הרובוטים של איירטאצ' ינקו פאנלים סולאריים בהודו תמורת 8 מיליון דולר
חברת איירטאצ 0% איירטאצ 37.1 0% בסיס:37.1 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המפתחת רובוט אוטונומי לניקוי פאנלים סולאריים, הודיעה כי חתמה על הסכם עם חברת האנרגיות המתחדשות ההודית ReNew Power למכירה ותפעול של רובוטים לניקוי פאנלים סולאריים, בסך כולל של כ-8 מיליון דולר.
לפי ההסכם, איירטאצ' תמכור לריניו פאוור המפעילה כיום מעל 100 פרויקטים בהודו בתחום הסולארי והרוח, רובוטים בהיקף של כ-3 מיליון דולר המשמשים לניקוי יבש של פאנלים סולאריים לשלושה שדות סולאריים באזור רג'אסטן בהודו.
הסכם כולל גם שירותי תפעול ותחזוקה ל-25 שנים, שלהערכת החברה עשויים להניב הכנסות נוספות בסכום כולל של כ-5 מיליון דולר ארה"ב. החברה תספק, תתקין ותתחזק עבור המזמין מערכות ניקוי רובוטיות לפרויקטים שונים הנמצאים בשלבי ייזום והקמה, כאשר אופן ביצוע ההזמנות בפועל מצד ReNew Power יעשה על-ידי הוצאת צווי תחילת עבודה עבור פרויקטים ספציפיים. בהקשר זה, עם החתימה על ההסכמים יוצאו צווי תחילת עבודה לאספקה והתקנה בהיקף של כמיליון דולר. על פי לוח הזמנים שהוסכם, התקנת כלל הרובוטים בשדות אלו צפויה להסתיים עד תחילת שנת 2022.
ניק לניר בראון, מנכ"ל איירטאצ' סולאר אמר על רקע ההסכם החדש: "אנו שמחים לעדכן על ההסכם עם חברת ReNew Power, שהינה מהחברות המובילות בהודו בתחום האנרגיות המתחדשות. ההסכם הינו נדבך משמעותי באסטרטגיה של איירטאצ' להרחיב את פעילותה בהודו, מדינה שאותה סימנה החברה כשוק יעד מרכזי שלה. השוק ההודי הינו השלישי בגודלו בעולם בתחום הסולארי ונמצא בצמיחה אדירה, כאשר בשנת 2019 הוא נאמד בכ-42 ג'יגה ואט, והצפי הוא שבשנת 2025 הוא יגיע להיקף של כ-175 ג'יגה ואט. אנו רואים בהסכם עם ReNew Power הבעת אמון חשובה מאד במוצרים ובשירותים של איירטאצ', ונמשיך במקביל לפעול להגדלת מעגל הלקוחות שלנו, בישראל ובחו"ל".
איירטאצ' (AirTouch Solar) מפתחת רובוט אוטונומי לניקוי פאנלים סולאריים ללא צורך במים או בכוח אדם, במטרה להביא לניצול מירבי של השמש לצורך הפקת החשמל. באמצעות פתרון זה, מקווים בחברה, יוכלו היזמים להגדיל את התשואה מהמתקנים באופן משמעותי. הפתרון עונה על הצורך השוטף לתחזק ולנקות פאנלים סולאריים המתפרשים על פני שטחים גדולים, באופן שיבטיח ניצול מירבי של השמש לצורך הפקת החשמל. בשנת 2020 הפסידה החברה ב-9 מיליון שקל ודיווחה על הכנסות של כ-2 מיליון שקל. לאחר שהשלימה בחודש שעבר הנפקה ראשונית לציבור (IPO) וגייסה כ-61 מיליון שקל החברה נסחרת בשווי שוק של 323 מיליון שקל ובמחיר של כ-9.3 שקל למנייה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה