אקוואריוס גל פרידמן
צילום: יח"צ

אקוואריוס מנועים: מנוע המימן שפיתחה עבר בהצלחה בדיקת הרצה

הבדיקה בוצעה על ידי חברת  ALV האוסטרית, המתמחה בפיתוח, הדמיה ובדיקה של כל סוגי ההנעה ושילובם בכלי רכב שונים. גל פרידמן, יו"ר דירקטוריון אקוואריוס מנועים: "נמשיך להאיץ את תהליכי הפיתוח של המנוע הלינארי שלנו, כדי להגשים את החזון להפוך את המימן לדלק העתידי של תעשיית הרכב העולמית
סתיו קורן | (8)

חברת אקוואריוס מנועים אקוואריוס מנוע -0.35% שפיתחה מנוע בעירה פנימית קטן, ירוק וחסכוני מדווחת כי המנוע הלינארי החדש שפיחתה המבוסס על גז המימן, עבר בהצלחה בדיקות הרצה, שבוצעו יחד עם חברת ALV האוסטרית, המתמחה בפיתוח, הדמיה ובדיקה של כל סוגי ההנעה ושילובם בכלי רכב שונים.

על פי החברה, בניסוי פעל המנוע על בסיס מימן בלבד, ללא שימוש כלשהו בדלקים פוסיליים מסייעים. תוצאות הבדיקות הצביעו על כך שמנוע החברה ניתן להפעלה גם באמצעות מימן בלבד (100%), תוך פליטת גזים, CO2, CO ו-HI ברמות זניחות עד אפסיות.

גל פרידמן, יו"ר דירקטוריון אקוואריוס מנועים: "נמשיך להאיץ את תהליכי הפיתוח של המנוע הלינארי שלנו, כדי להגשים את החזון להפוך את המימן לדלק העתידי של תעשיית הרכב העולמית. מהבדיקות הראשוניות שנערכו עולה, שמנוע המימן שלנו יכול להיות התשובה המשתלמת, הירוקה והקיימת לתחבורה עולמית וייצור אנרגיה מרחוק."

אקוואריוס מנועים הודיעה לאחרונה על עסקאות שותפות עם נוקיה בתחום התקשורת מרחוק וניהול ציוד אנרגיה. בנוסף, הודיעה החברה בחודשים האחרונים על הקמת חברת בת ביפן ועל שותפות עם יצרנית חלקי הרכב היפניים מוסאשי ויצרנית המנועים TPR.

בראיון לביזפורטל התייחס גל פרידמן, יו"ר חברת אקוואריוס לשת"פ עם מוסאשי: "שיתוף הפעולה עם קבוצת מוסאשי מהווה אבן דרך משמעותית ביותר לעבר כניסתה של אקוואריוס לשוק הרכב באמצעות שותפות אסטרטגית עם שחקנית מובילה בתעשייה. בנוסף לכך, שילוב הטכנולוגיות של החברה ושל קבוצת מוסאשי עשוי להביא לפיתוח מערכות רכב ייחודיות בסטנדרטים גבוהים אשר יאפשרו חדירה מוצלחת לשווקי היעד".

תגובות לכתבה(8):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    קוקי סוזוקי 26/10/2021 09:13
    הגב לתגובה זו
    והם עובדים על מנוע בעירה פנימית מסובך עם בלאי מואץ וגזי חממה שנפלטים. זה שזורקים את המילה "מימן" לאוויר לא אומר שהם בכיוון. לא עתיד ולא נעליים טכנולוגייה שנות 80, שום יצרן לא יכניס מנוע כזה לרכב שמייצר, מה זה נותן?
  • 4.
    חיים ישראל 03/08/2021 13:41
    הגב לתגובה זו
    אם רוצים להשתמש בו בתור מאריך טווח לרכב חשמלי אז עדיף תא דלק ששורף מימן והנצילות שלו בהמרה לחשמל היא 60% . הנצילות של המנוע הזה בוודאות קטנה מ 60% וגם סביר להניח שקטנה מ 45% .
  • 3.
    יוסף 14/07/2021 12:04
    הגב לתגובה זו
    כבר לפני 40 שנה חברי איציק רז תכנן מנוע כזה אבל לא היה לו מספיק כסף לשלם עבור רישום פטנט ואף הזהירו אותו לבל ימשיך. מקווה שהפעם תהיה הצלחה. רק שהמימן הוא חומר נפיץ ביותר (הצפלין הגרמני שנשרף היה ממולא במימן) יש לתכנן בטיחות עם אפס תקלות.
  • יוסי 21/07/2021 11:22
    הגב לתגובה זו
    מי מהשניים יכבוש שוק הרכבים
  • 2.
    שרון 11/07/2021 08:28
    הגב לתגובה זו
    לדעתי פוטנציאל אדיר לחברה ורווח נקי לסביבה ירוקה עלו והצליחו
  • 1.
    לחברה של שי אגסי שבזבז 800 מליון דולר ושבו כתבתי ל 09/06/2021 14:53
    הגב לתגובה זו
    לחברה של שי אגסי שבזבז 800 מליון דולר ושבו כתבתי לו אנו חפס שסתום להזרקת מימין לתוך מנוע שרפה פנימית מאחל לכם הצלחה
  • מיקי 26/10/2021 09:33
    הגב לתגובה זו
    מסובך ועתיר תחזוקה
  • הלו אתה לא ברור (ל"ת)
    אבי 04/07/2021 10:34
    הגב לתגובה זו