ביולייט ממשיכה להציג הפסדים - 1 מיליון שקל

ההפסד התפעולי של החברה ברבעון הראשון של 2021 הסתכם ב-3 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי דומה ברבעון המקביל אשתקד שהסתכם בכ-3.3 מיליון שקל. ההפסד הנקי של החברה הסתכם ב-996 אלף שקל, לעומת הפסד נקי של כ-1.6 מיליון שקל ברבעון המקביל
 | 
telegram

חברת  ביולייט 0% ביולייט 478.8 0% ביולייט בסיס:478.8 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  המפתחת מוצרים לטיפול במחלות עיניים מדווחת על הפסד נקי של כ-996 אלף שקל, ברבעון הראשון לעומת כ-1.6 מיליון ברבעון המקביל.

ההפסד התפעולי של החברה הסתכם בכ-3 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי דומה של כ-3.3 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד. 

קופת המזומנים של החברה הסתכמה בכ-26.7 מיליון שקל, לעומת קופת מזומנים של כ-34 מיליון שקל ברבעון המקביל. הירידה בקופת המזומנים נובעת מההשקעה ב-Aeye ברבעון הראשון, שאחד ממוצריה נמצא בשלב ניסוי מתקדם בארה״ב. סך הנכסים השותפים הסתכמו בכ-64 מיליון שקל, לעומת סך נכסים שוטפים של כ-74.7 מיליון שקל ברבעון המקביל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החברה נסחרת לפי שווי שוק של כ-51.6 מיליון שקל.  ביולייט, שפועלת כמעין חברת אחזקות/קרן הון סיכון הממוקדת לא רק בביומד, אלא ספציפית בתחום מחלות העיניים משקיעה ב-8 חברות פורטפוליו, חלקן בשליטתה וחלקן חברות מוחזקות. 

חברת דיאגנוסטיר (82%) שבאמצעות נטילת דגימה של דמעה בודדת מסוגלת לאבחן מחלות עיניים (תסמונת העין היבשה בשלב זה, בהמשך השאיפה לאבחן מחלות נוספות), הייתה אמורה לבצע בשנה שעברה ניסוי בהודו כחלק מההסכם לבחינת שת"פ מסחרי אפשרי עם חברת תרופות בינלאומית ועם מרכז רפואי לרפואת עיניים בהודו אשר נחתם ביוני 2020. אך בעקבות מצב נגיף הקורונה בהודו צופות החברה ודיאגנוסטיר כי בכפוף לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים והסרת המגבלות כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה,  הניסוי הקליני צפוי להדחות ולהתחיל ברבעון השלישי של שנת 2021.

לחברה נכון לעכשיו אין מכירות, בראיון לביזפורטל התייחס מנכ"ל החברה לשאלה מתי החברה תתחיל למכור. לדבריו, "עולם הביומד בנוי ככה שהחברות המקומיות מאד טובות בשלב ההמצאה והפיתוח אבל כשמגיע השלב המסחרי על פי רוב הן נמכרות לגורם שלישי או מונפקות. אצלנו המציאות לא שונה. כך היה עם מזור ואיתמר. המטרה שלנו היא להשיא ערך משמעותי וטכנולוגי לחברות. אם הערך הזה הוא להביא חברה לניסוי פאזה שניה או שלישית ואז למכור אותה, אז זו המדיניות הנכונה. הפורטפוליו של ביולייט הבשביל יפה לאורך השנים. אחת נמכרה ואחרות קרובות להבשלה".

בחברה מציינים כי בעולם כיום 340 מיליון איש הסובלים מתסמונת העין היבשה, 146 מיליון איש שלוקים ברתינופתיה סוכרתית ו-76 מיליון חולי גלאוקומה. 30 אלף מקרים של יוביאיטיס מתגלים מדי שנה ו-30% מהחולים במחלה יפתחו גם גלאוקומה. לפי ביולייט, הזדקנות האוכלוסייה מביאה איתה עלייה בשכיחות של מחלות העיניים, ש-75% מהן ניתנות למניעה תוך אבחון וטיפול נכון, ובחברה אומרים כי ישנו מחסור ברופאי עיניים ביחס לגידול באוכלוסייה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות