תעשיית הקרנות בשיא - מנהלת 361 מיליארד שקל; מגדל מובילה בגיוסים
תעשיית קרנות הנאמנות גדלה בחודש אפריל ב-10 מיליארד של -5 מיליארד שקל של גיוסים ו-5 מיליארד שקל של תשואה בהמשך לעליות בשוקי המניות והאג"ח. מדובר על תשואה ממוצעת של 1.3% בתעשיית הקרנות, אך האפיק המנייתי השיג הרבה יותר - מעל 3%, בעוד האפיקים האחרים הסולידים לרבות מסלולי האג"ח, סיפקו כצפוי תשואה סולידית.
למדור קרנות נאמנות
תעשיית הקרנות גדלה ל-361 מיליארד שקל כאשר הגוף הגדול בתעשייה - מיטב דש גייס נטו באפריל 510 מיליון שקל והיקף הנכסים המנוהלים דרכו מגיע ל-61.3 מיליארד שקל. הגוף השני בתעשייה בגודלו בתעשייה - קסם גייס 400 מיליון שקל והיקף הכספים המנוהלים דרכו - 50.5 מיליארד שקל.
מגדל שוקי הון שבחודשים האחרונים מובילה בגיוסים, הצליחה גם באפריל להיות ראשונה בגיוסים עם גיוס של 1.4 מיליארד שקל כשסך הנכסים המנוהלים אצלה מגיע ל-44 מיליארד שקל. מתחילת השנה גייסה מגדל 4.3 מיליארד שקל.
עוד בצמרת חברות הקרנות - פסגות הצליחה לגייס כ-600 מיליון שקל והיא מנהלת כ-43.5 מיליארד שקל. לאחרונה הודיעה אי.ב.י.אי שהיא מוותרת על ההתמודדות על נכסי קרנות הנאמנות של פסגות, אך עדיין ההתמודדות על חברות הקרנות של פסגות בעיצומה. מיטב דש וכלל הביעו עניין והגישו הצעה וכך גם רני צים. נראה שבקרוב נדע מי ירכוש את הפעילות.
אי.בי.אי עצמה לא מצליחה לגדול בתעשיית הקרנות. הגוף הזה איבד בשנים ערך משמעותי מהיקף הנכסים והוא מנהל כיום 12.3 מיליארד שקל, אחרי שבאפריל גייס כ-60 מיליון שקל. חלקו בתעשייה כ-3% בלבד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה