"ICL בנקודה בה היא הופכת מחברה בסטגנציה לכזו עם אופק צמיחה ריאלי"
חברת איי.סי.אל (לשעבר כיל) העוסקת בייצור אשלג, כימיקלים, פוספטים ודשנים סגרה את הרבעון הטוב ביותר שלה, בו דיווחה היום על הכנסות של 1.51 מיליארד דולר, EBITDA בסך 295 מיליון דולר ורווח תפעולי של 185 מיליון דולר. "זה רבעון שיא ברוב המגזרים ובפרט במגזר הברום/מוצרים תעשייתיים. החברה הכתה את תוצאות הרבעון המקביל שעד כה היה הטוב בתולדותיה", מציינת אלה פריד, אנליסטית בכירה בלאומי שוקי הון בשיחה עם ביזפורטל.
"מדובר בהישג עוד יותר מרשים בהתחשב בכך שהתמיסות הצלולות שנמכרות לתעשיות הנפט והגז, אחד המוצרים הכי רווחיים במגזר היו נמוכות. מי שפיצו על האובדן הזה היו המכירות לתעשיות הבניה, הרכב והשבבים (הברום של ICL משמש לציפוי שבבים - א.פ)".
מתי נתחיל לראות השפעה מהחוזה בהודו ומרכישת החברה הברזילאית מידי תאגיד קומפאס?
"ברבעון השלישי נראה בצורה מובהקת נראה השפעה של החוזה בהודו, שהמחירים בו הם מעל לאלה שנחתמו ע"י הבלרוסים מול הודו. כרגע אנחנו עדיין לא רואים במכירות האשלג את ההשפעה, אבל יש פוטנציאל משמעותי. למעשה מדובר ב'מכסנית' מאד חיובית בגלל שיש עלייה חדה של מחירי התובלה ולכן זה כל כך טוב שיש עוד אפסייד באשלג במחצית השנייה של השנה".
"לגבי ברזיל – ICL מאד נלהבת, כנראה בצדק, בעניין החברה שרכשה, כי היא רואה אותה מהמובילות בעולם מבחינת איכות. לגבי מועד הסגירה, זה עדיין לא ברור והחברה אפילו לא הכלילה את התחזיות מהחברה בתחזיות שלה ל-2021 מטעמי זהירות. צריך לזכור מה קורה בימים אלה בברזיל, זה אחד המקומות שסופגים את הפגיעה הקשה ביותר בגלל הקורונה. כיל קיבלה הזדמנות בלעדית לרכוש את החברה בגלל המצב הזה, שכן החברה האם של החברה הנרכשת הייתה זקוקה למזומנים".
איך יראה הרבעון הנוכחי ועד כמה המכירות מושפעות מעונתיות?
"כיל באופן חד משמעי מושפעת מעונתיות בחלק החקלאי, וזה לא יכול להיות אחרת. השנה, בגלל האיחור בחתימת החוזה עם הודו ובגלל ביקושים חזקים לאשלג ולפוספט, נראה פחות עונתיות ככל הנראה במגזרי הדשנים והחקלאיים. דווקא מוצרי התעשייה, קרי ברום, צפויים להתחזק לאור המגמות והביקושים שראינו ברבעון הראשון".
ב-ICL אומרים שהם עוברים יותר ויותר לחוזים ארוכי טווח, זה אומר שההכנסות מובטחות על פניו? כמה הם חשופים ללקוחות בחוזים קצרים?
"ההעדפה של כיל לעבור לחוזים ארוכים למעשה נובעת מהרצון לשמור על כמות מכירות בלי ליצור לחצים חריגים מדי על המחיר. הסיבה לכך ברורה. כיל היא מובילה עולמית בברום והיא רוצה לשמור על איזון בענף, ולא ליצור קפיצות חריגות במחיר. כמובן שהיא גם רוצה לשמור על תמחור ברמה יפה כמו כיום. היא לא מעוניינת להקפיץ אותו בטווח הקצר, דווקא בגלל מעמדה בענף. באופן בלתי נמנע כמעט, עקב התחרות מהמתחרים המובילים, ובגלל כושר הייצור המוגבל שלה עשויה להיות השפעה קצרת טווח על המחיר. ברבעונים הקרובים הם מעבירים את החוזים לחוזים ארוכי טווח. בחברה לא חשפו את הנתון אבל אני מעריכה שלפחות מחצית החוזים כיום הם ארוכים – ושוב נדגיש שמדובר על ברום".
יכול להיות שברבעון הראשון סופקה כמות גדולה מהרגיל בחוזה קצר טווח שתספיק ללקוח גם לרבעון הבא, או להמשך השנה, ואז ההזמנות מלקוחות כאלה ירדו ברבעון הנוכחי?
"לא. כרגע, המגמות מאד חזקות בענפים העיקריים של כיל, שהם הבנייה, הרכב והשבבים. המתחרים של כיל כרגע חווים קשיי אספקה ולכן זה צפוי להיות רבעון חזק בשבילה. להערכתי, לקראת הרבעון הרביעי, או זה הראשון של 2022, אנחנו עשויים לראות חזרה בפעילות התמיסות הצלולות, וזאת משום שעד סוף השנה הנוכחית יש משמעת גדולה של חברות הנפט והגז למרות התאוששות המחירים, אבל בהנחה שלא יהיו עוד סבבים קשים של קורונה ורמות מחירי האנרגיה ישארו איתנות, נראה חזרה של השקעות וקידוחים – ואז יצטרכו עוד תמיסות צלולות. גם אם חלק מהמגמות תהיינה חזקות פחות בגלל חזרת המתחרים עדיין יהיה להם עוד מגזר עם רווחיות גדולה".
איפה בכל זאת הסיכונים ומדוע התחזית של החברה מתונה?
"הטווח הוא 1.5-1.75 מיליארד דולר של EBITDA, זה נמוך מתחזית הקונצנזוס בשוק שהיו 1-1.92 מיליארד דולר. משום שזו השנה הראשונה שהיא מספקת תחזית, הם מנסים להחמיר ולתת רק את הנתונים שהם בטוחים לגביהם. לכן הם לא לוקחים בחשבון כרגע הקדמה של הרכישה בברזיל ושיפור נוסף בברום גם אחרי שהמתחרים יתאוששו".
"באשר לסיכונים שבגללם הם זהירים כל כך, אנחנו מדברים על התייקרות חומרי הגלם ובפרט גופרית ומחירי התובלה. למרות שלחברה יש את ה'מכסנית' הזאת של אפסייד פוטנציאלי באשלג עקב עליית המחירים החל מהרבעון השלישי ובצדה עלייה במכירות, אנחנו עדיין כרגע בתוך הקורונה. יחד עם זאת, בהנחה שהעולם אכן מתאושש מהשפעות הנגיף, ICL בהחלט נמצאת בנקודה בה היא הופכת מחברה שהייתה בסטגנציה בהכנסות לכזאת עם אופק צמיחה ריאלי".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה