השוואת עמלות מסחר יכולה לחסוך אלפי שקלים בשנה
בבורסה בת"א יוצאים החל מהיום בקמפיין הסברה שיקרא לציבור להשוות את עמלות המסחר בניירות ערך בין הבנקים ובתי ההשקעות השונים באמצעות המחשבון באתר הבורסה. "היעדר חינוך פיננסי בקרב הציבור, גורם בין היתר לכך שהציבור איננו מודע לגובה העמלות שהוא משלם ולכך שהוא יכול להוזיל משמעותית את עלויות המסחר הנגבות ממנו", הוסבר בהודעה שיצאה מטעם הבורסה.
עוד נכתב כי "חוסר הבנה בהתנהלות פיננסית אף גורמת להיעדר השתתפות משמעותית בקרב הציבור במסחר בבורסה ובהשקעות פיננסיות לטווח הארוך, בעיקר בעידן בו הריבית היא אפסית והכסף המצטבר של הציבור הרחב בפיקדונות העו"ש עומד על כ-640 מיליארד שקל".
בבורסה מזכירים כי המסחר בה אינו מתבצע באופן ישיר, אלא עובר דרך חברי בורסה שהם הבנקים ובתי ההשקעות, אשר מבצעים את פעולות ההשקעה עבור לקוחותיהם. ההפרש בדמי הניהול והעמלות בין הבנקים ובתי ההשקעות יכול להסתכם למשקיעים בפערים של עד אלפי שקלים בשנה, אליו רבים אינם מודעים. אחרים, לפי הבורסה, מעדיפים לנהל את תיק ההשקעות שלהם במקום מוכר, על אף ההפסד הכספי הכרוך בכך.
ואולי הפתרון אם כן לצד עידוד הציבור להשוות הוא גם לעודד את התחרות וליצור שחקנים חדשים בזירה? בבורסה טוענםי מצדם שהגדלת מספר חברי הבורסה, כולל ברוקרים דיגיטליים הוא חלק מהתוכנית האסטרטגית שלהם.
במחקר שפרסמו רשות ניירות ערך ורשות התחרות מאוגוסט 2019, נמצא כי חלק ניכר מהלקוחות הקמעונאיים של הבנקים משלמים עמלות גבוהות משמעותית מאלה שגובים החברים שאינם בנקים (בתי ההשקעות). עמלות המסחר של בתי ההשקעות נמוכות משמעותית מאלו של הבנקים בכל קבוצות שווי התיק, גם כאשר משווים אותם לעמלות המסחר שגובים הבנקים בערוץ ישיר. מהשוואת העמלות, עולה מהמחקר כי העמלות שגובים הבנקים הקטנים נמוכות יותר מהעמלות הנגבות בחמש הקבוצות הבנקאיות הגדולות, אך עדיין גבוהות מאלו הנגבות על ידי בתי ההשקעות.
עמלות המסחר שבמחירון העמלות גבוהות בהרבה מהעמלות הממוצעות, ומכאן אפשר להסיק כי לקוחות בעלי היקפי פעילות נמוכים, או לקוחות שאינם מתמקחים, משלמים עמלות גבוהות יותר ומטים את הממוצע למעלה, בעוד אחרים שפעילים בהיקף גבוה יותר או כן מתמקחים, מקבלים מהבנקים עמלות נמוכות יותר. "פערי המחירים המשמעותיים בין השחקנים השונים לצד נתח השוק הגבוה של הבנקים, עשויים להעיד שהבנקים מצליחים לגבות מלקוחותיהם פרמיה הנובעת מחוסר תחרות", כותבים בבורסה.
בשנת 2020 נפתחו קרוב ל-141 אלף חשבונות חדשים, לעומת פחות מ-100 אלף בשנת 2019, עם עלייה של כ-150% במספר החשבונות שנפתחו בבתי ההשקעות. עם זאת חלקם עדיין קטן מאוד ביחס להיקפי המסחר שנעשים באמצעות הבנקים.
הפער בעמלות
העמלות הממוצעות בבנקים קרובות לחצי אחוז ואילו העמלות בברוקרים הפרטיים הם באזור ה-0.1%. הפער הוא ענק. עם זאת, יש כמובן לקוחות מועדפים בבנקים שמקבלים תנאים טובים, כאשר בבנקים הקטנים העלויות נמוכות יותר מהבנקים הגדולים.
כחברה, הבורסה צמחה ב-17% ב-2020 לרמת הכנסות של 304 מיליון שקל. ל-45% מהסכום אחראיות עמלות המסחר והסליקה של הבורסה ו-36% מחלק זה מיוחס לעמלות מסחר במניות. לפי הדוחות שלה, העמלה הממוצעת למסחר במניות עמדה ב-2020 על 0.01067%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.כתבה טובהעומר 12/05/2021 18:57הגב לתגובה זו1 0חשוב לדעת איפה לסחור. זה יכול לחסוך אלפי שקלים בשנה מניסיון!!! הברוקר הכי טוב בעולם זה אינטראקטיב ברוקרס והמתווך הישראלי נותן שירות לקוחות בעברית ויחס מצוייןסגור
-
3.פרה מרקטסוחר מומחה 12/05/2021 14:30הגב לתגובה זו1 0מאוד חשוב במסחר במניות זה האפשרות לסחור בפרה מרקט. לרכוש מציאות במחיר הזדמנות או לברוח לפני שהמסחר הרציף נפתח לקהל הרחב. חשוב שבית ההשקעות שסוחרים דרכו יתן את האפשרות לסחור בכל שעות המסחר (החל מהשעה 11:00). גילוי נאות סוחר באינטראקטיב ברוקרס וכל שעות המסחר פתוחות. בהצלחהסגור
-
2.בנקים???נועה 12/05/2021 12:52הגב לתגובה זו1 0בנקים זה שחיטה!!! מסחר רק בבית השקעות. אני סוחרת כבר מספר שנים באינטראקטיב ומרוצה מאודסגור
-
1.הברוקר הטוב ביותראדיר 12/05/2021 12:12הגב לתגובה זו1 0כתבה יפה! אחרי מסחר של שנים דרך הבנק עברתי לאינטראקטיב ישראל לפני כשנה ואני מרוצה מהם מאוד. עמלות מצוינות, מערכת מסחר נוחה ושירות לקוחות בעברית. בנוסף לזה אפשר לסחור בכל שעות הפרה מרקט לעומת בתי השקעות אחרים שלא נותנים לסחור בכל השעות.סגור