קרן טנא מנסה את מזלה: הנפקה של סקודיקס - למרות הערת עסק חי

על פי ההערכות מבקשת לגייס כ-40 מיליון דולר בהנפקת הון ראשונית לפי שווי חברה של כ-100 מיליון דולר; את שנת 2020 סיימה החברה בצניחה של 50% בהכנסות שהסתכמו ב-16 מיליון דולר
 | 
telegram
(2)

אחרי כישלון הנפקת גדות כימיקלים בשנה שעברה, קרן טנא בראשות אריאל הלפרין מביאה לבורסה בתל אביב את יצרנית המערכות הדיגיטליות להשבחת דפוס סקודיקס, שעל פי ההערכות מבקשת לגייס כ-40 מיליון דולר בהנפקת הון ראשונית לפי שווי חברה של כ-100 מיליון דולר "לפני הכסף".

סקודיקס (scodix) הוקמה בשנת 2007 על-ידי המנכ"ל אלי גרינברג ויעקב בר, והיא עוסקת מאז בייצור ושיווק מערכות דיגיטליות מתקדמות להשבחת דפוס, וכן מספקת שירותים שונים עבור השימוש במערכות אלה. מאז הקמתה ועד היום הושקעו בה כ-100 מיליון דולר.

סקודיקס, לפי תיאוריה, מייצרת ומשווקת כמה דגמי מערכות דיגיטליות והיא "בין הראשונות בעולם לספק מענה דיגיטלי להשבחת דפוס, באופן המקצר משמעותית את זמן השבחת הדפוס ביחס למכונות האנלוגיות הקיימות קיום". שוקי המטרה שלה הם שוק הדפוס המסחרי, שוק הדפוס המקוון ויצרני אריזות. החברה מעסיקה יותר מ-80 עובדים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מטיוטת התשקיף הציבורית הראשונה שפרסמה סקודיקס עולה, כי לצדה של קרן טנא, שבידיה כיום כ-42% מהונה של החברה, שותפתה לשליטה בחברה היא קרן ICV של גלן שוואבר, מאיר יוקליס וג'ק לוי, עם החזקה של כ-30%. עוד בין בעלי מניותיה הקרנות סקויה ולייטספיד.

כמו לא מעט חברות טכנולוגיה אחרות שהגיעו לבורסה בגל ההנפקות הנוכחי (רבות מהן צעירות), גם סקודיקס מגיעה להנפקה עם הערת "עסק חי" שמלווה את דוחותיה הכספיים ועם הפניית תשומת לב מצד רואי החשבון להפסדים שצברה מתחילת פעילותה, לתזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת, ולתלות המשך פעילותה בגיוס כספים "עד אשר תגיע לפעילות רווחית".

בהשפעת משבר הקורונה, את שנת 2020 סיכמה סקודיקס עם צניחה של קרוב ל-50% בהכנסותיה, שהסתכמו בקצת יותר מ-16 מיליון דולר, והפסדיה השנתיים גדלו ב-30% כמעט והתקרבו ל-10 מיליון דולר.

לפי סקודיקס, התפרצות הווירוס המסתורי "השפיעה על יכולת החברה למכור", אולם במבט קדימה החברה מעריכה כי השפעת הקורונה על הפעילות "הינה במגמת התמתנות". עד היום מכרה סקודיקס יותר מ-360 מערכות, רובן ללקוחות בדפוס המסחרי ואשר בהכנסות של 43 מתוכן הכירה ב-2019, ושל 16 ב-2020.

עוד עולה מטיוטת התשקיף, כי את כספי ההנפקה מייעדת סקודיקס בין היתר לפיתוח מערכת הדפסה דיגיטלית חדשה (אאוריקה), כיסוי חוב לרשות החדשנות וכן בונוסים לחלק מנושאי המשרה בה "בסכומים זניחים".

עוד חושפת טיוטת התשקיף, כי סקודיקס סבלה מאירוע סייבר, שהתרחש במהלך שנת 2019 ואשר במסגרתו נפרצו חשבונות הדואר האלקטרוני של שניים ממנהלי החברה, אולם אירוע זה הסתיים ללא השפעה מהותית על תוצאותיה הכספיות.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    עברתי על התשקיף
    לא נוגע 21/04/2021 19:50
    הגב לתגובה זו
    0 1
    החברה בדעיכה, אין מילה אחרת. מה שהחברה לא הצליחה לעשות ב 14 שנים שהיא קיימת ועם השקעה מצטברת של 100 מליון דולר (כך פורסם) היא לא תעשה כבר. לא יודע מה מצאו החתמים ללות את טנא והאחרות להנפקה שבעיני חסאת ערך. השוק לא קלט את המכונות של סקודיקס באופן שיצדיק פעילות מסחרית. לשים כסף בחברה כדי לפתח עוד מכונה שלטעמי שייכת למאה הקודמת מבחינת הגישה זו טעות. לפי מבנה ההון ששונה לפני ההנפקה ברור שגם הקרנות לא מאמינות בחברה ורוצות להעביר את הסיכון אל הציבור. אם החברה תצליח מרבית הכסף יחזור אל הקרנות וככה נסגר מעגל
    סגור
  • 1.
    מה שהם לא מספרים
    יזמי 20/04/2021 23:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קצת לפני ההנפקה הוגדל הון המניות בצורה כזו שם אם מניית החברה בעתיד פינ10 הרי שהיחידים שירוויחו הן הקרנות. כל מי שהשקיע בחברה בתחילת דרכה נדחק אחורה והמניות שלו שוות גרושים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות