק ולמראה צעיר יותר של העור. על פי החברה, המכשיר עבר את אישור ה-FDA האמריקאי וכן את אישור הרגולטורים באירופה והוא משווק בשתי היבשות.

לדברי החברה, היא לא ממציאה את הגלגל - בשוק קיימת טכנולוגיה פופולרית של לייזר פרקציונלי, אך לדבריה אין מכשירים אולטרהסאונד פרקציונליים נוספים. האולטרהסאונד יוצר נקודות קטנות של נזק בעומק העור, ותהליך הריפוי מתפשט גם לנקודות שבהן לא נעשה נזק, ועל פי החברה ניתן להשיג התחדשות של העור בנזק מופחת לעומת טיפולים אחרים - וזאת בדומה ללייזר הפרקציונלי. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשוק פועלות עוד מספר חברות - וגם המחיר שלה גבוה - ולא ברור שיש כאן יתרון יחסי
אלא שהמחיר למכשיר שהחברה דורשת גבוה ולחברה יש מספר מתחרות ולדברי החברה חלק מהחברות הללו הן סולטה (Solta) וסיינושור (Cynosure), אינמוס ואלמה לייזרס - וממילא לא ברור מה היתרון היחסי שלה. החברה מקווה להיות שונה מהאחרות במספר הטיפולים שמשיגים את התוצאה הרצויה, בזמן למידה קצר יחסית לרופאים ומקווה שתופעות הלוואי יהיו מעטות.

בשנת 2020 החברה הכניסה 4.3 מיליון דולר, לעומת כ-278 אלף דולר ב-2019. מנגד, ההפסד של החברה בשנת 2020 העמיק ל-11.7 מיליון דולר לעומת כ-3.4 מיליון דולר בשנת 2019. באופן לא מפתיע החברה מציינת כי הקורונה עיכבה את חדירתה לשוק - אך זה מה שכל חברה כמובן תגיד. תזרים המזומנים השלילי של החברה עמד על 4.8 מיליון דולר בשנת 2020, גידול שלילי לעומת כ-2.9 מיליון דולר בשנת 2019. זה כמובן הגיוני לחברות בצמיחה אך חובת ההוכחה היא כמובן עליה.

ד"ר אקהויז מחזיק ב-35% ממניות החברה, לסמנכ"ל אריאל סברדליק יש כ-16%, וגם עידן עופר מחזיק ב-12% באמצעות חברת בת לינב ספנות. מנכ"ל החברה הוא לואיס סקאפורי, שהיה בעבר בעבר מנכ"ל סינרון.

נזכיר כי חברות נוטות לאבד גובה לאחר ההנפקה, כך קרה ליותר מדי חברות שהונפקו ב'קדחת ההנפקות' בשנה האחרונה בבורסה המקומית וגם בוול סטריט, ולכן לציבור כדאי להיזהר ולא בהכרח לרוץ ולהשתתף בהנפקות הללו. גם המוסדיים צריכים להיזהר ולא להמר על הכסף של הציבור, גם אם יש להם יותר מדי כסף ששוכב והם לא יודעים מה לעשות איתו.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מתי ההנפק? אם זה מכשיר ביתי יש סינים מתחרים במחיר מוזל (ל"ת)
    אני 20/04/2021 14:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות