רייזור לאבס הנפיקה בזמן שינוי אסטרטגי שחתך את הכנסות הרבעון בחצי
רגע אחרי ההנפקה חושפת חברת הבינה המלאכותית רייזור 0% רייזור 588.4 0% בסיס:588.4 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לאבס קיטון של כ-42% בהכנסות לרמה של כ-3.6 מיליון שקל לעומת 6.3 מיליון ברבעון מקביל, ומעבר להפסד תפעולי בסך 7.9 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של 0.86 מיליון שקל. ההפסד הכולל הסתכם ב-5 מיליון שקל לעומת רווח של 0.9 מיליון ברבעון מקביל. בחברה מסבירים את ההרעה בתוצאות בהחלטתם "לסנן" את לקוחות מגזר פתרונות הבינה המלאכותית ולהתמקד באלה שניתן להפיק מהם הכנסות חוזרות ממכירות וכן השקעה גוברת בתחום החדש יחסית של מוצרי בינה מלאכותית (הסבר מיד). ברייזור לאבס מודים כי שני גורמים אלה יביאו לקיטון בהכנסות לאורך המחצית הראשונה של השנה כולה.
במגזר פתרונות הבינה המלאכותית ברייזור לאבס מפתחים פתרונות מותאמים אישית ל"בעיות ארגוניות קריטיות אצל ארגונים בכלל וארגונים תעשייתיים בפרט" - כלומר המוצר נתפר לצרכיו של הלקוח, ומכאן ניתן להבין את הצורך להתמקד בלקוחות שיכניסו לחברה יותר וההתקשרות איתם לא תסתיים במכירה אחת. ברבעון הראשון של השנה הכניסה פעילות זו לחברה כ-2.65 מיליון שקל, לעומת כ-6 מיליון שקל ברבעון מקביל.
במגזר מוצרי הבינה המלאכותית ברייזור לאבס שוקדים על תכנה שתמכר כמנוי (SaaS - Software as a Service) ותתממשק עם מכונות ייצור, תלמד את אופן פעילותם, תאתר תקלות בהן ותשפר את היעילות שלהן. ברייזור לאבס מכוונים תעשיות הכרייה, הגז והנפט, התשתיות, תעשי יתר הכימיקלים, תעשיית הנייר ותעשיית המזון והמשקאות.
ברבעון הרבעון של שנת 2021 הסתכמו הכנסות המגזר בכ-948 אלף שקל, לעומת כ-235 אלף שקל אשתקד. השיפור מיוחס להכרה בהכנסות מפיילוט. מעבר לזה המוצר הוטמע אצל חברת חשמל מקומית ובשלבי בדיקת היתכנות עבור חברה מקומית לייצור נייר. ברבעון הנוכחי, השני של 2021, מרחיבה רייזור לאבס את כח האדם העוסק במו"פ עבור מגזר פעילות זה.
עוד מעדכנת רייזור לאבס בדוח כי תשקיע "מאמצים משמעותיים בהתקשרות בהסכמי שיתוף פעולה עם יצרניות מכונות אשר ישווקו את המוצר למכונות קיימות ולמכונות חדשות שמוכרות היצרניות". להערכת החברה, הדבר יקטין את ההכנסה הממוצעת מלקוח סופי אך יאפשר צמיחה משמעותית לדבריהם במספר הרשיונות שירכשו למוצרה.
בצד הדוחות הודיעה רייזור לאבס כי התקשרה עם חברת SAP (תאגיד טכנולוגיה גלובלי העוסק, בין היתר, בפיתוח פתרונות לניהול עסקים למגוון תעשיות ברחבי העולם) בהסכם לפיו האחרונה תנגיש לה שירות מבוסס ענן "שיאפשר פיתוח של אינטגרציה ותהליכי אוטומציה בין מוצר הבינה המלאכותית בחברה למידע רלוונטי שנמצא במערכות SAP של לקוחותיה". כלומר, במקום להתקשר מול כמה לקוחות ביחד ולאסוף מהם את המידע, ברייזור לאבס יתקשרו מול גוף גדול שגם ככה מחזיק במידע כזה, עליו ישענו בפעילות המו"פ כדי להביא הצעת ערך בשלה יותר.
רייזור לאבס הוקמה ב- 2016 ופועלת בעיקר בישראל ובאוסטרליה באמצעות כ-60 עובדים. בפברואר האחרון החברה הנפיקה לציבור בדרך של הצעה לא אחידה כ-23.5% מהון מניותיה, תמורת כ-116.2 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-591 מיליון שקל. כיום היא נסחרת לפי שווי של 470.2 מיליון שקל, נמוך ב-20% מהמחיר בהנפקה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.כמו הרבה הנפקות זבל אחרות - החתמים סידרו אותנו (ל"ת)איציק 16/05/2021 18:58הגב לתגובה זו4 0סגור
-
1.תזמון מרתק לשינוי אסטרטגיהאחד שיודע 16/05/2021 18:03הגב לתגובה זו4 0מעניין באיזה שווי היו מנפיקים היוםסגור